La senda del poeta

La senda del poeta

 

El període d'inscripció està tancat.

  • No és necessari inscriure's per a tots els dies, també es pot fer per etapes (només un o dos dies).
  • Els grups hauran de realitzar la seua inscripció com a tal i disposar d'una persona responsable major de 18 anys. 
  • És necessari que cada participant, inclosa la persona responsable, s'inscriga amb el seu DNI, NIE o Passaport.

 

La Senda del Poeta 2023 torna en la seua forma tradicional. Després de tres edicions virtuals, tornarà a recórrer la província d'Alacant els dies 24, 25 i 26 de març.

Les places són limitades i la inscripció es tancarà en arribar al contingent màxim de participants que l'organització estime en funció de criteris de seguretat. El límit serpa de 2.000 senderistes el primer dia, i 750 el segon i tercer dia.

La Senda del Poeta és una activitat, organitzada per l'IVAJ, de senderisme cultural gratuïta en la qual, al llarg de tres dies i 68 quilòmetres, es recorren els llocs més importants en la vida i obra de l'escriptor alacantí Miguel Hernández.

ETAPES 2023:
1r Dia - 24 de març: Orihuela - Albatera
Les taules d'acreditacions s'obriran sobre les 8.30 del matí. A les 10 serà l'acte d'obertura i a les 11 s'iniciarà la marxa.

2n Dia - 25 de març: Albatera - Elx
La marxa s'iniciarà sobre les 9h.

3er Dia - 26 de març: Elx – Alacant
Les taules d'acreditació per als quals s'incorporen a la Senda del Poeta aqueix dia s'obriran a les 8 del matí en l'hall de l'edifici Arenals de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.
Concentració a les 9 del matí a la porta del mateix edifici per a la foto de família i eixida d'Elx, arribant al cementeri d'Alacant a les 17.30 h, on es realitzarà l'acte final davant la tomba de Miguel Hernández.

Les taules d'acreditació per als quals s'incorporen a la Senda del Poeta la 2a i la 3a etapa s'obriran a les 8 del matí.

Les pernoctacions es duran a terme en les instal·lacions designades per l'IVAJ, (divendres: Poliesportiu d'Albatera i dissabte Universitat Miguel Hernández d'Elx) sent imprescindible que cada senderista porte el seu propi sac de dormir i estoreta o matalàs inflable (els mateixos seran transportats per l'organització als llocs de pernoctada). S'admenten la companyia de gossos-guia.

Si necessites allotjar-te a la ciutat d'Alacant, t'oferim l'allotjament idoni per a tu, en la Residència Juvenil La Florida. Consultar disponibilitat.
Preus tarifa individual des de 9,69 €.

Preus tarifa grup des de 8,08 €.

Tlf. Residencia La Florida: 965 918 250

Tlf. central de reserves: 961 607 642

S'inicia el camí a Orihuela, on va nàixer el poeta el 30 d'octubre de 1910; passant per Cox, on va viure la seua primera etapa familiar amb la seua esposa Josefina Manresa; per la ciutat d'Elx, on van viure i van morir la seua vídua i fill i on es troba la seu de la Universitat que porta el seu nom; per a acabar finalment a Alacant, ciutat on va morir el poeta el 28 de març de 1942 i en el cementeri del qual es troba enterrat.

La senda es divideix en tres etapes realitzant parades en cada localitat de la ruta. En elles es descansa, i es duen a terme diversos actes culturals de poesia, teatre i música.

En tot moment la senda compta amb persones monitores-guia que, al llarg de la marxa, estan a la disposició dels i les senderistes oferint la informació necessària perquè siga el més agradable possible.

L'organització disposarà, per a qui ho sol·licite, de vehicles per al trasllat de l'equipatge i motxilles des de les localitats d'eixida fins a les d'arribada, a fi de realitzar la senda amb total comoditat.

Juntament amb l'IVAJ, col·laboren en l'organització de la Senda del poeta el Ajuntaments perls quals passa la senda, la Diputació d'Alacant i els següents organismes: Universitat Miguel Hernández d'Elx, Càtedra Miguel Hernández de la UMH d'Elx, Fundació Cultural Miguel Hernández i l'Assocaició Amics de Miguel Hernández.

Contacte

sendadelpoeta_ivaj@gva.es

Descarrega't el pòster

Prepara't per a la Senda Del Poeta

 

Prepara't per a la Senda Del Poeta

Recomanacions

Quadern de bitàcola

Mira els vídeos de la Senda del Poeta per a informar-te sobre les etapes i preparar-te físicament.