T'interessa

La senda del poeta

La senda del poeta

 

La Senda del Poeta, en la seua XXVIII edició, tornarà a recórrer la província d'Alacant els dies 19, 20 i 21 d'abril de 2024. 

 

La Senda del Poeta és una activitat gratuïta de senderisme cultural, organitzada per l'IVAJ, en la qual, al llarg de tres dies i 68 quilòmetres, es recorren els llocs més importants en la vida i obra de l'escriptor alacantí Miguel Hernández.

Inscripcions per a 2024 fins al 17 d'abril, a les 15:00 h.:

 

ETAPES 2024:

  • 1r Dia - 19 d'abril: Orihuela - Albatera

Les taules d'acreditacions s'obriran sobre les 8.30h. del matí. A les 10h- serà l'acte d'obertura i a les 11h. s'iniciarà la marxa. En arribar a Redován es repartiran coques típiques i avituallament. A Cox es donaran entrepans i fruita de l'horta, i a Granja de Rocamora entregaran mones i xocolate.

  • 2n Dia - 20 d'abril: Albatera - Elx

Es desdejunarà i la marxa s'iniciarà sobre les 9h. A San Isidro es repartirà l'avituallament i, en arribar a Crevillent, es repartiran entrepans i fruita de l'horta.

  • 3er Dia - 21 d'abril: Elx – Alacant

Es desdejunarà en la Universitat Miguel Hernández. Les taules d'acreditació per als quals s'incorporen a la Senda del Poeta eixe dia s'obriran a les 8h. del matí en l'hall de l'edifici Arenals de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. A l'arribar a Rebolledo es tindrà preparada una paella.
Concentració a les 9h. del matí a la porta del mateix edifici per a la foto de família i eixida d'Elx, arribant al cementeri d'Alacant a les 17.30h., on es realitzarà l'acte final davant la tomba de Miguel Hernández.

Les taules d'acreditació per als quals s'incorporen a la Senda del Poeta la 2a i la 3a etapa s'obriran a les 8h. del matí.

Les pernoctacions es duran a terme en les instal·lacions designades per l'IVAJ, (divendres: Poliesportiu d'Albatera i dissabte Universitat Miguel Hernández d'Elx) sent imprescindible que cada senderista porte el seu propi sac de dormir i estoreta o matalàs inflable (els mateixos seran transportats per l'organització als llocs de pernoctada). S'admenten la companyia de gossos-guia.

 

Informació general

S'inicia el camí a Orihuela, on va nàixer el poeta el 30 d'octubre de 1910; passant per Cox, on va viure la seua primera etapa familiar amb la seua esposa Josefina Manresa; per la ciutat d'Elx, on van viure i van morir la seua vídua i fill i on es troba la seu de la Universitat que porta el seu nom; per a acabar finalment a Alacant, ciutat on va morir el poeta el 28 de març de 1942 i en el cementeri del qual es troba enterrat.

La senda es divideix en tres etapes realitzant parades en cada localitat de la ruta. En elles es descansa, i es duen a terme diversos actes culturals de poesia, teatre i música.

En tot moment la senda compta amb persones monitores-guia que, al llarg de la marxa, estan a la disposició dels i les senderistes oferint la informació necessària perquè siga el més agradable possible.

L'organització disposarà, per a qui ho sol·licite, de vehicles per al trasllat de l'equipatge i motxilles des de les localitats d'eixida fins a les d'arribada, a fi de realitzar la senda amb total comoditat.

Juntament amb l'IVAJ, col·laboren en l'organització de la Senda del poeta el Ajuntaments perls quals passa la senda, la Diputació d'Alacant i els següents organismes: Universitat Miguel Hernández d'Elx, Càtedra Miguel Hernández de la UMH d'Elx, Fundació Cultural Miguel Hernández i l'Assocaició Amics de Miguel Hernández.

Contacte

Tlf.: 627 404 049

sendadelpoeta_ivaj@gva.es

sendadelpoeta2024@gmail.com 

Prepara't per a la Senda Del Poeta

 

Prepara't per a la Senda Del Poeta

Recomanacions

Quadern de bitàcola

Mira els vídeos de la Senda del Poeta per a informar-te sobre les etapes i preparar-te físicament.