Trobada de Teatre Jove 2023

Trobada de Teatre Jove 2023

Trobada de Teatre Jove 2023

L'IVAJ i Projecte Inestable han organitzat la 10a Trobada de Teatre Jove, un esdeveniment que ha permés a més de 1500 joves de la Comunitat Valenciana celebrar l’educació artística gaudint del teatre. En aquesta desena edició, s'ha concretat en un total de 31 representacions, l’assistència de 59 centres de Secundària, 70 tallers didàctics, 14 dinàmiques grupals i en la participació de més de 30 professionals de les arts escèniques, que tindran lloc en les tres seus de València, Castelló i Alacant.

La Trobada de Teatre Jove continua des del seu origen tenint com a objectiu permetre la trobada d’alumnes i docents que gaudeixen del teatre i es formen mitjançant les arts escèniques en el sentit més ampli (dansa, música, plàstica, teatre i expressió corporal). Aquest esdeveniment els permet exhibir les seues creacions, formar-se en tallers amb professionals de les arts escèniques i la pedagogia, així com conéixer i conviure amb altres persones que viuen el teatre en l’educació secundària, els casals joves o qualsevol associació juvenil.

 

Per tant, el projecte Trobada de Teatre Jove continua amb la seua necessitat d'oferir experiències teatrals a les persones adolescents i joves, que es consoliden com a font de coneixement i enriquiment personal, i que servisquen com a vehicle d'aproximació a les arts escèniques per a consolidar la formació de nous espectadors i espectadores i, en sentit més ample, de noves persones usuàries de la cultura. I ho fan enguany celebrant la seua 10a edició durant catorze jornades arreu del territori valencià.

Les tres seus de la 10a Trobada han sigut:

  • La primera de les seus serà València, entre el 24 i el 28  d’abril. Com sempre, el lloc de trobada és Espai Inestable i allí es mostraran els treballs dels següents centres educatius: IES Sedaví, IES Hoya de Buñol, IES José María Parra d’Alzira, IES Faustí Barberà d’Alaquàs, IES Josep de Ribera de Xàtiva, i els de València capital, IES nº 26, IES Conselleria, IES Ramon Llull, IES Benicalap, també l’Escola de Teatre Tarumba d’Alzira i les escoles concertades Les Carolines de Picassent, el Col·legi La Mare de l’Olivar II d’Alaquàs i Colegio Escolapios de València capital.
  • La segona serà Castelló, enguany de nou al Teatre Raval, entre el 2 i el 5 de maig. Els centres que mostren els seus treballs escènics seran: l’IES Llombai de Borriana, l’IES Llop i Broch de Vila-real, l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim i els de la mateixa capital de la Plana, IES Sos Baynat i IES Bovalar.
  • I aquesta edició es tancarà a la ciutat d’Alacant, en concret al Centre Cultural Las Cigarreras entre el 8 i el 12 de maig. Els centres educatius que mostraran les seues obres seran: els centres públics IES Santa Pola, IES Las Fuentes de Villena, IES María Blasco de Sant Vicent del Raspeig, IES Misteri d’Elx, i de la capital alacantina, IES 8 de Marzo,  IES Cap de l’Horta i Centro 14, i els centres concertats Colegio Agustinos d’Alacant i el Col·legi Nuestra Señora del Carmen d’Elx.

 

Trobada 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patrocina:

Finançat per:

 

La Trobada de 2021: