T'interessa

Serveis d'Informació Juvenil

Serveis d'Informació Juvenil

L'IVAJ, de conformitat amb el Decret 86/2015, de 5 de juny, del Consell, potència i impulsa el desenvolupament de la Xarxa Valenciana d'Informació Juvenil, i coordina el seu funcionament a través del Servei d'Informació Juvenil i de la La Xarxa Jove.

Els serveis d'informació juvenil tenen com a principal objectiu proporcionar a la joventut la informació més actualitzada, la documentació que li faça falta per als seus projectes i les assessories que li permeten desenvolupar-los. Està integrada per tots aquells centres i punts d'informació distribuïts per la Comunitat Valenciana i que figuren en el cens de l'IVAJ.

 

Tipus de serveis d'informació juvenil

Els centres d'informació juvenil (CIJ) són aquells que recopilen, tracten, elaboren i difonen informació adreçada específicament a les persoens joves i, en la mesura de les seues possibilitats, els ofereixen assessorament personalitzat.

Els centres associats d'informació juvenil (CIJA) són aquells que, promoguts per associacions, recopilen i difonen informació entre les persones joves.

Els punts d'informació juvenil (PIJ) difonen, entre les perones joves, materials informatius que, totalment o majoritària, els són proporcionats per un centre d'informació juvenil.

Les assessories o centres especialitzats (CIJE) són serveis que ofereixen informació i assessorament sobre temes concrets i específics.

 

Corresponsals Juvenils

Els Corresponsals Juvenils son les persones joves que, voluntàriament, col·laboren amb els serveis d'informació juvenil d'un municipi detectant les necessitats i demandes informatives i apropant la informació directament als i les joves del seu centre educatiu, barri o associació.

 

Trobada 2022

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha participat al costat d'altres representants de Comunitats Autònomes, Ceuta i Portugal, intercanviant propostes i necessitats amb quasi 200 informadores i informadors juvenils dels dos països, els dies 28 i 29 de juny en el marc de la  I Trobada Ibèrica-Insular de Corresponsals Juvenils.

En la Trobada, que es va dur a terme en el Centre Eurollatinoamericà de Joventut (CEULAJ) de Mollina (Màlaga), les i els representants polítics han escoltat durant uns minuts a algunes persones joves portaveus que han exposat la realitat actual que viuen les i els corresponsals juvenils d'Espanya i Portugal. A més, els han plantejat preguntes i els han demanat que la seua labor siga més visible i tinga més reconeixement per part de les institucions públiques. Després, en les diferents taules de diàleg, també els han exposat alguns dels problemes que marquen el seu dia a dia, com la impossibilitat per a gestionar esdeveniments i aconseguir finançament sent menors d'edat o la dificultat per a compaginar les seues funcions amb l'horari acadèmic. 

D'altra banda, Jesús Martí i la resta de directores i directors generals, van celebrar una reunió amb tot el personal tècnic de Joventut que participa en l'esdeveniment. En aquesta sessió van debatre sobre qüestions relacionades amb la "Guia de Corresponsals Juvenils", sobre la visibilitat de la figura de l'informador/a i sobre futures trobades a nivell nacional i internacional. A continuació, van poder escoltar, en companyia de les i els joves, l'experiència i consells de Kristina Stankovska, influencer d'informació juvenil que treballa com a ambaixadora i coordinadora de projectes en ERYICA.

 

Trobada 2021
El 15 d'abril de 2021 es va realitzar una trobada en línia de corresponsals del Grup Insular Ibèric.
 
Van participar joves de les següents comunitats autònomes, amb 260 places d'ordinador (en alguns ordinadors havien diverses persones joves):
 
Andalusia, Extremadura, Astúries, Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, Madrid, C. Valenciana, Galícia, Balears, Navarra, Múrcia, així com de Portugal.

 

 

De la Comunitat Valenciana van participar les següents entitats:
 
Ajuntament de Benigànim, Ajuntament de Castelló (La Ribera Alta, València), Ajuntament de Torrent, Casa de Joventut/ Ajuntament de San Antonio de Benagéber, Centre Juvenil Racó Jove de Santa Pola / Ajuntament Santa Pola, CIJ Torrent Ajuntament de Torrent, Espai Jove Silla/Ajuntament de Silla, Mancomunitat de municipis Rincón d'Ademuz, Mancomunitat Comarcal Els Ports.

 

Des de la Comunitat Valenciana van participar 55 places d'ordinador, (en alguns ordinadors hi havia 2 o més persones joves)
 
 

Més informació sobre Corresponsals Juvenils

 

 

 

Què és inFòrum?

És una reunió de tècnics/ques de joventut de la Xarxa Valenciana d'Informació Juvenil, que organitza el Servei d'Informació Juvenil i de la La Xarxa Jove des de 2001. Durant dos dies es tracten i discuteixen diversos temes d'interès per a les persones que treballen amb i per a les persones joves, que no hem d'oblidar que són el nostre objectiu principal.

Servicios de información video