Serveis d'Informació Juvenil

Serveis d'Informació Juvenil

L'IVAJ, de conformitat amb el Decret 86/2015, de 5 de juny, del Consell, potència i impulsa el desenvolupament de la Xarxa Valenciana d'Informació Juvenil, i coordina el seu funcionament a través del Servei d'Informació Juvenil i de la La Xarxa Jove.

Els serveis d'informació de la Xarxa Valenciana tenen com a principal objectiu proporcionar a les persones joves la informació més actualitzada, la documentació que li fa falta per als seus projectes i les assessories que li permeten desenvolupar-los. Està integrada per tots aquells centres i punts d'informació distribuïts per la Comunitat Valenciana i que figuren en el cens de l'IVAJ.

 

Tipus de serveis d'informació juvenil

Els centres d'informació juvenil (CIJ) són aquells que recopilen, tracten, elaboren i difonen informació adreçada específicament a les persoens joves i, en la mesura de les seues possibilitats, els ofereixen assessorament personalitzat.

Els centres associats d'informació juvenil (CIJA) són aquells que, promoguts per associacions, recopilen i difonen informació entre les persones joves.

Els punts d'informació juvenil (PIJ) difonen, entre les perones joves, materials informatius que, totalment o majoritària, els són proporcionats per un centre d'informació juvenil.

Les assessories o centres especialitzats (CIJE) són serveis que ofereixen informació i assessorament sobre temes concrets i específics.

 

Corresponsals Juvenils

Els Corresponsals Juvenils son les persones joves que, voluntàriament, col·laboren amb els serveis d'informació juvenil d'un municipi detectant les necessitats i demandes informatives i apropant la informació directament als i les joves del seu centre educatiu, barri o associació.

 

El 15 d'abril de 2021 es va realitzar una trobada en línia de corresponsals del Grup Insular Ibèric.
 
Van participar joves de les següents comunitats autònomes, amb 260 places d'ordinador (en alguns ordinadors havien diverses persones joves):
 
Andalusia, Extremadura, Astúries, Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, Madrid, C. Valenciana, Galícia, Balears, Navarra, Múrcia, així com de Portugal.

 

 

De la Comunitat Valenciana van participar les següents entitats:
 
Ajuntament de Benigànim, Ajuntament de Castelló (La Ribera Alta, València), Ajuntament de Torrent, Casa de Joventut/ Ajuntament de San Antonio de Benagéber, Centre Juvenil Racó Jove de Santa Pola / Ajuntament Santa Pola, CIJ Torrent Ajuntament de Torrent, Espai Jove Silla/Ajuntament de Silla, Mancomunitat de municipis Rincón d'Ademuz, Mancomunitat Comarcal Els Ports.

 

Des de la Comunitat Valenciana van participar 55 places d'ordinador, (en alguns ordinadors hi havia 2 o més persones joves)
 
 

Més informació sobre Corresponsals Juvenils

 

 

 

Què és inFòrum?

És una reunió de tècnics/ques de joventut de la Xarxa Valenciana d'Informació Juvenil, que organitza el Servei d'Informació Juvenil i de la La Xarxa Jove des de 2001. Durant dos dies es tracten i discuteixen diversos temes d'interès per a les persones que treballen amb i per a les persones joves, que no hem d'oblidar que són el nostre objectiu principal.

Servicios de información video