T'interessa

ALBERGS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (YOUTH HOSTELS)

ALBERGS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (YOUTH HOSTELS)

La Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils està distribuïda de nord a sud per tota la geografia valenciana. Hi ha tant a les comarques de l'interior, en paratges de muntanya, com a les comarques costes, molt prop de la mar.

Els albergs juvenils, a més de proporcionar allotjament i manutenció a les/els alberguistas que, individualment o en grups, utilitzen els serveis, són llocs ideals per al desplegament d'una sèrie d'activitats que poden aconseguir des de la pràctica d'esports, fins a objectius culturals, turístics o simplement de caràcter recreatiu.

A més, els albergs, per les seues característiques particulars, són uns llocs idonis per la trobada de persones de diferents nacionalitats, races i cultures, i permeten aconseguir un clima i un ambient de convivència que possibilita l'intercanvi cultural i les experiències compartides.

Per a poder utilitzar els serveis d'un alberg juvenil, tant els dels quals hi ha en la Comunitat Valenciana, com els de la resta dels 4.500 albergs repartits per tot el món, l'únic requisit és posseir el carnet de la Federació Internacional d'Albergs Juvenils (IYHF) i ser, per tant, titular d'un carnet d'alberguista en la modalitat Carnet Jove+Alberguista, juvenil, adulta, familiar o de grup. El carnet és vàlid tant per als albergs nacionals com per als albergs internacionals, ja que la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils és membre de ple dret de la IYHF.

En la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils podem trobar tant els albergs de titularitat pública (els albergs de l'IVAJ) com els de titularitat privada.

 

Reserves en les instal·lacions de l'IVAJ - Central de reserves. 

Comprovació de disponibilitat de places

 

Abans de reservar, consulteu la disponibilitat del servei d’alimentació en els albergs de Biar, Serra Mariola i Sant Crist del Mar.

TEMPORADA BAIXA 2024

TEMPORADA ALTA 2024

01 de GENER a 27 de MARÇ

9 d'ABRIL a 15 de MAIG

16 de SETEMBRE a 8 d'OCTUBRE

14 d'OCTUBRE a 31 d'OCTUBRE

4 de NOVEMBRE a 5 de DESEMBRE

9 de DESEMBRE a 23 de DESEMBRE

28 de MARÇ a 8 d'ABRIL

16 de MAIG a 15 de SETEMBRE

9 d'OCTUBRE a 13 d'OCTUBRE

1 de NOVEMBRE a 3 de NOVEMBRE

6 de DESEMBRE a 8 de DESEMBRE

24 de DESEMBRE a 31 de DESEMBRE

Per a qualsevol consulta pots enviar un correu a creserves_ivaj@gva.es 

Albergs de l'IVAJ

Ves enrere Alberg Juvenil Serra Mariola. Muro de Alcoy

Alberg Juvenil Serra Mariola. Muro de Alcoy


C/ del Transport, 1
03830 Muro de Alcoy
(Comtat)
Tel.: 965 695 757

albergmuro_ivaj@gva.es

L’alberg és un edifici de tres plantes (planta baixa i dues altures), amb un total de 6.060 m².

En la planta baixa trobem la recepció, sala d'oci, cuina, sala de TV, lavabos, sala polivalent, despatxos d'administració, consigna d'equipatges, menjador i dos ascensors.

La segona planta està dedicada a habitacions i l'edifici compta amb una terrassa practicable amb gespa artificial i mobiliari de terrassa. 

Hi ha disponibles 15 places d'aparcament tancat.
 

Situació geogràfica

L'alberg juvenil Serra Mariola està ubicat al terme municipal de Muro de Alcoy, integrat a la comarca del Comtat la capital del qual és Cocentaina, a 75 quilòmetres de la capital de la província. El terme municipal està travessat per l'autovia del Mediterrani (A-7) i per la carretera nacional N-340 entre els PK 805 i 809, a més de per carreteres locals que permeten la comunicació amb l'Alqueria d'Asnar, Benimarfull, Gaianes i Agres.

El relleu del municipi està definit per la depressió principal de les valls prebètiques d’Alcoi, juntament amb les serres de Mariola i del Benicadell. La part més elevada del terme es troba al sud-oest, a la Serra de Mariola, on se superen els 1.200 metres d'altitud; destaca també al nord-est la serra del Benicadell (1.022 metres). El port d'Albaida (600 metres), travessat per l’A-7, fa de límit amb la província de València. Els cursos fluvials més importants són el riu d'Agres i el riu Serpis. L'altitud oscil·la entre els 1.222 metres al sud-oest i els 330 metres a la vora del Serpis. El poble s'alça a 410 metres sobre el nivell de la mar.

Com arribar a l'alberg

L'alberg es troba en la circumval·lació de Muro de Alcoy, carretera nacional 340, punt quilomètric 806.

Des de València, cal agafar l'eixida 432 des de l’A-7; des d'Alacant, cal agafar l'eixida 442 des de l’A-7.

Instal·lacions i serveis

 • Climatització en totes les estances.
 • Sala d'oci amb TV i màquina d'autoservei.
 • Sales de reunions i conferències. • Consigna.
 • Àmplia terrassa amb gespa artificial i mobiliari amb vistes a la Serra de Mariola.
 • Equips audiovisuals.
 • Wifi.
 • Pagament amb targeta.
 • Lloguer de llençols i tovalloles.
 • No s'admeten mascotes (excepte gossos guia i d'assistència).

Distribució de l'alberg

Capacitat total de l'Alberg: 77 places.

 • 5 habitacions quàdruples amb bany amb 2 llits i una llitera.
 • 10 habitacions triples amb bany.
 • 1 habitació triple adaptada per a diversitat funcional amb bany.
 • 12 habitacions dobles amb bany.

Activitats recomanades

L'alberg juvenil Serra Mariola se situa al terme municipal de Muro de Alcoy, enfront de la Penya del Frare, prop del cim del Montcabrer. Aquesta ubicació el converteix en un bon punt de partida perquè la joventut puga gaudir de tota la riquesa natural que hi ha a les comarques del Comtat i l'Alcoià, com la Serra de Mariola, el Benicadell i la Serra d’Aitana. En tots aquests paratges trobem les benvolgudes plantes aromàtiques i medicinals del bosc mediterrani.

A 14 km trobem l'embassament de Beniarrés, als seus voltants es troba el Barranc de l’Encantada.

L’enclavament de l'alberg s’ubica prop de significatius nuclis de població (Muro, Cocentaina, Alcoi…) on podrem conéixer rutes culturals com la del Modernisme, la Revolució Industrial, etc. o gaudir de les centenàries festes de Moros i Cristians dels pobles limítrofs i d'una compra en la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

A més del senderisme, podem fer turisme d'interior, running, bicicleta de muntanya, etc. Els centres excursionistes d'Alcoi, Cocentaina i Muro programen periòdicament activitats lúdiques esportives.

PUBLICADOR OCULTO LOCALIZACION ALBERGUES ivaj

Albergue Juvenil Torre de Alborache

Albergue Juvenil Mar i Vent

Albergue Juvenil La Florida

Albergue Juvenil Biar

 • Alberg de Biar
 • Ubicació:
  • Partida Llomes Mare de Deu, 6
  • 03410 - Biar Alacant Espanya

Albergue Juvenil la Marina

Albergue Juvenil Sant Crist del Mar

Albergue Juvenil Mare del Deu del Lledó

Albergue Juvenil Argentina

mapa localizacion albergues IVAJ

ALBERGS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (YOUTH HOSTELS) CONTINUACIO

En la Comunitat Valenciana també hi hi ha albergs juvenils, gestionats per entitats privades, que estan adherides a la Red Española de Albergues Juveniles, REAJ, que faciliten a jóvens, i no tan jóvens, no sols allotjament sinó també un ambient per a intercanviar experiències: