T'interessa

D'interès

Ves enrere La Comunitat Valenciana rep 1,4 milions d’euros per a promoure l’intercanvi de voluntaris i voluntàries a la UE

La Comunitat Valenciana rep 1,4 milions d’euros per a promoure l’intercanvi de voluntaris i voluntàries a la UE

  • Hi participen un total de 51 entitats públiques i sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana
  • Forma part del programa Erasmus+ per a l’educació, la formació, la joventut i els esports

La Unió Europea, a través del programa Erasmus+, ha destinat 1,4 milions d'euros per a entitats públiques i organitzacions de la Comunitat Valenciana sense ànim de lucre que promouen l'intercanvi juvenil a Europa en activitats de voluntariat social. Aquesta iniciativa també inclou accions de mobilitat per motiu d'aprenentatge i d'activitats de cooperació entre organitzacions. 

En total, són 51 les entitats beneficiàries a les quals l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha assessorat per a poder accedir a aquestes ajudes.

De la quantia final, 444.053 euros van destinats a projectes d'intercanvis juvenils. Es tracta de reunions de grups de xics i xiques d'almenys dos països diferents que es troben per un breu període de temps per a executar conjuntament un programa d'aprenentatge no formal (una combinació de tallers, exercicis, debats, jocs de rols, simulacions, activitats a l'aire lliure, etc.).

Així mateix, hi ha previstos 81.903 euros per a la mobilitat de persones que treballen en l'àmbit de la joventut. Sota aquesta acció, les organitzacions poden rebre suport per a dur a terme projectes que consistisquen en una o diverses activitats d'aprenentatge per al desenvolupament professional de les persones especialitzades en l'àmbit de joventut i la seua organització.

Una altra part important del pressupost, 322.949 euros, va destinat a les activitats de participació juvenil d'aprenentatge no formal. En aquesta categoria s'inclou la combinació de tallers, debats, jocs de rols, simulacions, ús d'eines digitals (per exemple, eines de democràcia digital), campanyes de conscienciació, capacitacions, reunions i altres formes d'interacció relatives a la presa de decisions, consultes, actes informatius, entre altres. 

DiscoverEU i CES

Una de les accions més desconegudes d'aquest programa és el dels projectes de mobilitat DiscoverEU, destinat per a persones joves amb menys oportunitats d'explorar Europa. Amb aquesta mesura, poden rebre suport addicional per a superar els obstacles relacionats amb la presentació de sol·licituds i amb els viatges. Aquesta acció té per objecte arribar a les persones que normalment no presentarien cap sol·licitud per iniciativa pròpia i incloure-les.

Finalment, s'han reservat 469.167 euros per a projectes de solidaritat que formen part del Cos Europeu de Solidaritat (CES). Això inclou activitats de voluntariat i projectes solidaris que van des de la inclusió i la diversitat, el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, la transformació digital o la participació juvenil en temes de compromís social i cívic i democràtics. 

A més, des de fa dos anys es va incorporar una nova branca de voluntariat amb l'objectiu de proporcionar ajuda humanitària d'emergència a tercers països i oberta a persones fins als 35 anys.