Visualització de contingut web

CES - Cos Europeu de Solidaritat

 

Pendent d'actualització al nou programa CES 2021-2027.

El Cos Europeu de Solidaritat

El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea que busca crear oportunitats perquè els joves s'impliquen en activitats de voluntariat, treballen, es formen i gestionen els seus propis projectes solidaris en benefici de les comunitats de tota Europa.

Guia CES 2021 (en anglés)

El termini de presentació de projectes de voluntariat y projectes de solidaritat:

Primera ronda, fins al 28 de maig de 2021

Segona ronda, fins al 5 d'octubre de 2021

 

Pots inscriure't des dels 17 anys, però no podràs començar la teua activitat fins que hages complit 18. En els projectes del Cos Europeu de Solidaritat poden participar joves de fins a 30 anys

Registra't al PORTAL DEL CES. Després d'un senzill procés d'inscripció, podràs resultar seleccionat per a incorporar-te a tota una sèrie de projectes amb forma d'activitats de voluntariat, projectes de solidaritat o treball i pràctiques.

Entra, informa't i registra't per participar en el Portal de CES

 

Coronavirus: conseqüències per a les activitats de mobilitat d'Erasmus+ i del Cos Europeu de Solidaritat

• La Comissió respecta plenament totes les mesures de confinament adoptades a nivell nacional. A més, comprén les conseqüències que poden tindre per a la participació d'estudiants, alumnes, voluntaris i altres persones en les activitats de mobilitat d'Erasmus+ i del Cos Europeu de Solidaritat. 
• En la situació actual, alguns participants no poden viatjar des dels seus domicilis o no poden tornar a ells des dels seus llocs d'acolliment. La incertesa també està portant a alguns pares a no permetre el desplaçament dels seus fills.
• Per a respondre a aquestes incerteses, estem aplicant el programa amb la màxima flexibilitat possible, dins dels límits del marc jurídic vigent. 
• Hem cursat orientacions a les agències nacionals d'Erasmus+ perquè invoquen les clàusules de «força major». Això els permetrà estudiar la possibilitat d'acceptar costos addicionals fins a un import màxim subvencionable. També les habilitarà a ajornar les activitats programades (fins a 12 mesos per projecte). D'altra banda, s'ha informat sobre aquest tema les autoritats nacionals.
• Estem seguint molt de prop la situació i adoptarem totes les mesures addicionals que puguen resultar necessàries.
 
• Les preguntes i respostes relacionades amb les activitats d'Erasmus+ i del Cos Europeu de Solidaritat en el context de la pandèmia de COVID-19 poden consultar-se ací.
 

Terminis

Els joves poden registrar-se en qualsevol moment al portal del Cos Europeu de Solidaritat.

En el cas d'organitzacions, hi ha diverses convocatòries de propostes cada any. Termini per a la presentació de sol·licituds:

En 2021 els terminis per a presentar projectes de solidaritat i projectes de voluntariat seran el 28 de maig i el 5 d'octubre

Les organitzacions han de presentar-se enviant els formularis en línia a l'agència nacional del país en el qual estiguen establides.

Les sol·licituds es poden presentar ací

Les organitzacions que desitgen participar en el programa i oferir un lloc pels voluntaris han d'aconseguir un Segell de Qualitat, que pot presentar-se en qualsevol moment.

 

Activitats de voluntariat 

És una activitat solidària, no retribuïda i a temps complet, que es duu a terme en un període entre 2 i 12 mesos, a l'estranger o al teu país de residència. Els projectes poden estar relacionats amb la inclusió social, el medi ambient, la cultura i altres temes. El programa cobreix el teu viatge, allotjament i manutenció. A més, rebràs diners de butxaca per a les teues despeses personals.

El voluntariat és una experiència que permet als joves adquirir habilitats i competències per al seu desenvolupament personal, educatiu, social, cívic i professional, millorant la seua ocupabilitat i exercint una ciutadania activa.

+Info

 

Projectes de Solidaritat

Són iniciatives locals que permeten a grups d'almenys 5 joves, inscrits en el portal del CES, dissenyar i executar un projecte que busque un canvi positiu en la seua comunitat local incorporant un valor europeu.

+Info

 

Pràctiques i treball

Les activitats de pràctiques tenen una duració d'entre 2 i 6 mesos, encara que excepcionalment poden allargar-se fins a 12 mesos. Les pràctiques són remunerades. Les activitats de treball tenen una duració d'entre 3 i 12 mesos. El salari s'ajusta a la normativa nacional.

+Info

 

Guies i altres recursos:

Christian

imágenes voluntariado europeo