Campamentos juveniles

Ves enrere Campament Juvenil Jaume I

Campament Juvenil Jaume I

Camí l'Atall, 70
12579 Alcossebre
(El Baix Maestrat)
Tel.: 964 414 145

El campament Jaume I és al terme municipal d'Alcalà de Xivert, a 4 km al sud del poble d'Alcossebre, a la comarca del Baix Maestrat, i a 50 km de Castelló de la Plana.

El Campament, que ocupa una superfície de quasi 74.000 m2, és al costat de la mar i disposa d'una gran pineda i d'esplanades per a les tendes. Entre els pins, hi ha els serveis de la instal·lació: una gran cuina amb magatzem de queviures, la cambra frigorífica i la cambra congeladora, i una cuina addicional per a les acampades d'hivern. També disposa d'un ampli menjador cobert i obert a l'entorn, d'una infermeria, de la casa per al personal de servei, de dos pavellons higiènics amb vàters, i d'altres dos amb lavabos i dutxes amb aigua freda i aigua calenta, d'una pista poliesportiva polifuncional i de dues grans esplanades per a jugar a futbol i fer tota mena d'activitats.

Està situat a Alcossebre, un xicotet nucli medieval d'origen àrab, poblat tot seguit per pescadors i, actualment, dependent d'Alcalà de Xivert, que ha tingut un important desenvolupament com a complex de modernes instal·lacions hoteleres, centrades a la zona de les Fonts, un vertader nucli turístic. Cap al nord, la costa ofereix pintorescs paratges amb penya-segats que la serra d'Irta precipita a la mar, entre els quals s'obrin acollidores cales, com ara la Cala Blanca i la Cala Mundina. En esta zona s'alça la Badum, una torre de vigilància i defensa. Cap al sud del nucli urbà i a la zona del Campament, s'estenen diverses platges àmplies, netes i agradables. El riu Segarra i la punta de Capicorb formen el límit meridional amb el terme de Torreblanca.

Obert tot l'any per a grups a partir de 20 anys, tret dels mesos d'estiu, que són per a programes de l'IVAJ (Oferta Concertada)

INSTAL·LACIONS I SERVEIS

 • Menjador cobert per a 350 places
 • 21 cabanes de fusta amb capacitat per a 8 persones, cadascuna
 • Zona d'acampada per a tendes de campanya
 • Pista poliesportiva
 • Banys col·lectius
 • Infermeria
 • Aigua calenta

ACTIVITATS RECOMANADES

 • El mas de Torrenostra, amb bones platges i porta d'entrada al Paratge Natural del Prat de Cabanes - Torreblanca, des d'on podràs fer diversos itineraris ecològics.
 • Alcossebre, a uns 2,5 km.· La platja de les Fonts, a 3 km.
 • L'ermita de Sant Benet i Santa Llúcia, per senderes de muntanya.
 • Alcalà de Xivert, a 14 km, ubicada en una vall entre la serra d'Irta i la d'En Borró o Murs. Hi ha nombroses restes arqueològiques, entre les quals destaca el jaciment de la Solivella, de l'edat del bronze, i importants troballes de l'època romana. Als cims d'Irta s'alcen les restes del castell de Xivert, antiga fortalesa musulmana i anterior a la conquesta, que va ser remodelada pels templers al segle XIII i que, posteriorment, va passar als ordes de Montesa i de Sant Jordi. A Alcalà, l'església parroquial és d'estil barroc, amb la famosa torre-campanar, i disposa d'un museu parroquial amb pintures del s. XVII, orfebreria dels s. XV i XVII, escultures, etcètera.
 • Peñíscola, a 38 km del Campament. Està situada en un promontori rocós envoltat per la mar i unit a la terra per un tómbol arenós. Envoltada de muralles, al peu del castell, amb carrers costeruts i estrets, té racons i places d'indubtable sabor mediterrani i històric. Podràs veure les muralles, les platges, el Bufador, l'església parroquial, el temple de l'Ermitana i el Castell, construït per l'orde del Temple i traspassat a l'orde de Montesa, el Mestre de la qual el va cedir al Papa Luna (Benet XIII) el 1411 com a residència fins a la seua mort, esdevinguda en 1423, per la qual cosa va ser seu pontifícia. Se'n poden visitar les sales.
 • L'interior, cap a la comarca dels Ports, que té per capital Morella. Morella és una ciutat emmurallada situada al cim d'un turó i coronada per un castell. Podràs admirar la fortalesa, les muralles, el convent de Sant Francesc, la basílica, l'Ajuntament i el poble medieval en general.
 • Els pobles del Maestrat: Sant Mateu, Albocàsser, Catí, Culla, Benassal, Tírig. I, cap al sud, Cabanes i el seu arc romà; Vilafamés i el seu museu d'Art Contemporani; Castelló de la Plana, Orpesa, Benicàssim.

TARIFES