VOLUNTARIAT

VOLUNTARIAT

 
El voluntariat naix del compromís actiu de les persones, i per descomptat també de les joves, per una societat més democràtica, participativa, justa i plural. Les accions de voluntariat han de ser lliures, sense contraprestació econòmica (sense perjudici de l'abonament de les despeses reembossables) i realitzades a través d'entitats de voluntariat.
 

PROGRAMES DE L'IVAJ

Camps de Voluntariat juvenil són una activitat en què un grup de joves de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat.

viu_solidaritat

Voluntariat Joves per la Natura

En 2022, esta activitat tindrà lloc entre el 20 de juny i el 18 d'agost, i està dirigida per a persones de 18 a 30 anys que vulguen col·laborar i aprendre com alimentar i cuidar d'un falciot que ha caigut del seu niu fins a la seua posada en libertad.

L'activitat es desenvoluparà a la Casa Clemència de la Generalitat Valenciana.

Informació i contacte: lazaro_lui@gva.es 

ALTRES PROGRAMES

EU Aid Volunteers 

Este programa reuneix voluntaris/es i organitzacions de diferents països, proporcionant suport pràctic als projectes d'ajuda humanitària i contribuint a reforçar la capacitat local i la resistència de les comunitats afectades per les catàstrofes.

Els participants han de ser majors de 18 anys i ser ciutadans/es d'un Estat membre de la UE o residents de llarga duració a la UE. Les persones voluntàries reben allotjament i despeses de viatge, assegurança, formació i desenvolupament continus, una assignació mensual i una assignació de reassentament per a ajudar a sufragar les despeses de retorn a casa.

Les vacants de voluntariat a temps complet i en línia a través d'EU Aid Volunteers es publicaran en la pàgina web.

Solidaritat amb Ucraïna

La Comunitat Valenciana és, com ha tingut oportunitat de demostrar en altres crisis humanitàries, una terra d'acolliment. També ara, amb motiu de la invasió i guerra a Ucraïna, la societat i institucions valencianes volen manifestar i materialitzar la seua solidaritat amb el poble ucraïnés, de la manera més adequada possible.

 

Voluntariat en Parcs Nacionals

SEO/BirdLife, en col·laboració amb "Parcs Nacionals", llança una campanya de voluntariat per a persones que vulguen fer tasques de conservació en zones d'alt valor natural. Totes les despeses de participació en el camp són gratuïts per a totes les persones seleccionades, excepte els costos del viatge des del seu lloc d'origen fins al lloc de celebració del camp de voluntariat.

+Info

 

 
En la pàgina web de este programa de la Generalitat Valenciana pots trobar recursos per a realitzar activitats de voluntariat relacionades amb el medi ambient. A través de les diferents organitzacions sense ànim de lucre es duen a terme accions i programes durant tot l'any, de llarg a llarg de tota la Comunitat Valenciana.
 

 

 

Joves Donants, Joves Solidaris

Programa organitzat per l'IVAJ en col·laboració amb el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana.

 

Reconoce

Este projecte té l'objectiu d'impulsar i posar en valor l'experiència del voluntariat que treballa en l'àmbit del temps lliure educatiu així com el reconeixement de les competències adquirides mitjançant una acreditació online. Es basa en una xarxa d'organitzacions juvenils i de voluntariat que treballen conjuntament i en col·laboració amb l'IVAJ i el INJUVE. Aquestes organitzacions són les següents:

  • Confederació Don Bosco
  • Didania-Federació d'Entitats Cristianes de Temps Lliure
  • ASDE Scouts d'Espanya
 
Com funciona el Sistema d'Acreditació online?
S'està desenvolupant un Sistema online d'acreditació de l'acció voluntària que estarà disponible en app.reconoce.org
 
Que accions i iniciatives complementàries durà a terme Reconoce?
  • Campaña de sensibilització en el sector empresarial amb la finalitat de donar a conéixer als ocupadors les competències i habilitats adquirides mitjançant l'acció voluntària.
  • Taules de diàleg amb administració i organitzacions juvenils per a iniciar un procediment de reconeixement oficial de les competències professionals (PREAR).

+Info

 

 
Fundació formada per un grup de joves activistes d'entre 16 i 25 anys, en l'organització de la qual s'integra el Comité Juvenil "Youth for Change", que defensa els drets de la infància i la joventut, la igualtat de gènere i la sostenibilitat mediambiental.  
 
 
 
 
Si estàs interessat/da en formar part d'este projecte pots presentar la teua candidatura i si eres una de les persones preseleccionades, es posaran en contacte amb tu per a realitzar una entrevista personal.
 
 

+Info