Visualització de contingut web

VOLUNTARIAT

El voluntariat naix del compromís actiu dels ciutadans per una societat més democràtica, participativa, justa i plural. Les accions de voluntariat han de ser lliures, sense contraprestació econòmica (sense perjudici de l'abonament de les despeses reembossables) i realitzades a través d'entitats de voluntariat.

Programes i eines

De l'IVAJ:

Viu la Solidaritat

Els camps de voluntariat juvenil són una activitat en què un grup de joves de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat.

 

Uns altres:

Cos Europeu de Solidaritat

El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea que busca crear oportunitats perquè els joves s'impliquen en activitats de voluntariat, treballen, es formen i gestionen els seus propis projectes solidaris en benefici de les comunitats de tota Europa.

 

Tin les claus

Tracta de conscienciar sobre la importància de cuidar el nostre planeta.

Reconoce

El projecte Reconoce té l'objectiu d'impulsar i posar en valor l'experiència del voluntariat que treballa en l'àmbit del temps lliure educatiu així com el reconeixement de les competències adquirides mitjançant una acreditació online. Es basa en una xarxa d'organitzacions juvenils i de voluntariat que treballen conjuntament i en col·laboració amb l'IVAJ i el INJUVE. Aquestes organitzacions són les següents:

  • Confederació Don Bosco
  • Didania-Federació d'Entitats Cristianes de Temps Lliure
  • ASDE Scouts d'Espanya
 
Com funciona el Sistema d'Acreditació online?
S'està desenvolupant un Sistema online d'acreditació de l'acció voluntària que estarà disponible en app.reconoce.org
 
Que accions i iniciatives complementàries durà a terme Reconoce?
  • Campaña de sensibilització en el sector empresarial amb la finalitat de donar a conéixer als ocupadors les competències i habilitats adquirides mitjançant l'acció voluntària.
  • Taules de diàleg amb administració i organitzacions juvenils per a iniciar un procediment de reconeixement oficial de les competències professionals (PREAR).

+Info

 

Vols saber més sobre Voluntariat?