Vicepresidència i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
CARNET JOVE
Per a tramitar el teu Carnet Jove digital primer consulta les instruccions, després segueix les indicacions d'este enllaç, i el tindràs descarregat (en format PDF) en el teu mòbil en el moment.
IMPORTANT: Has de tindre instal·lat un lector bàsic de PDF en el dispositiu en el qual vages a descarregar-lo (i/o utilitzar-lo). A més, hauràs de proporcionar-nos una adreça vàlida de correu electrònic.
L'únic requisit per a traure-te'l és tindre entre 14 i 30 anys. La seua validesa és de 2 anys.
Si has seleccionat un ajuntament o mancomunitat com a punt de recollida del teu Carnet Jove en format físic, pots consultar en este llistat i en este mapa, l'horari i l'adreça de l'entitat que hages seleccionat.
Si una vegada descarregat el teu Carnet Jove digital vols obtindre'l en format físic, i no ho has sol·licitat en realitzar el tràmit, pots acudir a alguna de les oficines de l'IVAJ amb el justificant que hauràs rebut al correu electrònic.
*En el cas de disposar únicament de passaport en vigor, podràs obtindre el teu Carnet Jove seguint les indicacions d'este enllaç.
A més, porta integrat el Carnet d'Alberguista amb tots els seus descomptes i avantatges afegits.
Amb el teu Carnet Jove trauràs el màxim profit al temps lliure i obtindràs alhora importants avantatges. Podràs beneficiar-te de descomptes en béns i serveis de caràcter social, cultural, de transport, educatiu, recreatiu, esportiu, de consum, etc., a la Comunitat Valenciana, en la resta de Comunitats Autònomes i a Europa.
Este programa es desenvolupa conjuntament amb la resta de Comunitats Autònomes i amb més de 30 països de l'entorn europeu que conponen l'Associació del Carnet Jove Europeu (EYCA), entitat amb seu a Brussel·les, que garanteix la reciprocitat dels citats avantatges en els diferents països adscrits.
Més informació sobre Carnet Jove: 963 108 513 / 961 607 654
Carnet jove video
Ves enrere L'IVAJ centra en el 'bullying' la nova edició de Lectura Oberta amb el llibre ‘Invisible’ d'Eloy Moreno
L'IVAJ centra en el 'bullying' la nova edició de Lectura Oberta amb el llibre ‘Invisible’ d'Eloy Moreno
A través d'un scape room, es plantejaran escenaris per a saber aprendre a actuar en casos d'assetjament i violència escolar.
L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha triat el llibre ‘Invisible’, de Eloy Moreno, per a tractar l'assetjament escolar a través de la iniciativa Lectura Oberta. Una proposta que conjuga la lectura, el joc interactiu i l'educació en valors per a joves de 12 a 16 anys. Es tracta d'una proposta per a crear una experiència lectora transmèdia, social i interactiva que tindrà per títol ‘Sense Rostre’.
A través de la lectura de ‘Invisible’ es planteja una scape room que permet protagonitzar una aventura en primera persona, en el qual es tractarà reflexionar sobre la capacitat per a denunciar i enfrontar-se a situacions de bullying.
La novel·la, que pensada per al públic juvenil, relata la història d'un xic adolescent que pateix assetjament escolar. Exposa les situacions de violència, la depressió del protagonista, la inacció de l'entorn, però també els qui decideixen prendre cartes en l'assumpte.
Què fer si som testimonis d'una agressió? Què ocorre si mirem cap a un altre costat? En quina persona ens volem convertir? Com ajudar a millorar el nostre món, el nostre col·legi, el nostre institut, la vida de les nostres companyes i companys? On està la nostra força realment? I l'heroisme? són preguntes que hauran de fer-se els qui accepten el repte lector i s'embarquen en aquesta aventura.
Aquesta metodologia potencia la creativitat i la participació de les persones lectores, també les destreses de lectura i les habilitats socials, creatives i col·laboratives, així com les competències transmèdia.
Programació
La proposta es desenvolupa en diverses fases; la primera d'elles destinada a la formació telemàtica del personal tècnic de joventut i agents culturals dels municipis.
Al llarg de tot el mes d'octubre es desenvoluparan les activitats del Scape Room literari del personal tècnic de joventut i agents culturals amb el seu grup de joves. I des del 6 de novembre, fins a final de mes, seran les activitats lectores en diferents plataformes en línia.
LEA
LEA és una plataforma que redefineix el concepte de club de lectura aprofitant el potencial de les noves tecnologies. El seu objectiu és dinamitzar i enriquir la lectura apostant per una experiència transmèdia, social i interactiva on l'o el lector es convertisca en el protagonista de la història.
És un club de lectura en línia amb sessions de debat, continguts col·laboratius i activitats digitals i presencials al voltant d'un llibre, del seu autor o autora i del seu ecosistema literari.