Destacat

Trobada Audiovisual de Joves 2021.

Trobada Audiovisual de Joves 2021.

Cinema Jove.

El Festival Cinema Jove convoca la 36a edició de la Trobada Audiovisual de Joves
 
Si teniu un projecte cinematogràfic ja podeu presentar els vostres curtmetratges (individuals o en grup) en línia , en alguna de les diferents categories, fins al 12 d'abril de 2021.
 
 
 
 

+Info

La Comunitat Valenciana ha obtingut 51 projectes d'Erasmus+ Joventut en 2020 amb una dotació que supera un milió d'euros

La Comunitat Valenciana ha obtingut 51 projectes d'Erasmus+ Joventut en 2020 amb una dotació que supera un milió d'euros

 Es tracta de 26 projectes d'intercanvis juvenils, 17 de mobilitat de persones treballadores de Joventut, 5 de diàleg de la joventut i 3 d'associacions estratègiques, que compten amb una dotació econòmica total d'1.069.392 €

La Comunitat Valenciana ha obtingut 51 projectes d'Erasmus+ Joventut, en les tres convocatòries de 2020, amb una dotació total que supera el milió d'euros.

Del total, 26 projectes corresponen a intercanvis juvenils, 17 a mobilitat de persones treballadores en l'àmbit de la joventut, 5 de diàleg de joventut i 3 d'associacions estratègiques.

En la distribució de la dotació d'1.069.392 euros per tipus de projectes destaquen els intercanvis juvenils, amb 490.018 euros; seguida per les associacions estratègiques, amb 259.455 euros, i la mobilitat de treballadors i treballadores en l'àmbit de la joventut, amb 250.365 euros. Finalment, al diàleg de joventut se li ha assignat 69.554 euros.

Erasmus+ és el programa de la Unió Europea en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport, vigent des de l'1 de gener de 2014 al 31 de desembre de 2020 i que molt prompte comença un altre període de 7 anys més amb nous elements que ho faran encara més atractiu per a les persones joves.

El programa Erasmus+ Joventut tenen com a prioritat principal fomentar la participació dels joves i les organitzacions en activitats que reforcen la cohesió, la integració social, la democràcia i la ciutadania a Europa, responent als principals desafiaments de les societats i enfortint les comunitats.

A més, brinda suport a la joventut en el camp de l'educació no formal i informal, per a adquirir habilitats essencials per al seu desenvolupament personal i professional a través del programa.

Els projectes que s'han presentat en el període 2014-2020 engloben intercanvis juvenils, mobilitats formatives per a persones treballadores de Joventut, associacions estratègiques d'organitzacions en l'àmbit de la joventut i diàlegs de la joventut entre responsables polítics i joves.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, participa telemàticament en la reunió del Consell Rector de l'ANE del Programa Erasmus + en la qual s'aborda el pla de treball 2021, així com les novetats dels programes Erasmus+ Joventut i Cos Europeu de Solidaritat per al nou marc financer de la UE 2021-2027.

Resultats de la tercera ronda
Els resultats de la tercera ronda s'han donat a conéixer en este mes de desembre. La Comunitat Valenciana ha obtingut un total de 17 projectes d'Erasmus+ Joventut. Dels 17 projectes aprovats, 8 entren en la categoria d'intercanvis juvenils, 7 corresponen a mobilitat de treballadors i treballadores de Joventut i 2 a l'acció diàleg de la joventut, contactes entre joves i responsables de la presa de decisions en l'àmbit de la joventut.

En esta última ronda els ajuntaments de Benejúzar, Aras de los Olmos, Agres, L'Orxa i Pego han vist reconeguts els seus projectes relacionats amb la sosteniblitat, la ruralitat, l'emprenedoria i el desenvolupament local.

Intercanvis juvenils
En l'apartat d'intercanvis juvenils, han sigut seleccionats els projectes 'EcolocalYouth: Product of proximity as a way of employement and sustainable development' de l'Ajuntament de Benejúzar; 'Techworking: new technologies for yout employement' de l'Ajuntament d'Aras de los Olmos i el titulat' Active Rural Youth', de l'Ajuntament d'Agres.

Així mateix, s'han aprovat els projectes:'Amaro Kher: joves gitanos i altres minories, drets humans i apoderament contra el racisme' presentat per l'associació Kali Yag: Associació pels drets de la cultura Romaní, així com el projecte titulat 'Go after your dreams, go after your Rights', de l'Associació Cultura Creativa.

També han sigut seleccionats 'Emprenedoria Mediambiental. Transformació de Residus' de Xeración València; 'Finestra Inclusiva a Itàlia 2021' de l'Associació La Finestra Nou Circ i 'EnvironMENTAL', de l'AC Amics de la Biblioteca de la Fonteta.

7 projectes de mobilitat
Els projectes aprovats en la Comunitat Valenciana en matèria de mobilitat de persones treballadores en l'àmbit de la joventut han correspost a Xano Channel Associació per al desenvolupament comunitari amb el seu projecte YOUNGERSHIP; a l'Ajuntament de L'Orxa per 'Sustainable Rural Cycletourism' i a l'Associació Àgora Cultural pel seu projecte 'Diversity on the Move partner Building Association'.

També en mobilitat, l'entitat Backlash ha obtingut dos projectes: 'La diversitat que ens uneix' i 'Reconeixent la participació a través de l'emprenedoria'; l'Associació Cultura Creativa amb 'Look Inside' i Euroimpuls Network amb 'Trobades animades: Anima-ODS'.

Finalment, en diàleg de la joventut, els dos projectes aprovats corresponen a l'Associació Alba titulat 'No hi ha límits per als joves amb discapacitat. Polítics i joves dialoguen per a l'ocupabilitat de joves amb albinisme' i a l'ajuntament de Pego amb el projecte titulat 'Dialogue estructurat: Joves per una Europa rural sostenible'.

#Noemtoqueselwhatsapp per denunciar la violència contra les dones

#Noemtoqueselwhatsapp per denunciar la violència contra les dones

La nova exposició #Noemtoqueselwhatsapp de l'IVAJ arriba al gener a 4 municipis per a denunciar la violència contra dones

La nova exposició itinerant #Noemtoqueselwhatsapp de l'IVAJ inicia el seu recorregut en 2021 en centres educatius i centres de joventut de Benaguasil, Puçol, Xixona i Rafelbunyol. L'IVAJ acosta gratuïtament este recurs que forma part del programa 'M'importa d'Educació en Valors'.

Durant el mes de gener, la mostra roman fins al 18 de gener en l'IES Benaguasil i del 19 al 25 de gener en l'IES de Puçol; del 25 al 31 de gener en el Teatret de Xixona, i del 25 al 29 de gener en l'IES Rafelbunyol, a través la Mancomunitat Horta Nord.

Exposició interactiva
La nova exposició, presentada el passat 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, reuneix 15 premis i 2 mencions honorífiques obtingudes per joves d'entre 13 i 17 anys, de les cinc modalitats del concurs #Noemtoqueselwhatsapp: fotografia, vídeo, arts escèniques, música i arts plàstiques.

Els formats permeten una major interactivitat a través de codis QR que expliquen conceptes com a violència física, violència psicològica, violència sexual a més d'incorporar testimoniatges, conceptes i el llenguatge emprat per la gent joven.

La mostra es presenta en dues versions: mòbil i panells, acompanyada d'una innovadora guia didàctica, que s'incorpora com les anteriors al programa 'M'importa d'Educació en Valors'

En la web s'actualitza el calendari expositiu amb les localitzacions previstes per als pròxims mesos. Les persones i entitats interessades poden sol·licitar l'exposició a través de la web mimporta.info de l'IVAJ.

Guia didàctica en la web
Simultáneamente, es posa a la disposició d'ajuntaments, instituts de Secundària, centres socials i juvenils, la guia didàctica #Noemtoqueselwhatsapp, un recurs de la sèrie M'importa que promou un desenvolupament pedagògic per a avançar en la prevenció, detecció i denúncia de la violència contra dones.