T'interessa

Medi ambient

Medi ambient

Recursos sobre Medi Ambient

 

Campanyes sobre Medi Ambient

 

Projecte "Guardabosc"

 

 

Guardabosc, és una innovadora iniciativa d'educació ambiental dissenyada per a sensibilitzar l'alumnat d'entre 10 i 16 anys en la prevenció dels incendis forestals i, es du a terme entre gener i juny en 40 escoles i instituts. Es dirigeix als nivells de 5é i 6é de Primària i en tota l'etapa de l'ESO.

 

 

 

 

 

 

Tin les claus

 

 

 

 

 

Tracta de conscienciar sobre la importància de cuidar el nostre planeta.

 

 

 

 

 

 

Fent camí - Campanya de sensibilització ambiental

Programa de sensibilització ambiental per al personal de les Administracions Públiques

 

 

 

 

 

D'interès

Ves enrere Any Europeu de la Joventut 2022 per a empoderar a les persones joves

Any Europeu de la Joventut 2022 per a empoderar a les persones joves

  • Objectiu: incorporar a le persones joves a l'acció política europea i nacional.
  • Participaran en la creació del programa d'activitats
  • Fons extra per a finançar les activitats dins dels programes Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat
 
L'Any Europeu de la Joventut 2022 té com a objectiu recuperar perspectives positives per a les persones joves europees, les qui s'han vist afectades negativament per l'impacte de la pandèmia de COVID-19. La designació de 2022 com un any centrat en la joventut significa augmentar els esforços per a integrar les sues prioritats en àmbits polítics clau i en tots els nivells del procés de presa de decisions. Les/els eurodiputades/tats van recolzar la decisió amb 604 vots a favor, 25 en contra i 68 abstencions.
 
Durant l'Any Europeu de la Joventut s'impulsarà la participació de les persones joves en processos de consulta clau, com la Conferència sobre el Futur d'Europa, i en altres polítiques públiques tant a nivell comunitari com nacional i local. A més, gràcies a la pressió exercida per les/els eurodiputades/ats, es prestarà especial atenció a les persones amb menys oportunitats, així com al tractament dels problemes de salut mental. 
 
Entre altres activitats, s'organitzaran conferències, iniciatives per a fomentar la seua participació en els processos polítics, campanyes de conscienciació per a una Unió més inclusiva, verda i digital, així com estudis i investigacions sobre la situació en la qual es troben a la UE.
 
Pressupost millorat
 
El Parlament ha aconseguit un complement de 8 milions per als programes Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat per a recolzar les activitats anuals (una xifra prèviament acordada en les converses de conciliació pressupostària de 2022 amb el Consell i adoptada per la Cambra). Al llarg de 2022 es mobilitzaran fons addicionals d'altres programes comunitaris per a finançar les diferents activitats.
 
Així mateix, les/els eurodiputades/ats van afegir l'opció de mobilitzar fons més enllà de 2022, amb la finalitat d'assegurar que la iniciativa tindrà un llegat durador.
 
I a més... Serà l'any de la Informació Juvenil
 

En un any en què tant la Comissió Europea com el Consell d'Europa centraran els seus esforços a donar veu a les necessitats i drets de la joventut i posar-la en primer pla, l'Agència Europea d'Informació i Orientació Juvenil no podia ser menys.

ERYICA es recolzarà en la campanya del Dia Europeu de la Informació Juvenil 2022 per a advocar pel dret a la informació de les persones joves. A més de donar accés a altres drets, el dret a la informació és una poderosa eina per a millorar la participació i preservar la democràcia, els drets humans i les llibertats fonamentals.

Com es pot participar?

L'Any Europeu de la Joventut inclourà conferències, actes i campanyes d'informació i promoció.

Hi ha persones coordinadores nacionals encarregades d'organitzar les activitats en cada Estat membre. Els informadors i informadores juvenils podeu posar-vos en contacte amb elles per a mantindre-us al corrent dels actes que tindran lloc pròximament en la vostra zona.

A Espanya la coordinadora és María Teresa Díaz, de l'INJUVEeuropean.year.spain@injuve.es