T'interessa

Ocupació

Ocupació

RECURSOS PER A L'OCUPACIÓ

LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació

LABORA (Servei Valencià d'Ocupació i Formació)

 

LABORA vos ofereix orientació especialitzada gratuïta, tant presencial com en línia

A més, podeu accedir a ofertes d'ocupació, formació amb certificat de professionalitat, ajudes a la contractació, mobilitat a Europa...

Escoles d'Ocupació "Et Formem" de LABORA

Són programes mixtos d'Ocupació-Formació destinats a persones amb dificultats d'inserció laboral o persones pertanyents a col·lectius vulnerables, que tenen com a objectiu millorar la qualificació i facilitar la inserció laboral dels seus participants mitjançant la realització d'obres o serveis d'utilitat pública o interés social.

 

AVALEM JOVES

Avalem Joves 

És el Pla Integral de Formació i Ocupació per a joves de la Generalitat Valenciana 2021/2024. És gestionat per Labora i dirigit a millorar la vostra ocupabilitat en la Comunitat Valenciana.

Si teniu entre 16 i 29 anys, des de LABORA posen a vuesta disposició un servei d'orientació laboral personalitzada.

Per a apuntar-vos haureu de demanar cita en el vostre Punt LABORA i estar prèviament inscrites o inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

 

 

 

 

 

 

 

 

PORTAL D'OCUPACIÓ "EMPLÉATE" - SEPE

 

El Servicio Público de Empleo Estatal - SEPE vos ofereix el portal d'ocupació EMPLÉATE per a realitzar una interacció directa, lliure, senzilla, i gratuïta entre empreses i persones que busquen treball. 

+Info

 

 

 

GARANTÍA JUVENIL

La Garantía Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l'accés de les persones joves al mercat de treball. A través d'este programa podeu rebre una oferta d'ocupació, d'educació o formació després d'haver finalitzat els vostres estudis o quedar aturats/des.

+Info sobre Garantía Juvenil

 


 

 

Empleo

LLAMP

La plataforma LLAMP de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme posa a la disposició de les persones que volen emprendre tota la informació que els puga ser útil per a desenvolupar i posar en marxa la seua idea de negoci i el seu projecte empresarial.

 

 

EMPRENEMJUNTS

La plataforma www.emprenemjunts.es és un projecte de cooperació institucional la finalitat del qual és promoure i fomentar l'emprenedoria, a través d'un portal que ofereix recursos, informació i continguts de manera senzilla.

 

 

 

D'interès

Ves enrere 2023, l'any de les capacitats

2023, l'any de les capacitats

La Comissió posa en marxa l'Any Europeu de les Capacitats


 

La doble transició ecològica i digital està creant noves oportunitats per a les persones i l'economia de la UE. Disposar de les capacitats adequades permet a les persones travessar amb èxit els canvis en el mercat laboral i participar plenament en la societat i la democràcia. Això garantirà que ningú es quede arrere i que la recuperació econòmica, així com la doble transició ecològica i digital, siga socialment justa i equitativa. Una mà d'obra amb les capacitats que es demanden també contribueix al creixement sostenible, condueix a una major innovació i millora la competitivitat de les empreses.

No obstant això, actualment més de tres quartes parts de les empreses de la UE assenyalen que tenen dificultats per a trobar treballadors amb les capacitats necessàries, i les últimes xifres d'Eurostat indiquen que només el 37 % dels adults reben formació de manera periòdica. El Índex de l'Economia i la Societat Digitals mostra que 4 de cada 10 adults i 1 persona de cada 3 que treballa a Europa manquen de competències digitals bàsiques. A més, ja en 2021 va haver-hi escassetat en 28 ocupacions, des de la construcció i l'assistència sanitària fins a l'enginyeria i les tecnologies de la informació, la qual cosa mostra una demanda creixent de treballadors tant altament qualificats com poc qualificats. També hi ha una baixa representació femenina en professions i estudis relacionats amb la tecnologia, ja que només 1 de cada 6 especialistes en TU i 1 de cada 3 llicenciats en ciències, tecnologies, enginyeries i matemàtiques (CTIM) són dones.

Les habilitats dures i blanes constitueixen el coneixement que aportes a l'equip. Totes aquestes competències són l'essència de la teua manera de treballar, tant en el treball pròpiament dit com amb altres persones.

Totes dues habilitats, les dures i les blanes, són importants en el treball. Les habilitats dures representen aquelles coses que has aprés a fer o a usar, com les eines, tecnologies o altres competències. Les habilitats blanes són els trets interpersonals que has desenvolupat amb el temps, com les comunicacions efectives, la credibilitat que generes o la generositat. Juntes, aqueixes habilitats dures i blanes representen aqueixos instruments de la teua caixa d'eines que t'ajuden a complir amb els objectius en el teu treball.

Amb l'Any Europeu de les Capacitats 2023, en cooperació amb el Parlament Europeu, els Estats membres, els interlocutors socials, els serveis d'ocupació públics i privats, les cambres de comerç i indústria, els proveïdors d'educació i formació, i els treballadors i les empreses, la Comissió proposa donar un nou impuls a l'aprenentatge permanent.

Hui dia, les persones necessiten dotar-se de diverses capacitats, des de les bàsiques, com la lectura, l'escriptura, el càlcul i les competències digitals, fins a les capacitats professionals o tècniques, sense oblidar les capacitats empresarials i transversals, com les llengües estrangeres o el desenvolupament personal i l'aprenentatge per a aprendre.