Destacat

Tallers d'anglés 2021

Tallers d'anglés 2021

Els caps de setmana d'immersió lingüística en anglés han tornat!
 
Les inscripcions comencen el 14 de maig. Els tallers es divideixen en dues modalitats:
  • Modalitat A, dirigida a joves de 18 a 30 anys residents en la Comunitat Valenciana.
  • Modalitat B, dirigida a persones professionals de joventut, degudament acreditades, residents en la Comunitat Valenciana.
Els tallers consisteixen en 15 hores lectives en grups de fins a 14 participants. Totes les activitats es realitzaran dura
nt diferents caps de setmana dels mesos de juliol i agost, en règim d'allotjament i pensió completa en l'alberg juvenil Argentina de l'IVAJ, a Benicàssim. En tot cas s'oferirà el material necessari per a l'exercici de l'activitat i serà impartit per professorat titulat i especialitzat.
Per a accedir als tallers s'ha de tindre un nivell intermedi i/o superior d'anglés (B1, B2, C1), que s'acreditarà mitjançant la realització d'un test de nivell.
La inscripció de la modalitat A comença el 14 de maig a les 9.00 am en la pàgina del web de l'IVAJ. En el cas de la modalitat B, la preinscripció comença el 14 de maig a les 9.00 am i finalitza el 24 de maig, i també es realitzarà a través de la pàgina web de l'IVAJ.
 

 

Els programes europeus de Joventut aposten per una Europa inclusiva, verda, digital i més participativa

Els programes europeus de Joventut aposten per una Europa inclusiva, verda, digital i més participativa

El director de l'IVAJ ha intervingut en les jornades organitzades per Quart de Poblet per a presentar els nous programes per a difondre Erasmus + i Cos Europeu de la Solidaritat

 

 

 

Jesús Martí ha intervingut en les jornades 'Descobreix els nous programes Erasmus i CES 2021-2027', on ha destacat que "tots dos programes amplien el seu pressupost i prioritzen la inclusió social, les transicions ecològica i digital, i el foment de la participació de les persones joves en la vida democràtica".

Estes jornades, organitzades per l'Ajuntament de Quart de Poblet s'han celebrat els dies 5 i 6 de maig, amb la participació de personal tècnic de l'IVAJ i de l'Injuve per a donar a conéixer amb més profunditat els nous programes i guies Erasmus + i Cos Europeu de Solidaritat i s'han transmés a través del canal de YouTube de l'IVAJ.

El director de l'IVAJ ha participat en la sessió al costat de la presidenta del Consell Valencià de la Joventut (CVJ), Cristina Martínez i la regidora de Joventut de Quart de Poblet, Consue Campos.

Entre les novetats d'aquest període 2021-2027, Jesús Martí ha valorat d'una banda, l'aposta del Cos Europeu Solidaritat per a implicar la joventut en la recuperació de la COVID-19, en temes de prevenció, promoció i suport en el camp de la salut i en general, ajudar les persones joves a participar en activitats de voluntariat i a posar en marxa projectes solidaris.

Per a finals de 2021, s'incorporarà una nova branca de voluntariat humanitari amb l'objectiu de proporcionar ajuda humanitària d'emergència en tercers països i oberta a joves fins a 35 anys.

Així mateix s'ha anunciat que la iniciativa Discovereu, s'ha incorporat a Erasmus+ per a oferir a les persones joves de 18 anys la possibilitat de viatjar i descobrir la riquesa cultural europea.

Jesús Martí ha animat a municipis i mancomunitats, entitats, a grups de joves a continuar apostant pels programes europeus i a obtindre informació a través dels canals com el Portal de la Joventut i del propi IVAJ

Porta Europeu (Benvingut a bord)

Hem de preguntar-nos quin futur volem per a la nostra joventut i apostar per polítiques d'emancipació, igualtat i lluita contra el canvi climàtic

Hem de preguntar-nos quin futur volem per a la nostra joventut i apostar per polítiques d'emancipació, igualtat i lluita contra el canvi climàtic

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha participat en la presentació de l'Observatori Valencià de la Joventut i l'Estudi de Joventut de la Comunitat Valenciana 2020, assenyalant que l'objectiu del Govern és "accelerar la implementació de l'Estratègia Valenciana de la Joventut comptant 'amb' la joventut"

 

Observatori Valencià de la Joventut
L'Observatori Valencià de la Joventut (OVJ) és un instrument per a dur a terme els estudis, les investigacions, les publicacions i els programes experimentals de joventut i oci educatiu en la Comunitat Valenciana.

Amb ell es vol impulsar la investigació i l'estudi sobre la realitat juvenil i, sobretot, disposar de la informació rellevant per al disseny i el desenvolupament de les polítiques de joventut, a través de l'Estratègia de Joventut així com col·laborar en la creació, la gestió i la difusió d'estudis sobre joventut rellevants per a avançar en les demandes juvenils.

En la web observatorijove.info estan disponibles i oberts estudis d'àmbit autonòmic, local així com altres documents de referència, tots ells són rellevants per a la presa de decisions polítiques.

Estudi de la Joventut de la Comunitat Valenciana 2020
En l'acte s'ha presentat l'Estudi de Joventut de la Comunitat Valenciana 2020, realitzat per l'IVAJ en col·laboració amb Injuve, a partir de 1.216 entrevistes personals a joves de 15 a 30 anys residents en la Comunitat Valenciana. Les dades s'han ponderat en funció de la població de les comarques per a reflectir la realitat i diversitat de la joventut en el nostre territori. El treball de camp es va desenvolupar del 16 al 9 de juliol de 2020

La enquesta indaga en les activitats d'oci, el temps d'ús diari d'Internet i els principals usos d'Internet. Un ampli apartat es dedica a la implicació sociopolítica, la convivència, la manera de ser i les relacions, joves i educació, el mercat laboral, la situació econòmica, senyals d'identitat, experiències i pràctiques sexuals

El estudi de la joventut valenciana és un bon indicador per a conéixer els temes que susciten major interés; per al 90% és l'accés al treball, seguit per l'educació (87%), la seguretat (86%), les desigualtats entre homes i dones (85%).

També un 74% de les persones enquestades es mostra preocupat pel canvi climàtic i mostra un suport majoritari a prohibir l'ús de plàstics en envasos del supermercat, fer més campanyes per a conscienciar de la importància de reciclar i separar residus o usar els diners públics per a fomentar energies renovables.

Així mateix, l'estudi reflecteix que un 90% està en desacord amb la discriminació laboral entre homes i dones i un 85% creu que s'ha de sancionar a les empreses que discriminen salarialment o en termes de promoció a les dones quan tenen fills. També identifica la violència de gènere com un dels problemes socials més importants, segons el 84% de les persones enquestades.

En esta línia, mostren una notable sensibilitat social, de respecte a les minories, a immigrants o al diferent per part de les persones joves; amb un 81% d'acord que les parelles de gais i lesbianes han de tindre els mateixos drets a adoptar que les parelles heterosexuals.

Emancipació i mercat laboral
La enquesta assenyala, d'altra banda, que el 51% d e joves es planteja l'emancipació però solo el 23% ho ha aconseguit. Els motius per a seguir a la casa familiar són bàsicament econòmics, bé per no disposar d'ingressos suficients o bé per no poder garantir-los de forma continuada en el temps per la inestabilitat laboral.

En este sentit, un terç de les persones entrevistades afirma que la seua ocupació és només treballar, xifra que aconsegueix el 52% si es comptabilitza a les persones que tenen una altra ocupació a més de treballar. En canvi el 36% es declara només estudiant o estudiant en cerca d'ocupació.

Un dels apartats de l'enquesta aborda les relacions sexuals i es detalla que el 78% dels enquestats ha mantingut la primera relació entre els 16 i 17 anys. Quant als elements de protecció, el 72% ha utilitzat algun mètode anticonceptiu.

Així mateix, en matèria d'activitats d'oci, el 95% declara escoltar música i el 93% veure televisió i sèries en plataformes, el 76% declara anar a bars i discoteques i un 65% fa esport. Sobre aquest punt, un 78% de les persones joves romanen més de dues hores al dia en internet.
A més, en l'àrea d'oci, el 40% de joves reconeixen que 'fan botelló'.

Objectiu del Govern; "accelerar la implementació de l'Estratègia Valenciana de la Joventut comptant 'amb' la joventut"
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat hui la necessitat de "preguntar-nos quin present i quin futur volem donar als nostres i les nostres joves i en quina mesura participen en el desenvolupament d'estes polítiques, com a ciutadans de ple dret que són".

En este sentit, ha assenyalat la importància de "apostar per polítiques d'emancipació" i que fomenten "la igualtat i la lluita contra el canvi climàtic", atenent així les principals inquietuds que preocupen la joventut en l'actualitat.

Oltra ha realitzat estes declaracions durant la jornada de presentació 'en línia' de l'Observatori Valencià de la Joventut, en la qual s'ha informat també sobre les conclusions de l'Estudi de Joventut de la Comunitat Valenciana 2020, dues eines "molt importants per a la construcció de les polítiques integrals de joventut a partir de quins són les seues preocupacions i la manera de vida i relacionar-se amb la societat que tenen les persones joves".

La vicepresidenta ha apuntat que els resultats d'este treball "revelen importants dades que ens han de servir a les administracions públiques per a desenvolupar les polítiques 'amb' la joventut, fent-los protagonistes d'estes".

Entre ells, ha destacat que la principal preocupació de la joventut és la seua situació socioeconòmica, per la "angoixa que els genera la impossibilitat de poder emprendre un projecte de vida independent a causa de les dificultats sobre l'accés al treball i la precarietat laboral o l'accés a un habitatge".

Així mateix, ha ressaltat l'"alta tolerància de la joventut actual respecte a les llibertats i dret de les persones, com per exemple el dret de les persones a viure la seua orientació sexual en llibertat", a més de la "preocupació molt majoritària per la igualtat entre dones i homes i pel canvi climàtic".

Oltra ha assenyalat que l'objectiu del Consell és "accelerar la posada en marxa i implementació de l'Estratègia Valenciana de la Joventut tenint en compte este diagnòstic, amb l'objectiu principal de procurar l'emancipació de la gent jove perquè puga posar en marxa els seus projectes vitals amb polítiques socials i laborals que afavorisquen esta emancipació i la lluita contra les desigualtats".

D'altra banda, ha indicat que també és "molt acusada" la necessitat de "posar en marxa polítiques que lluiten contra l'emergència climàtica, tal com ja està fent el Consell".