T'interessa

Igualtat i diversitat

Igualtat i diversitat

 

 

Recursos igualtat de gènere:

Institut de les Dones

Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)

ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)

Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016

            

 

Recursos LGTBIQ+:

LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.

 

Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI

Asociació Lambda

CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor

Galesh, associació de families homoparentals

Chrysallis, associació de families de menors trans

 

Recursos diversitat funcional:

El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.

Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.

FESORD - Comissió de juventut JOVESORD

+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

 

Recursos poble gitano:

Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.

M'Importa: La veu gitana      

Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023

Fundació secretariat gitano

 

Recursos diversitat religiosa:

''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''

-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans

 

Fundació Pluralisme i Convivència

Observatori del pluralisme religiós a Espanya

 

Recursos inclusió social:

Renda Valenciana d'Inclusió -  prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. 

Persones migrants Xarxa PANGEA

ATLAS - Servei gratuït de la Generalitat d'informació bàsica i atenció especialitzada per a migrants i refugiats/des.

Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es 

Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.

Entitats gestores:

 

En marxa per la Inclusió  

Notícies

Ves enrere Presentació de la nova Estratègia de Joventut 2030

Presentació de la nova Estratègia de Joventut 2030

La nova Estratègia de Joventut 2030 naix d'un procés de reflexió sobre quin país i quina societat volem tindre d'ací a deu anys, i sobre com podem construir un present i un futur més igualitaris, sostenibles i amb justícia social tant per a la joventut com per a la societat i el medi ambient.

El Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 ha presentat l'Estratègia de Joventut 2030, aprovada en el Consell de Ministres. En l'acte que s'ha celebrat en el Ministeri, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha destacat que aquest Estratègia “constitueix el nostre full de ruta, la d'aquest Govern i la del conjunt de les Administracions Públiques, per a aconseguir un nou acord amb els i les joves del nostre país”.
Aquest nou acord “és imprescindible perquè moltes persones joves senten que la seua vida és això que passa entre crisi. Primer, la crisi financera que es va saldar amb aules massificades, desigualtat i taxes universitàries impagables. Després, una pandèmia que es va emportar alguns dels seus millors anys, i ara una guerra en el cor d'Europa. Crisi que venen a sumar-se a un present ple de reptes com l'acumulació de riquesa en mans d'uns pocs o l'emergència climàtica”. Belarra ha afegit que totes aqueixes crisis “han trencat la confiança de molts joves en les institucions, en la nostra capacitat, com a societat, d'oferir-los un futur digne i feliç. Per això és urgent renovar el nostre contracte social amb ells, i aquesta estratègia és el nostre compromís –negre sobre blanc- amb tots ells i elles”.
Les mesures desgranades en l'Estratègia de Joventut 2022-2030 i en els seus futurs Plans d'Acció conformen la base d'un nou pacte social renovat per a i amb els joves. L'Estratègia s'articula sobre la base de deu eixos de caràcter específic i dos eixos transversals:
•    Autonomia, ocupació digna i emprenedoria jove.
•    Emancipació, habitatge, natalitat i projecte vital. 
•    Salut integral i qualitat de vida. 
•    Col·lectius joves i adolescents en greu risc d'exclusió social o subjectes a doble discriminació. Economia de les cures i polítiques d'inclusió.
•    Joventut i transformació global: participació i voluntariat.
•    Mobilitat Juvenil: Emigració i Retorn.
•    Joventut i món rural.
•    Gestió del coneixement sobre la realitat juvenil i els serveis a la joventut.
•    Governança jove i Cooperació institucional.
•    Dones joves i igualtat.
•    Joventut, medi ambient i sostenibilitat.
Aquests eixos estan encaminats al fet que la joventut escriguen la seua pròpia història. Incloent assegurar que tenen seguretat material per a poder desenvolupar els seus projectes de vida. Aquest document planteja com a objectius una millor sanitat i una millor educació pública i de qualitat, una ocupació digna i un habitatge per a emancipar-se. Uns objectius que inclouen també a la joventut que viu en el medi rural, perquè puguen quedar-se en el seu entorn i desenvolupar allí el seu projecte.
Finalment, ha expressat que aquesta Estratègia és “un magnífic exercici d'intel·ligència col·lectiva, que continuarà en el fòrum Diàleg Obert amb la Joventut que hem establit amb caràcter permanent”.
L'Estratègia planteja incorporar psicòlegs en l'àmbit educatiu, de manera similar a l'orientador laboral, perquè puguen atendre problemes de salut mental des d'espais “pròxims i assegurances”. Així mateix, s'ha destacat que el document proposa desenvolupar un parc públic de lloguer destinat a la població jove, impulsar el debat públic sobre la reducció de l'edat per al sufragi a partir dels 16 anys, i fomentar un major accés a l'educació pública secundària i superior mitjançant suport econòmic i beques.
+ info