T'interessa

Igualtat i diversitat

Igualtat i diversitat

 

 

Recursos igualtat de gènere:

Institut de les Dones

Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)

ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)

Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016

            

 

Recursos LGTBIQ+:

LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.

 

Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI

Asociació Lambda

CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor

Galesh, associació de families homoparentals

Chrysallis, associació de families de menors trans

 

Recursos diversitat funcional:

El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.

Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.

FESORD - Comissió de juventut JOVESORD

+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

 

Recursos poble gitano:

Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.

M'Importa: La veu gitana      

Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023

Fundació secretariat gitano

 

Recursos diversitat religiosa:

''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''

-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans

 

Fundació Pluralisme i Convivència

Observatori del pluralisme religiós a Espanya

 

Recursos inclusió social:

Renda Valenciana d'Inclusió -  prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. 

Persones migrants Xarxa PANGEA

ATLAS - Servei gratuït de la Generalitat d'informació bàsica i atenció especialitzada per a migrants i refugiats/des.

Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es 

Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.

Entitats gestores:

 

En marxa per la Inclusió  

Notícies

Ves enrere Nova col·laboració entre l'IVAJ i la Universitat Jaume I per a realitzar estudis sobre la joventut rural i lluitar contra el despoblament

Nova col·laboració entre l'IVAJ i la Universitat Jaume I per a realitzar estudis sobre la joventut rural i lluitar contra el despoblament

  • Es destinen 20.000 euros en 2022 per a analitzar les pràctiques, sistemes d'intervenció i discursos sobre participació juvenil en els espais rurals
  • L'objectiu és impulsar la igualtat d'accés als drets, serveis i oportunitats amb escenaris atractius per als seus projectes de vida

El Ple del Consell ha renovat el conveni de col·laboració entre l'IVAJ i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) per a avançar en la comprensió i coneixement de la joventut rural en la Comunitat Valenciana en línia amb les polítiques de lluita contra el despoblament.

La col·laboració entre l'IVAJ i la Universitat Jaume I es concreta enguany en una investigació per a analitzar les pràctiques, sistemes d'intervenció i discursos sobre participació juvenil en els espais rurals.

A través d'aquest conveni, el Grup d'investigació DESiRES, ’Desigualtats i Resistències’, del departament de Filosofia i Sociologia de l'UJI, realitza un estudi per a tindre un coneixement el més ampli i ajustat possible de la realitat juvenil en l'àmbit rural de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu és impulsar un territori vertebrat, en igualtat d'accés als drets, serveis i oportunitats. Per a això, és necessari comptar amb informació precisa sobre els processos socials i les formes de vida de la joventut en aquest entorn amb la finalitat d'establir escenaris atractius per als seus projectes de vida.

L'IVAJ destina un total de 20.000 euros enguany per a aquest estudi de la joventut rural i la identificació i comprensió dels fenòmens fonamentals que l'afecten, així com la nova ruralitat valenciana, els seus condicionants en un context d'inestabilitat i incerteses i l'obertura de debats i reflexions sobre la joventut rural.

Entre altres aspectes, s'estudiaran els models de participació juvenil en els espais rurals i s'identificaran les diverses aproximacions a la participació juvenil que es duen a terme des de l'IVAJ, així com la resposta de la joventut rural davant aquestes polítiques i els incentius i barreres existents davant la participació de les persones joves.