T'interessa

enllaços

Destacat

Participació de Carnet Jove-IVAJ en la 11a de Trobada de Teatre Jove

L'IVAJ i Projecte Inestable organitzen, entre el 15 d'abril i el 3 de maig, la 11a Trobada de Teatre Jove. En esta edició es concreta en un total de 37 representacions, l'assistència de 57 centres...

Camps de Voluntariat d'estiu 2024

Viu una experiència plena de diversió i solidaritat amb el Camps de Voluntariat de l'IVAJ! Recordeu que, per als més atrevits i les més atrevides, encara podeu obtindre plaça en els Camps de...

Novetats

Ves enrere Regulació dels òrgans de protecció i participació de la Infància i l'Adolescència en la Comunitat Valenciana

Regulació dels òrgans de protecció i participació de la Infància i l'Adolescència en la Comunitat Valenciana

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat el Decret que regula la constitució del "Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana" i del "Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció"
 
Este Decret actualitza la normativa de protecció a la infància i adolescència i desenvolupa els òrgans encarregats de garantir la presa de decisions de processos d'adopció i la resta de les mesures de protecció.
 
 
 
 
 
 
El "Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana" estarà format per un total de 24 xiquets, xiquetes o adolescents en representació dels consells locals d'infància, del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, del Consell de la Joventut i del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.
 
Entre altres funcions, busca sensibilitzar a la societat sobre la importància de la participació de la infància i l'adolescència com a part de la ciutadania activa, així com impulsar la realització de campanyes, jornades i altres activitats que visibilitzen les aportacions de la infància i l'adolescència en la societat.
 
Quant al "Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció", este organisme busca fer efectiu el dret de xiquets, xiquetes i adolescents sota la guarda o tutela de l'entitat pública a ser escoltats col·lectivament respecte de l'acció protectora.
 
Este Consell, a més, estarà compost per 12 persones menors d'edat que residisquen en les llars i residències del sistema de protecció de la Comunitat i altres 12 en representació de la infància i adolescència que es troben en acolliment familiar, o en guarda amb finalitats d'adopció.

 

 

 

Twitter