Vicepresidència Primera i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Festival LABDESERIES 2023 - IVAJ
Recorda! No estàs a soles #25N
Campanya institucional del 25 de novembre, dia de l'eliminació de la violència contra les dones 2024 Una publicación compartida por IVAJ (@gvaivaj)
Camps de Voluntariat d'hivern 2024
Ja tens disponible la informació dels Camps de Voluntariat d'hivern 2024. A estos camps es podran inscriure joves de 18 a 30 anys des del 19 fins el 29 de novembre, i es realitzaran del 26 de...
Ves enrere Festival LABDESERIES 2023
Festival LABDESERIES 2023
L'IVAJ ha col·laborat un altre any més amb el patrocini de LABdeseries Festival de Sèries de València. Aquesta quarta edició del festival, que va tindre lloc del 25 al 30 d’abril, ha tornat a les seus de La Filmoteca, La Mutant i Les Naus per a celebrar la bona salut de la ficció televisiva i per a analitzar els assumptes més importants que es tracten en elles.
En el festival enguany s'ha prestat gran atenció a la fantasia, tenint en compte l’evolució que ha tingut el gènere en els últims anys. El festival ha repassat algunes de les produccions fantàstiques més recents i títols clàssics, que segueixen en el record del públic més serièfil.
Els col·loquis i les projeccions han tornat a ser protagonistes d’aquesta cita que va reunir a professionals del sector: guionistes, escriptors i escriptores, intèrprets i periodistes.
A més, enguany el Carnet Jove de l’IVAJ ha estat també present en les següents xarrades:
- 26 d’abril – 12.00 h. – La Filmoteca
Com parlen les sèries fantàstiques de la realitat?
Les sèries fantàstiques permeten imaginar mons alternatius, éssers increïbles i trames sorprenents però també s’obstinen a parlar de la realitat utilitzant altres codis i llenguatges.
El gènere fantàstic sempre ha sigut una manera de contar el món a través d'històries aparentment no realistes, però que parlen dels nostres desitjos i temors, dels desafiaments personals i col·lectius al fet que ens enfrontem. El component fantàstic permet, moltes vegades, plantejar qüestions que, amb un relat més realista, seria molt més difícil. Aquest tipus de sèries conformen gran part del consum audiovisual de joves i adolescents i, per això, la taula vol reflexionar entorn del gènere, parlar d'alguns dels títols més coneguts i què ens estan dient sobre el nostre present.
Hi conversaren les guionistes Ruth García (Los protegidos, Perdida, Acacias, Paraíso) i Estíbaliz Burgaleta (Tú no eres especial, SMS, Skam, Las chicas del cable) i l’escriptora especialitzada en gènere fantàstic Haizea M. Zubieta (Infinitas, Tocar el cielo, Rayo la de los mil nombres, Tres). Modera la conversa Arantxa Gil (periodista cultural d’À Punt).
Entrada gratuïta
- 28 d’abril – 12.00 h. – La Filmoteca
Com aborden les sèries la salut mental?
La preocupació per la salut mental s’ha traslladat a les sèries. Es repassarà com han abordat aquest tema algunes produccions d’èxit recents al costat dels seus principals responsables.
Actualment, sembla que hi ha més joves i adolescents amb problemes de salut mental o, potser, hi ha més visibilització, com es pot comprovar en les produccions televisives que, cada vegada amb més freqüència, inclouen conflictes i trames vinculades en aquestes qüestions, com per exemple Normal People, Euphoria, Por trece razones, La edad de la ira o Merlí. La taula proposa una reflexió entorn de la forma en què es representa la salut mental i com ha canviat el seu tractament audiovisual en els últims anys.
La xerrada, dirigida al públic més jove, comptarà amb la participació d’Ana Rujas, protagonista i creadora de Cardo, Mireia Vilapuig, protagonista i creadora de Selftape, i Luis Caballero, guionista de HIT. Modera la conversa Mikel Labastida.
Entrada gratuïta.
Participa:
Col·laboren: