T'interessa

enllaços

Destacat

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut La vicepresidenta segona i consellera de Servicis...

La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

Escena Erasmus de l'IVAJ i de la Universitat de València presenta, dins de les activitats del programa Carnet Jove, una nova edició de la gira ‘M'importa’, el programa d'educació en valors de...

Novetats

Ves enrere Felicitats Elia Barceló, per l'obtenció del Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil

Felicitats Elia Barceló, per l'obtenció del Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil

* L'IVAJ ha distribuït exemplars, en més de 70 municipis de la Comunitat, de 'L'efecte Frankenstein', obra eix de 'La Fórmula Secreta' d'educació en valors a través del joc i la lectura

Felicitats Elia Barceló, per l'obtenció del Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per la seua obra 'L'efecte Frankenstein'

El jurat ha valorat" la seua prosa fluida i madura, la seua trama perfectament encaixada fins al final, i uns personatges que evolucionen al llarg de la història i estan dotats d'una profunditat que els fa creïbles". També ha destacat que "l'obra compta amb un important treball de documentació històrica que mostra l'evolució del rol de la dona des de fa 200 anys".

L'IVAJ ha expressat el seu reconeixement a l'autora perquè L'efecte Frankenstein' és l'obra sobre la qual gira #LaFórmulaSecreta, una iniciativa per a l'educació en valors a través del joc i la lectura, que es desenvolupa en més de 70 municipis de la Comunitat amb la col·laboració de LEA Lectura Oberta i de professionals de joventut.

El director de l'IVAJ, Jesús Martí, ha valorat que "l'obra d'Elia Barceló és la base per a una aportació important al foment de la lectura juvenil" que en #LaFórmulasecreta suposa "una invitació al joc, al viatge lector, a l'aventura literària, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs nombroses activitats virtuals i presencials".

'L'efecte Frankenstein', que ja va obtindre premi EDEBÉ de Literatura Juvenil 2019, ens ha permés desenvolupar un programa que incideix en l'educació en valors amb eines d'oci educatiu, a través d'una plataforma digital innovadora", ha valorat.

Per a això, LEA Lectura Oberta ha dissenyat una lectura col·laborativa lúdica i formativa que permet educar en camps com el gènere, el creixement personal, la participació o la prevenció de la violència, alhora que es fomenta la lectura, el debat i l'aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

Entre els ingredients de #LaFórmulaSecreta es pot trobar un misteri, un monstre, una lògia secreta, una història de terror, dos viatgers en el temps, una aventura d'amor i sobretot un nou tipus de club de lectura més participatiu, més dinàmic, més interactiu.

L'IVAJ, des de finals d'estiu, treballa amb personal tècnic de joventut, de més de 70 municipis a qui ha fet arribar prop de centenar d'exemplars perquè puguen treballar en el desenvolupament del projecte.

Esta setmana, l'IVAJ al costat de LEA Lectura Oberta i professionals de Joventut estan ultimant l'activitat de escape room literari que tindrà lloc en cadascuna de les poblacions participants per a embarcar a les persones joves en un viatge lector autènticament transformador que actualitza i acosta a una obra clàssica i als misteris, secrets i històries que amaguen els llibres.

#LaFórmulaSecreta s'ha incorporat dins de la col·lecció de materials didàctics en el programa 'M'importa d'Educació en Valors', amb un dossier informatiu i una guia didàctica.

 

Twitter