T'interessa

enllaços

Destacat

Camps de Voluntariat d'estiu 2024

Viu una experiència plena de diversió i solidaritat amb el Camps de Voluntariat de l'IVAJ! Recordeu que, per als més atrevits i les més atrevides, encara podeu obtindre plaça en els Camps de...

Ja està oberta la inscripció a la "Senda del Poeta" 2024

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicent Ripoll, ha convidat a la població més jove a participar en la XXVIII edició de la Senda del Poeta, que se celebrarà els...

Novetats

Ves enrere L'IVAJ obri nous espais de debat i estudis sobre la joventut

L'IVAJ obri nous espais de debat i estudis sobre la joventut

La reivindicació del dret a l'oci ha sigut abordada pel professor Domingo Comas en el context de #TemaJove, una iniciativa de l'IVAJ amb la qual, a través de xarrades, taules redones i presentacions d'estudis entorn de la joventut, vol acostar a professionals de joventut, associacions i temes actualitat que, segons el secretari general de l'IVAJ, Jesús Martí, "estan en la base de les noves polítiques de la Comunitat per a promoure el coneixement de la realitat i la participació de la joventut".

 

banner_TemaJove

El professor de la UNED i president de la Fundació Atenea, Domingo Comas, ha abordat el "Oci Infantil i Juvenil. La perspectiva dels drets" en el Centre Cultural L'Escorxador d'Elx, on ha defensat el respecte al dret a l'oci de les persones joves i la seua necessitat de gaudir i aprofitar els temps i els espais d'oci i ha afegit que "es tracta d'un dret de caràcter universal que ha de ser promocionat i recolzat per les administracions públiques per a compensar les dependències i els dèficits que els impedeix gaudir i aprofitar d'una forma plena del mateix".  
 
Comes ha apuntat que el dret a l'oci ha de propiciar la igualtat i la no discriminació, la interdependència del conjunt dels drets, la participació informada i la transparència i ha defensat que "cal promocionar en l'opinió pública i, en particular entre les famílies, l'exercici d'aquest dret".  
 
Al llarg del mes de maig, s'ha desenvolupat a Vilafranca una jornada sobre "Com treballar amb joves en l'àmbit rural" i, dins dels Debats en La Nau. Generació Jove, Ariadna Fernández va abordar "TIC's i xarxes socials", en la Universitat de València.  
 
Després de la conferència a Elx de Domingo Comas; el 16 de maig en la Universitat d'Alacant, Jordi Serrano va abordar "Dubtes i propostes per a les polítiques d'emancipació de les persones joves". Finalment, el 31 de maig, es va desenvolupar en la Universitat Jaume I de Castelló, la conferència- debat de Jáume Funes, al voltant d'"Infància, Adolescència i Joventut, propostes per a un nou marc jurídic".
 

Twitter