T'interessa

enllaços

Destacat

Pla de formació de l'IVAJ 2023-2024

(descarrega el pla *.pdf) Dirigit al personal tècnic de la Xarxa Jove i als equips de formació de les escoles d'animació juvenil, té una doble finalitat, d'una banda, a través de les diferents...

Entrega dels premis de la Càtedra de Joventut 2023

Vicent Ripoll ha assistit a l'entrega dels premis de la Càtedra de Joventut a la millor tesi doctoral i els millors treballs de fi de grau La Càtedra de Joventut és fruit d'un conveni amb l'IVAJ...

Novetats

Ves enrere Conveni entre l'IVAJ i la Xarxa per la Inclusió Social (EAPN-CV): "En marxa per la inclusió"

Conveni entre l'IVAJ i la Xarxa per la Inclusió Social (EAPN-CV): "En marxa per la inclusió"

El programa "En marxa per la inclusió" promou la transmissió de valors solidaris, la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves.

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'IVAJ i la Xarxa per a la Inclusió Social de la Comunitat Valenciana (EAPN-CV) per al desenvolupament del programa educatiu "En marxa per la inclusió. Transmissió de valors solidaris de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre joves".

Este programa, al qual l’IVAJ destinarà un total de 25.000 euros per a desenvolupar-lo en 2023, és el resultat de la col·laboració amb les entitats d’inclusió de l’EAPN-CV per a la sensibilització sobre drets socials bàsics, buscant sinergies amb l’objectiu que la joventut s’acoste a la realitat de la pobresa i el treball per la inclusió social, trenque visions estereotipades i conega directament les entitats d’acció social.

En marxa per la inclusió s’emmarca en la campanya M’importa. Educar en valors, de l’IVAJ, i es fonamenta en la línia de sensibilització de l’Estratègia valenciana per a la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d’odi 2019-2024.

L’educació, la sensibilització, la difusió i la transmissió de valors solidaris des de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre la joventut es fa a través de múltiples activitats, amb especial rellevància a posar en contacte persones joves amb situacions de desemparament social perquè les coneguen i se sensibilitzen.

Entre les accions específiques destaquen sessions formatives per a personal de la Xarxa Jove, professionals de joventut, així com per a joves de diversos centres educatius, en les quals s’explica la realitat de la pobresa a la Comunitat Valenciana, a través de la taxa Arope i la relació entre joventut i pobresa.

Així mateix, el conveni preveu també visites guiades a entitats socials i activitats en línia, com ara cursos, seminaris web i ús de plataformes.

Totes les accions es dirigeixen a la consecució d’una societat més conscienciada, cohesionada i respectuosa, mitjançant el foment del coneixement i el voluntariat social entre la joventut.

Twitter