T'interessa

Treball i pràctiques a Europa

Treball i pràctiques a Europa

Ací vos oferim una selecció de recursos que vos porten a webs sobre cerca d'ocupació, intercanvis i/o pràctiques, en empreses i institucions fonamentalment de l'entorn europeu.

 

 

 

Pràctiques IAESTE

IAESTE (Associació Internacional d'Intercanvi d'Estudiants per a l'Experiència Tècnica), és una associació que ofereix oportunitats professionals per tot el món per a adquirir experiència i augmentar les possibilitats d'ocupació de les persones joves.

T'ofereixen:

 • Pràctiques remunerades 
 • Duració habitual entre 8 i 52 setmanes 

Els terminis i requisits varien en funció del lloc i cal tindre en compte que poden exigir-se determinades taxes.

Registra'ttroba la teua pràctica

 

Euro Trainee_Alumnat

És un programa de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, consistent en estades formatives en empreses, entitats i centres educatius dins dels països membres de la Unió Europea per a alumnat de Formació Professional de centres educatius sostinguts amb fons públics.

Per a participar heu de complir els següents requisits:

 • Estar matriculat/da en un cicle formatiu de Formació Professional en un centre educatiu sostingut amb fons públics de la Comunitat Valenciana cursat en modalitat bilingüe.
 • Estar en possessió, almenys, d'un dels següents certificats d'anglés, o estar cursant formació per a acreditar: nivell B2 (MECR) o Certificat expedit per les universitats del sistema educatiu espanyol. 
 • Tindre 16 anys complits abans de la realització de la mobilitat.

La informació de les places disponibles per a participar és publicarà setmanalment en l'apartat corresponent de la web de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació i haureu de comunicar-ho a l'adreça del vostre centre educatiu, que serà el que presente la sol·licitud.

El termini per a presentar les vostres candidatures a les places oferides serà de 5 dies naturals des de la seua publicació.

 

Xarxa Eures

El Servei Públic per a buscar ofertes d'ocupació en paisos de la Unió Europea.

Podeu accedir a tots estos serveis:

 • Posada en relació de les ofertes d'ocupació i els Curriculum vitae en el portal EURES.
 • Serveis d'informació, orientació i suport a treballadors/es i ocupadors/es.
 • Accés a la informació sobre les condicions de vida i de treball en els Estats membres de la UE, com la fiscalitat, les pensions, l'assegurança de malaltia i la seguretat social.
 • Serveis específics de suport als/les treballadors/es fronterers i als/les ocupadors/es a les regions transfrontereres.
 • Suport a grups específics en el context d'"EURES Targeted Mobility Schemes"
 • Suport a esdeveniments de contractació a través de la plataforma (en línia) de Jornades Europees de l'Ocupació.
 • Informació i accés a l'assistència posterior a la contractació, com la formació lingüística i el suport a la integració al país de destinació.

Guia: El teu primer treball EURES

 

Programa Eurodisea

Promogut per l'Assemblea de Regions d'Europa, compta amb la participació de determinades regions, entre elles la Comunitat Valenciana. Consisteix en pràctiques en empreses per a persones joves menors de 30 anys, de les regions participants, que tinguen una qualificació professional (FP o grau universitari).

 

 

Europass

 • El Suplement Europass és un document adjunt a un Títol oficial de Formació Professional, destinat a facilitar la comprensió a tercers/es del significat del títol, en particular a ocupadors/es o institucions d'un altre país, en terme dels competències adquirides pel seu titular.

  Europass són cinc documents que t'ajudaran a presentar les teues capacitats i qualificacions de manera senzilla i fàcilment comprensible en tota Europa per a trobar treball o formació. Així mateix serviran tant perquè els/les ocupadors/res comprenguen les capacitats i qualificacions dels/de les seus/es treballadors/res com perquè les autoritats educatives i de formació definisquen i comuniquen de manera eficaç el contingut dels programes d'estudi.

 

 

 

Pràctiques en institucions de la Unió Europea

 

Dona-li una ullada al document  elaborat per Europe Direct València

 

 

 

 

Altres referències