Treballar a Europa

Treballar a Europa

 

 

Ací vos oferim una selecció de recursos que vos porten a pàgines concretes d'informació sobre possibilitats per a buscar treball a Europa i altres països, tant en època estival com al llarg de l'any.

 

Euro Trainee_Alumnat

És un programa d'estades formatives en empreses, entitats i centres educatius dins dels països membres de la Unió Europea per a alumnat de Formació Professional de centres educatius sostinguts con fons públics.

Per a participar heu de complir els següents requisits:

 • Estar matriculat en un cicle formatiu de Formació Professional en un centre educatiu sostingut amb fons públics de la Comunitat Valenciana cursat en modalitat bilingüe.
 • Estar en possessió, almenys, d'un dels següents certificats d'anglés, o estar cursant formació per a acreditar: nivell B2 (MECR) o Certificat expedit per les universitats del sistema educatiu espanyol. 
 • Tindre 16 anys complits abans de la realització de la mobilidad.

La informació de les places disponibles per a participar es publicarà setmanalment en l'apartat corresponent de la web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i haureu de comunicar-ho a l'adreça del vostre centre educatiu, que serà el que presente la sol·licitud.

El termini per a presentar les vostres candidatures a les places oferides serà de 5 dies naturals des de la seua publicació.

 

Xarxa Eures

El Servei Públic per a buscar ofertes d'ocupació en paises de la Unió Europea.

Podeu accedir a tots estos serveis :

 • Posada en relació de les ofertes d'ocupació i els Curriculum vitae en el portal EURES.
 • Serveis d'informació, orientació i suport a treballadors/as i ocupadors/as.
 • Accés a la informació sobre les condicions de vida i de treball en els Estats membres de la UE, com la fiscalitat, les pensions, l'assegurança de malaltia i la seguretat social.
 • Serveis específics de suport als treballadors/es fronterers i als ocupadors/as a les regions transfrontereres.
 • Suport a grups específics en el context de "EURES Targeted Mobility Schemes"
 • Suport a esdeveniments de contractació a través de la plataforma (en línia) de Jornades Europees de l'Ocupació.
 • Informació i accés a l'assistència posterior a la contractació, com la formació lingüística i el suport a la integració al país de destinació.

El teu primer treball EURES

 • És un pla de mobilitat laboral a petita escala dins de la Unió Europea (UE). Ajuda a les persones joves nacionals amb edats compreses entre els 18 i 35 anys de tots els països de la UE, Islàndia i Noruega a trobar una col·locació (treball, període de pràctiques o d'aprenentatge) en un altre país que no siga el seu país de residència

 

Programa Eurodisea

Promogut per l'Assemblea de Regions d'Europa, compta amb la participació de determinades regions, entre elles la Comunitat Valenciana. Programa de pràctiques empreses per a persones joves menors de 30 anys, de les regions participants, que tinguen una qualificació professional (FP, Diplomatura o Llicenciatura).

 

Europass

 • El Suplement Europass és un document adjunt a un Titule oficial de Formació Professional, destinat a facilitar la comprensió a terceres/us, en particular a ocupadores/és o institucions d'un altre país, del significat del Títol en termes de les competències adquirides pel seu titular.

  El Suplement Europass no és un substitut del títol oficial sinó un complement informatiu en anglés.

  Són cinc documents que l'ajudaran a presentar les seues capacitats i qualificacions de manera senzilla i fàcilment comprensible en tota Europa per a trobar treball o formació. Així mateix serviran tant perquè les/els ocupadores/es comprenguen les capacitats i qualificacions de les seues treballadores/rs com perquè les autoritats educatives i de formació definisquen i comuniquen de manera eficaç el contingut dels programes d'estudi.

 

Pràctiques en institucions de la Unió Europea

 

Altres referències

 

COM AFECTA EL BREXIT A la JOVENTUT VALENCIANA

L'Acord d'eixida del Regne Unit de la Unió Europea (Brexit) afecta de manera important a les persones joves de la Comunitat Valenciana sobretot referent a mobilitat entre els dos territoris.

En primer lloc, l'Acord assegura la connectivitat terrestre, marítima i aèria i, a més, s'ha acordat l'exempció de visats a els/les ciutadanes/us britàniques/us per a viatges al nostre país que no superen els 3 mesos així com per a els/as europeus/as que romanguen al Regne Unit menys de 6 mesos.

D'altra banda, existirà reciprocitat en matèria de Seguretat Social, pensions i prestacions sanitàries tant per a les/els residents de la Comunitat Valenciana al Regne Unit com per a els/as britànics/as que romanguen en el nostre territori. Aquesta reciprocitat s'aplicarà tant a residents com a turistes.

Quant al programa Erasmus+, el Regne Unit no continuarà formant part del mateix però s'està negociant per a recuperar-lo, encara que siga parcialment, amb determinades unversidades o territoris britànics.