D'interès

Mónica Oltra defensa l'educació inclusiva i l'oci educatiu per a tots i totes

Mónica Oltra defensa l'educació inclusiva i l'oci educatiu per a tots i totes

El lema del dia internacional de la joventut d'enguany és 'Transformant l'educació' i el blog de l'IVAJ publica un article de la vicepresidenta on destaca el treball de les organitzacions dirigides per joves

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat, coincidint amb el 20 aniversari del Dia Internacional de la Joventut, la importància d'impulsar una educació inclusiva i l'accés de tots i totes a un oci educatiu. 

"Hui és la celebració anual que busca promoure el paper de les persones joves com a sòcies essencials en els processos de canvi i per a obrir un espai per a generar consciència sobre els desafiaments i problemes als quals s'enfronten", ha indicat en la seua contribució al blog de l'Insititut Valencià de la Joventut. 

Amb motiu del 20 aniversari del Dia Internacional de la Joventut, instituït en 1999 per l'Assemblea General de les Nacions Unides, Oltra ha volgut significar "els esforços per a aconseguir una educació més inclusiva i accessible, així com la ferma decisió de les persones joves en este propòsit". 

Per a la vicepresidenta, "les organitzacions dirigides per joves són l'exemple més clar que són els propis joves els defensors més actius de l'educació inclusiva i accessible". Ha anunciat una campanya que vol "visualitzar este esforç, l'existència d'un oci educatiu per a totes i tots". 

Oltra ha recordat el lema d'enguany, 'Transformant l'educació' a l'hora d'incidir en una línia de treball de l'IVAJ: l'oci educatiu

La vicepresidenta ha reivindicat la necessitat de l'objectiu de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que al·ludeix a la necessitat de garantir una educació de qualitat inclusiva i equitativa i promoure oportunitats d'aprenentatge al llarg de la vida. 

"Estem tots convençuts que l'aprenentatge es realitza al llarg de tota la vida, però el que potser no tenim tan en compte és que una persona aprén al llarg de tot el dia", ha assenyalat. 

En este sentit, ha afirmat que "l'escola, l'institut són els espais on concentrem més recursos, humans i materials per a garantir esta educació de qualitat inclusiva i equitativa, però, en eixir de classe, en el temps lliure, deixem en mans del mercat o de les possibilitats de les famílies, l'educació, i apareixen les discriminacions". 

Per això, ha recordat que "l'educació ha de ser inclusiva i equitativa en tots els moments. I ha de ser divertida, interessant, i eixa és quasi la definició de l'oci educatiu, la principal (i possible) transformació de l'educació hui dia".

+info