T'interessa

Salut mental

Salut mental

13 de gener "Dia Mundial de la Lluita Contra la Depressió"

Milions de joves de tot el món experimenten tristesa o depressió en algun moment de les seues vides. No obstant això, reconéixer la diferència entre un diagnòstic de depressió i els sentiments de tristesa pot ajudar una persona a processar tots dos d'una manera saludable.

Per a commemorar el Dia Mundial de la lluita contra la depressió, les psicòlogues  de les Mancomunitats de la Ribera Baixa, Ribera Alta, Els Ports, Terra del Vi, Baix Segura, Alt Palància, Baix Maestrat, la Serrania i Racó d'Ademús han elaborat una campanya, en la qual expliquen com es desenvolupa la depressió i et donen les claus per a diferenciar-la de la tristesa. 

  

Materials de la campanya:

Tríptic
Cartell

 

"Som Imprescindibles"

És un programa dirigit a la prevenció de les conductes autolesives i el suïcidi així com per a l'apoderament de l'alumnat, que duu a terme la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Consisteix en la realització de tallers en els centres d'educació secundària obligatòria de tot el territori, públics i concertats, dirigits a l'alumnat de segon i quart d'ESO i impartits per psicòlegs i psicòlogues especialistes en la matèria. Els tallers, a més, es desenvoluparan en coordinació amb el professorat d'orientació educativa, els equips directius i el professorat tutor. 

+Info

 

 

 

DONA-LI LIKE A LA SALUT MENTAL. PEL DRET A CRÉIXER EN BENESTAR - "Dia Mundial de la Salut Mental" - 10 d'octubre

La Salut Mental afecta la forma en què pensem, sentim i actuem quan enfrontem la vida. També ajuda a determinar com manegem l'estrés, ens relacionem amb els altres i prenem decisions.

Per tot això, les psicòlogues de les Mancomunitats de la Ribera Alta, Terra del Vi, Sota Segura, Els Ports, Alt Palància i Baix Maestrat, en col·laboració amb l'IVAJ a través de la difusió en les seues xarxes socials, han elaborat la campanya Dona-li like a la salut mental. Pel dret a créixer en benestar per a commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental.

Aquesta campanya consta d'una sèrie de tips per a millorar la vostra salut mental que podreu descarregar a partir del dia 10 d'octubre de 2022.

7 Tips per a millorar la salut mental:

 

 

On contactar:


 

TENDEIX LA TEUA MÀ A la VIDA - "Dia Internacional per a la prevenció del suïcidi" - 10 de setembre.

TENDEIX LA TEUA MÀ A la VIDA és una campanya elaborada per les psicòlogues de les Mancomunitats de la Ribera Alta, Terra del Vi, Sota Segura, Els Ports, Alt Palància i Baix Maestrat, en col·laboració amb l'IVAJ a través de la difusió en les seues xarxes socials, que pretén conscienciar a nivell mundial sobre la prevenció del suïcidi. 

En la població adolescent i jove constitueix la primera causa de mort no natural ja que es tracta d'etapes que es viuen amb gran intensitat emocional i on existeixen situacions que desestabilitzen i poden portar a voler posar fi a la vida.

Els objectius de la campanya són:

  • Sensibilitzar sobre la importància de tindre en compte els senyals preventius d'ideació/conducta suïcida. 
  • Proporcionar eines per a reconéixer els senyals verbals i no verbals en una ideació/conducta suïcida. 
  • Proporcionar recursos als quals acudir en una situació d'acompanyament a una altra persona jove.

Materials de la campanya:

 

Que saps del suïcidi? Posa't a prova! (punxa per a saber més...) 

Cartell 

Tríptic

 

Otros recursos