T'interessa

ALLOTJAMENTS PER A ESTUDIANTS

ALLOTJAMENTS PER A ESTUDIANTS


Les residències són instal·lacions, dirigides a joves, que proporcionen allotjament i servei d'alimentació a persones que pels seus estudis, activitats acadèmiques o d'altres tipus, han de desplaçar-se fora del seu domicili.

 

Convocatòria de beques per a joves residents en les residències juvenils 2023-2024

Resolució d'adjudicació de les beques i llista d'espera

Es convoquen 11 beques per a joves residents en qualsevol de les residències juvenils de l'IVAJ.

En la Residència Juvenil La Florida d'Alacant, 5 beques; en la Residència Juvenil Mare de Déu del Lledó de Castelló, 4 beques; en la Residència Juvenil Sant Crist de la Mar de Benicarló, 2 beques.

L'import de cada beca consistirà en l'exempció del pagament del 60% de les quotes mensuals que correspondria abonar, durant els mesos de setembre a desembre de 2023, i dels mesos de gener a juny de 2024. 
Respecte a les quotes mensuals que es puguen haver satisfet ja, es procedirà a la devolució del percentatge corresponent del preu de cada quota mensual.

Convocatòria

Bases reguladores per a la concessió de beques a joves residents en les residències juvenils de l’Institut Valencià de la Joventut

 

Convocatòria de places en residències juvenils curs 2023/2024

Resolució d'adjudicació de places i llistes d'espera

Es convoquen places de residents per a joves estudiants i per a joves que realitzen alguna activitat esportiva, cultural o d'índole similar, a les nostres residències juvenils per al curs acadèmic 2023/2024.

Les places inclouen allotjament i pensió completa. 

Les persones que sol·liciten plaça hauran de tindre entre 14 i 30 anys, ambdós inclosos, en el termini de presentació de la sol·licitud i a més complir un dels següents requisits:  

 1. Realitzar estudis conduents a títols oficials impartits per les universitats de la Comunitat Valenciana.
 2. Realitzar un cicle formatiu o ensenyaments artístics, ensenyament secundari, batxillerat o estudis universitaris.
 3. Joves d'altres nacionalitats diferents de l'espanyola que participen en accions o programes europeus o altres programes de cooperació internacional.
 4. Realitzar alguna activitat esportiva, cultural o d'índole similar.

Les sol·licituds s'han de presentar del 4 al 17 de juliol de 2023, preferentement de manera telemàtica o presentant la sol·licitud de forma presencial en els registres de l'IVAJ (amb cita previa), així com en les residències juvenils o en qualsevol dels llocs i mitjans que preveu l'article 16 de la Llei 39/2015. 

Annex III - Sol·licitud de renúncia i devolució

RESIDÈNCIES      Habitació individual    Habitació doble
Residència Juvenil La Florida, d’Alacant 463,50 €          --
Residència Juvenil Mare de Déu del Lledó, de Castelló de la Plana 450,00 € 408,00 €
Residència Juvenil Sant Crist de la Mar, de Benicarló              -- 306,00 €
 

Convocatòria

Llistat provisional de sol·licituds admeses en les residències juvenils

FloridaHall

  

Els que obtinguen plaça hauran de formalitzar la inscripció en la secretaria de la residència en què se'ls haja adjudicat la plaça.

Llista d'espera:

Estarà formada per les sol·licituds presentades en termini, que reunisquen els requisits i que no hagen obtingut plaça en la primera adjudicació.

Residències Juvenils IVAJ

Ves enrere Residència juvenil Mare de Déu del Lledó (Castelló de la Plana)

Residència juvenil Mare de Déu del Lledó (Castelló de la Plana)

C/ Orfebres Santalínea, 2

12005 Castelló de la Plana

Castelló de la Plana (La Plana Alta)

Telèfon:964 558 870

E-mail:lledo_ivaj@gva.es

L'edifici, a Castelló de la Plana mateix, consta d'una planta baixa i dos pisos. A la planta baixa hi ha la recepció, la secretaria, la direcció, diverses sales, el menjador i la cuina, i també una pista poliesportiva apta per a practicar futbol sala, handbol, basquetbol i altres activitats d'aire lliure. A la primera planta hi ha 23 dormitoris i una saleta de TV, dues aules-taller, la biblioteca i la sala d'informàtica. Mentre que la segona planta té 38 dormitoris i una saleta de TV. Quasi totes les habitacions són dobles, i cada dos dormitoris comparteixen una cambra de bany.

Díptic

 

 

Situació Geogràfica

A Castelló de la Plana, una ciutat que, a més del turisme, basa la seua economia en la indústria de la ceràmica i en l'agricultura. El clima és suau, amb una temperatura mitjana anual de 17°, cosa que permet la pràctica de qualsevol activitat esportiva durant tot l'any. Les festes es celebren el tercer diumenge de quaresma, en honor a Santa Maria Magdalena, i, entre els actes, cal destacar el Pregó, la Romeria de les Canyes i la Processó de les Gaiates.
Al centre de la ciutat trobem monuments tan importants com el Fadrí, que és una torre campanar de 58 m d'alçada, de planta octogonal (s. XVI-XVII); la catedral de Santa Maria, un dels exemples més representatius del gòtic (del s. XIII-XIV); l'edifici de l'Ajuntament (s. XVIII); la Llotja (s. XVII)... S'hi ha de destacar també el convent de les Caputxines, del s. XVIII, que alberga una important pinacoteca de Zurbarán, i museus tan interessants com el de Belles Arts i l'Etnològic de la Diputació.

Com arribar

 • Cotxe: N-340; autopista AP7, eixides 46 i 47
 • Tren: RENFE (912 320 320)
 • Autobús: l'empresa HIFE (963 492 310)

Instal·lacions i serveis

 • Habitacions individuals
 • Habitacions dobles
 • Bany compartit
 • Menjador
 • Biblioteca
 • Sala de TV
 • Sala d'estar
 • Sala d'estudi
 • Sala multiusos
 • Bugaderia
 • Pista poliesportiva
 • Fotocopiadora
 • Màquines d'autoservei
 • Aparells audiovisuals
 • Calefacció
 • Aire condicionat
 • Servei de neteja
 • Wifi

Distribució i capacitat

Capacitat total: 90 places 
Habitacions d'un i de dos llits amb bany compartit cada dues habitacions

Preus

El preu de la residència juvenil Mare de Déu del Lledó inclou l'allotjament en règim de pensió completa, i amb l'accés a totes les instal·lacions i serveis descrits.

El preu mensual per persona és de 408,00 € en habitació doble d'ús individual.