T'interessa

D'interès

Ves enrere L'IVAJ i Jove Oportunitat han estat presents en la Fira Comarcal de FP d'Utiel

L'IVAJ i Jove Oportunitat han estat presents en la Fira Comarcal de FP d'Utiel

L'IVAJ ha participat en la "I Fira Comarcal de Formació Professional", que s'ha desenvolupat a Utiel el 27 abril, de 9 a 15 h. en el Saló Polivalent (c/ Minglanilla s/n), amb una xarrada sobre el programa Jove Oportunitat (JOOP).

L'objectiu d'esta fira és presentar el sistema integrat de Formació Professional, mitjançant l'oferta formativa comarcal, i reforçar la difusió i l'orientació acadèmica i professional. La participació del professorat i alumnat de tots els centres educatius es s'ha realitzat través d'estands informatius i demostracions dels diferents perfils professionals.

En la xarrada s'ha informat sobre el programa Jove Oportunitat (JOOP) de l'IVAJ, que està dirigit a joves d'entre 16 i 21 anys que ni estudien ni treballen, i que a Utiel ja s'ha desenvolupat en tres edicions.

JOOP realitza una orientació personal i professional des d'una visió integral de la persona, mitjançant tècniques de coaching, grupal i individual, així com amb visites a empreses. 

En un primer lloc, s'activa a cada jove perquè descobrisca què vol o li agradaria fer professionalment. Després, se li orienta i acompanya cap a la formació professional o cap a les competències professionals triades. 

El programa compta amb un acompanyament professional de cada participant, fins i tot per a preparar la prova d'accés per a matricular-se en el grau mitjà triat. A més, es realitza un seguiment de la seua evolució una vegada finalitzat el programa.

JOOP està cofinançat per la Unió Europea a través del programa Comunitat Valenciana Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027.