T'interessa

Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'.

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

Premis Campaments i Oci educatiu.

 

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere Un estudi per a la joventut rural entre l'IVAJ i la Universitat Jaume I

Un estudi per a la joventut rural entre l'IVAJ i la Universitat Jaume I

L'estudi analitzarà els elements i transformacions de l'oci com a espai d'identitat i arrelament i les seues implicacions durant la pandèmia destinant un total de 20.000 euros en este conveni.

La col·laboració entre l'IVAJ i la Universitat Jaume I es concreta en una investigació per a la identificació dels elements i transformacions sobre l'oci com a espai d'identitat i arrelament i les seues implicacions en temps de crisi sanitària per a la joventut valenciana.

A través d'este conveni, el Grup d'investigació DESiRES,'Desigualtats i Resistències', del departament de Filosofia i Sociologia de l'UJI abordarà el binomi identitat i despoblació, i analitzarà l'oci com a espai de socialització i consolidació de la identitat i com a element d'arrelament en el territori i lluita contra la despoblació.

Entre altres aspectes, s'estudiaran les conductes i pràctiques de risc, la mobilitat, la construcció i el discurs sobre la construcció dels espais simbòlics de la festa, l'ocupació dels espais públics per part de les persones joves, les seues pràctiques d'organització d'esdeveniments col·lectius, amb la finalitat d'entendre la construcció social dels pobles com a espai de festa per a la joventut.

A més, s'establirà una tipologia d'oferta festiva i s'investigarà sobre les percepcions i pràctiques de la joventut rural i de la joventut flotant sobre l'oci nocturn i les festivitats del seu entorn o als seus pobles de referència, així com noves formes d'oci des del període de la pandèmia provocada per la Covid-19.

La investigació prestarà especial atenció a les mobilitats entre espais rurals ja que les festes de poble, les festes al poble contenen dinàmiques pròpies que s'explorarà a través de les representacions de joves i famílies, així com de les pràctiques de risc durant les celebracions festives en els municipis rurals.

L'IVAJ destina un total de 20.000 euros per a l'estudi de la joventut rural i la identificació i comprensió dels fenòmens fonamentals que l'afecten així com la nova ruralitat valenciana, els seus condicionants en un context d'inestabilitat i incerteses i l'obertura de debats i reflexions sobre la joventut rural.

Este conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló per a avançar en la comprensió i coneixement de la joventut rural en la Comunitat Valenciana va anar ratificat pel Ple del Consell.