T'interessa

Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'.

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

Premis Campaments i Oci educatiu.

 

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere Finalitza la Comissió Tècnica de Camps de Voluntariat Juvenil i d'Activitats Juvenils de l'IVAJ.

Finalitza la Comissió Tècnica de Camps de Voluntariat Juvenil i d'Activitats Juvenils de l'IVAJ.

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat que els camps de voluntariat de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) “s’han consolidat com a part essencial de l’oferta d’activitats d’oci i temps lliure a la Comunitat Valenciana”.

Susana Camarero ha sigut l’encarregada de clausurar la Comissió Tècnica de Camps de Voluntariat Juvenil i d’Activitats Juvenils organitzada per l’IVAJ, que ha acollit 40 professionals de la joventut d’altres comunitats autònomes i de l’Injuve per a compartir, analitzar i valorar el paper dels camps i de les activitats destinades als i les jóvens.

En la seua intervenció, la vicepresidenta segona ha subratllat l’“alta participació de joves en estos camps”, 215 enguany, procedents de la Comunitat Valenciana, altres comunitats i altres països, i els 218 jóvens valencians i valencianes que han participat en camps de voluntariat fora de la nostra comunitat.

Les persones voluntàries, ha assenyalat, exercixen un “paper fonamental en benefici de la nostra societat amb el seu compromís i dedicació i el temps que destinen a millorar la qualitat de vida dels qui més ho necessiten”, per això, hi ha afegit, és necessari “fomentar i fer valdre el seu treball”.

En este sentit, ha anunciat que des del seu departament ja s’està treballant en diverses accions, com ara la formació impartida a 35 xics i xiques que participen en el programa Cos Europeu de Solidaritat, o l’aposta per un oci inclusiu com a instrument per a la lluita contra les desigualtats.

Finalment, ha fet referència a la futura llei del voluntariat de la Comunitat Valenciana, una norma que s’està fent “des de l’escolta activa, amb organitzacions, associacions i professionals del voluntariat” i que s’adaptarà “als nous temps”.

Comissió Tècnica

València ha acollit del 8 al 10 de novembre de 2023 la Comissió Tècnica de Camps de Voluntariat Juvenil i d’Activitats Juvenils, organitzada per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Es tracta d’unes jornades que han reunit 40 persones responsables d’esta àrea de la resta de comunitats autònomes i de l’Injuve, i en les quals s’han presentat les propostes de treball per a 2024 dels campaments d’estiu i voluntariat juvenils.

Les diferents sessions de treball s’han articulat entorn de dos comissions de treball: activitats d’estiu i camps de voluntariat juvenil. El seu objectiu és fomentar el voluntariat juvenil, adequant les edats al que es demana, així com millorar els projectes tècnics.

Fora d’estes dos comissions, i entre altres assumptes, es tractaren les estratègies, les funcions i els compromisos entre les comunitats autònomes en matèria d’intercanvis i camps, així com les funcions i els compromisos entre estes i l’Injuve en els camps a l’estranger.