T'interessa

Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'.

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

Premis Campaments i Oci educatiu.

 

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere Projecte europeu DesYign: una eina innovadora per a la informació juvenil

Projecte europeu DesYign: una eina innovadora per a la informació juvenil

El projecte està liderat per l'Associació Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (Eryica) i tracta d'una aposta pel disseny innovador de la informació juvenil amb entitats de Luxemburg, Finlàndia, el Regne Unit, Irlanda i la Comunitat de Madrid.

L'IVAJ aposta per la innovació i la informació juvenil entre iguals, dins del projecte europeu Desyign per al disseny innovador de la informació juvenil i de la seua difusió, liderat per l'Associació Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (Eryica) i amb socis de Luxemburg, Finlàndia, el Regne Unit, Irlanda, la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana.

El projecte DesYign pretén millorar els serveis d'informació i assessorament juvenil, mitjançant la participació de les persones joves en tot el procés de disseny dels seus programes i actuacions. Després de més de dos anys de treball, està previst que finalitze el mes vinent de juny.

En la reunió telemàtica s'han abordat els resultats del curs en línia i la caixa d'eines, que permetran al personal tècnic de joventut comptar amb els recursos necessaris per a repensar, replantejar i redissenyar els serveis d'informació juvenil amb la participació activa de les persones joves.

DesYing adapta la metodologia de disseny de serveis (service design) a la realitat i les característiques específiques del treball amb joves. L'IVAJ ha comptat amb l'Ajuntament de Silla en este projecte de l'acció KA205, Associacions Estratègiques en Joventut del Programa Erasmus+, liderat per Eryica.

A més de l'IVAJ, són socis de DesYign l'Agence Nationale pour L'Information dones Jeunes, de Luxemburg; Koordinaatti-Nuorten tieto-ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, de Finlàndia; ProMo Cymru Ltd, del Regne Unit; National Youth Federation Company Limited by Guarantee d'Irlanda; Agenzija Zghazagh, de Malta i la Direcció General de Joventut i Esports de la Comunitat de Madrid.

En la trobada s'ha posat de manifest que les necessitats d'informació juvenil s'han increment en este període de crisi motivat per la COVID-19.

El treball conjunt d'estes entitats ofereix una sèrie de recomanacions contingudes en un estudi per a millorar els serveis d'informació juvenil, en les quals destaca la necessitat de tindre una presència adequada en Internet i en plataformes de xarxes socials com Facebook, Instagram i Youtube.

Així mateix, es proposa la producció de més continguts audiovisuals i planificar els serveis d'informació juvenil per a joves que viuen fora de les àrees urbanes, en municipis xicotets i en zones rurals.

Quant a l'accés, el projecte DesYing defensa la creació de xarxes i l'accessibilitat per a les persones joves així com web adaptables i interactives per a dispositius mòbils.

En l'apartat de col·laboració institucional defensa un reforç de la presència en centres educatius, a través del programa de corresponsals com a "ambaixadors juvenils" en centres d'ensenyament i fins i tot facilitar informació al professorat.

Altres propostes contemplades en l'estudi apunten a compromisos i activitats per a millorar la provisió d'informació juvenil, dotar als centres de recursos tangibles, augmentar els recursos humans i la participació de les persones joves en el disseny conjunt del servei.

L'objectiu consisteix en crear estratègies i recursos que permeten a les persones que treballen amb joves, especialment des dels serveis d'informació juvenil, donar a conéixer estes serveis al major nombre possible de joves, sobretot si es troben en risc d'exclusió social i en definitiva potenciar serveis d'informació juvenil més amigables i efectius per a les persones joves.

El projecte d'Eryica, que va començar al març de 2019 amb una duració de 2 anys, treballa en el disseny de serveis d'informació juvenil d'acord amb les necessitats de les persones joves, de manera que siguen fàcils d'usar, competitius i rellevants per al grup usuari.

Les eines i estratègies desenvolupades en el marc del projecte seran creades, liderades i avaluades per joves, professionals de joventut i experts en disseny de serveis. Els resultats de la investigació, el kit d'eines i un curs en línia podran ser utilitzats i explotats per proveïdors d'informació juvenil en tota Europa.

+info