Visualització de contingut web

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil

 

Protocolo de protección y prevención frente a la transmisión y el contagio del SARS-COV-2 para actividades de Ocio Educativo y Educación no Formal. (18/06/2021).

ANNEX I. Compromís de col·laboració i compliment dels requisits per a accedir al centre educatiu

ANNEX II. Fitxa d'informació de casos confirmats COVID-19 i els seus contactes des d'el centre d'oci al centre de salut pública

Resposta de la Conselleria de Sanitat a algunes qüestions relatives al COVID-19 en l' àmbit de l'Oci Educatiu.

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

« Ves enrere

Oltra destaca la contribució al 'bé comú' de les persones joves que dediquen el seu temps a la col·lectivitat en els camps de voluntariat juvenil

Oltra destaca la contribució al 'bé comú' de les persones joves que dediquen el seu temps a la col·lectivitat en els camps de voluntariat juvenil

La vicepresidenta ha visitat el camp de voluntariat juvenil d'Arqueologia El Castillet de Millares, on 15 joves de 18 a 30 anys, realitzen el seu voluntariat en la fortalesa islàmica. Este camp està organitzat per l'IVAJ en col·laboració de l'Ajuntament de Millares

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat "la contribució al bé comú" de les persones joves que dediquen el seu temps lliure i de vacances a la col·lectivitat en els camps de voluntariat juvenil organitzats per l'IVAJ.

La vicepresidenta ha visitat el camp d'arqueologia El Castillet de Millares on 15 joves de 18 a 30 anys estan realitzant labors d'excavació en la fortalesa islàmica que va ser catalogada Bé d'Interés Cultural en 2002.

En la seua visita al camp, Oltra ha assenyalat que els joves "són gent que suma amb el seu treball, malgrat l'estigmatització a la qual se'ls ha sotmés en les últimes setmanes", és la joventut que contribueix "de manera voluntària i desinteressada" a la recuperació del patrimoni històric valencià.

La vicepresidenta ha assenyalat que el treball que estan realitzant "posa en valor municipis de l'interior de la Comunitat Valenciana", amb l'impacte en l'economia local que genera, i "dona a conéixer" poblacions com Millares, l'art rupestre de les quals pertany a l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco en 1995.

'Viu la solidaritat

Dins del programa 'Viu la solidaritat', l'IVAJ ha organitzat els Camps de Voluntariat Juvenil per a l'any 2021 que s'estan duent a terme des del 27 de juny i que finalitzen el pròxim 15 d'agost. S'han organitzat un total de huit projectes: dos socials, dos de treball amb la infància, tres d'arqueologia i un mediambiental que s'han desenvolupat a Manises, Viver, Xàtiva, Millares i en les instal·lacions juvenils de l'IVAJ en Alcossebre i a Teulada-Moraira.

La vicepresidenta ha explicat que l'objectiu d'estos projectes de voluntariat és fomentar entre les persones joves "valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural", al mateix temps que participen en un projecte col·lectiu de natura social, arqueològica o mediambiental.

A més dels treballs que duen a terme en els camps, el grup de voluntariat realitza excursions, visites culturals i xarrades, dinàmiques de grup, activitats esportives, jocs, així com rutes i trobades literàries.

Les activitats estan adaptades a les característiques de l'entorn i de les persones participants i són coordinades per un equip format per professionals de l'animació.