Visualització de contingut web

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil

Protocol de gestió de casos COVID-19 en les entitats d'oci educatiu i temps lliure de la Comunitat Valenciana durant el curs 2020-2021

Protocol de protecció i prevenció enfront de la transmissió y el contagi del SARS-COV-2 per a entitats juvenils que desenvolupen activitats d'ocioeducatiu i educació no formal

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

« Ves enrere

La informació juvenil és un valuós instrument per a acabar amb el discurs d'odi i les 'fake news'

La informació juvenil és un valuós instrument per a acabar amb el discurs d'odi i les 'fake news'

El director general de l'IVAJ assisteix a la reunió telemàtica del grup ibèric-insular d'Eryica, on potència la informació juvenil a través dels 363 serveis i recursos oberts en la Comunitat Valenciana.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha participat en la reunió telemàtica del grup de treball ibèric-insular d'Eryica, l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil, on ha destacat que "la informació juvenil és un valuós instrument per a acabar amb el discurs d'odi i les 'fake news'".
 
El director de l'IVAJ ha presentat les iniciatives i programes que es desenvolupen en la Comunitat Valenciana per a millorar la informació a la gent jove, tant en la formació de professionals de joventut com en "les eines necessàries per a afrontar una societat superconectada en la qual també es difonen notícies falses, especialment en temps de pandèmia"
 
Este grup de treball està compost per membres d'Eryica a Portugal, Espanya i Andorra i té com a objectius principals servir de plataforma d'intercanvi de bones pràctiques i de cooperació en informació juvenil entre els membres d'Eryica de la Península Ibèrica, així com fomentar activitats, formacions i recursos.
 
En la Comunitat Valenciana funcionen actualment un total de 363 serveis d'informació juvenil, dels quals 201 són centres d'informació juvenil (CIJ) i 162 són punts d'informació juvenil (PIJ).
 
Jesús Martí ha valorat les iniciatives més recents dins del programa 'M'importa' amb la publicació de 'Lligams' en valencià i castellà per a previndre el discurs d'odi i l'extremisme violent.
 
Així mateix, l'IVAJ, al costat de l'IBJove (Institut Balear de la Joventut), l'Institut Português do Desporto e Juventude, desenvolupen la campanya #NoFake amb el lema #QueNoEnsLaColin per a aportar elements informatius i formatius per al foment del pensament critique i de les habilitats informacionals, afavorir el coneixement de les persones joves sobre la gestió de la informació i alertar sobre la informació falsa o' fake news' en la Xarxa.
 
En este context, l'IVAJ ha elaborat un total de huit infografies sobre 'Les 5c per a detectar notícies falses'; '10 estratègies de manipulació mediàtica'; 'Com identificar informacions falses en ofertes de cursos'; 'Com detectar ofertes de treball falses'; ''Fakes news' sobre medicaments'; 'Informació falsa sobre Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat (CES)'; 'Discurs d'odi' i ''Fake news' sobre vacunes'.
 
Innovació en Informació Juvenil
L'IVAJ és membre de l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (Eryica) i ha subscrit la Carta Europea de la Informació juvenil, on s'estableix que la informació juvenil ha de ser independent, accessible, inclusiva, basada en les necessitats, empoderadora, participativa, ètica, professional i proactiva.
 
També forma part del projecte 'DesYing. Innovative youth information design and outreach' (2019-21) de l'acció KA205, Associacions Estratègiques en Joventut del Programa Erasmus+ per a dissenyar projectes de serveis d'assessorament i informació juvenil que ajuden  els i les joves a aconseguir el seu màxim potencial, per al que necessiten serveis d'informació juvenil més amigables i efectius per a les persones joves. Este projecte està liderat per Eryica.