Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

Premis Campaments i Oci educatiu

 

Protocols COVID

A partir del 21 d'abril de 2022 queden derogades totes les restriccions per COVID relatives a activitats d'Oci Educatiu, amb excepció de l'ús de mascareta en transport públic, centres sanitaris i farmàcies, així com la prohibició de fumar en terrasses, segons la RESOLUCIÓ de 21 d'abril de 2022, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es dicten mesures en matèria de salut pública en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

 

ANNEX II. Fitxa d'informació de casos confirmats COVID-19 i els seus contactes des d'el centre d'oci al centre de salut pública

 

+Info Coronavirus

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere La bona informació juvenil propicia la participació i la igualtat d'oportunitats

La bona informació juvenil propicia la participació i la igualtat d'oportunitats

L'IVAJ assisteix la reunió de Évora de l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil, on la Comunitat Valenciana potència la figura de corresponsals juvenils i presenta el seu kit d'eines "d'igual a igual"

Una delegació de l'IVAJ ha participat en la Reunió del Grup de Treball Ibèric- Insular de ERYICA, l'Agència Europea per a la Informació i l'Assessorament a Joves, celebrada aquesta setmana en la Pousada de Juventude d'Évora, a Portugal. La reunió ha sigut organitzada per ERYICA, al costat de la Cambra Municipal d'Évora i l'Institut Portugués do Desporto e Juventude.

Este grup de treball ibèric-insular està compost per membres d'ERYICA a Portugal, Espanya i Andorra, i té com a objectius principals servir de plataforma d'intercanvi de bones pràctiques i de cooperació en informació juvenil entre els membres d'ERYICA de la península ibèrica així com fomentar activitats, formacions i recursos sobre informació juvenil.

"La informació juvenil ha de ser un procés de 'igual a igual', és a dir que les persones joves siguen les ambaixadores i transmisoras de la informació juvenil, ja que una bona informació juvenil propícia tant la participació com la igualtat d'oportunitats", ha manifestat el director de l'IVAJ, Jesús Martí.

El director de l'IVAJ ha presentat les iniciatives i programes que es desenvolupen en la Comunitat Valenciana, entre els quals destaca l'elaboració d'un conjunt d'eines per a corresponsals juvenils, dins del programa que actualment connecta a a prop 500 xiques i xics que difonen per tot el territori informació d'interés juvenil.

Martí ha assenyalat que "estem treballant per a millorar la informació a la gent jove, tant en la Formació de professionals de joventut com en les eines necessàries per a afrontar una societat sobreinformada en la qual també es difonen notícies falses"

En la Comunitat Valenciana funcionen actualment un total de 360 serveis d'informació juvenil, dels quals 188 són centres d'informació juvenil (CIJ), 159 són punts d'informació juvenil (PIJ) i 13 són centres d'informació juvenil d'associacions (CIJA).

Carta Europea de la Informació Juvenil i DesYing
L'IVAJ és membre de l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA), que ha subscrit la Carta Europea de la Informació juvenil, on s'estableix que esta informació ha de ser independent, accessible, inclusiva, basada en les necessitats, empoderadora, participativa, ètica, professional i proactiva.

També forma part del projecte DesYing. Innovative Youth Information Design and Outreach, de l'acció KA205, Associacions Estratègiques en Joventut del Programa Erasmus+, per a dissenyar projectes de serveis d'assessorament i informació juvenil que ajuden  els i les joves a aconseguir el seu màxim potencial. Este projecte està liderat per ERYICA.

També són socis de DesYing: l' Agence Nationale pour L'Information dones Jeunes, de Luxemburg; Koordinaatti-Nuorten tieto-ja neuvontatyön kehittämiskeskus; Oulun kaupunki, de Finlàndia; ProMo Cymru Ltd, de Regne Unit; National Youth Federation Company Limited by Guarantee, d'Irlanda; Agenzija Zghazagh, de Malta, i la Direcció General de Joventut i Esports de la Comunidad de Madrid

L'objectiu consisteix a crear estratègies i recursos que permeten a les persones que treballen amb joves, donar a conéixer aquests serveis al major nombre possible de persones, sobretot si es troben en risc d'exclusió social i en definitiva potenciar serveis d'informació juvenil més amigables i efectius.

El projecte d'ERYICA cerca el disseny de serveis d'informació juvenil d'acord amb les necessitats de les persones joves, de manera que siguen fàcils d'usar, competitius i rellevants per al grup usuari. L'IVAJ treballa amb grups de joves durant tot el projecte que ha començat en 2019 i tindrà una duració de 2 anys.