T'interessa

Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'.

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

Premis Campaments i Oci educatiu.

 

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere Joves voluntaris i voluntàries de diferents comunitats autònomes participaren per Nadal en els camps ‘Diverteix-te’ organitzats per l'IVAJ

Joves voluntaris i voluntàries de diferents comunitats autònomes participaren per Nadal en els camps ‘Diverteix-te’ organitzats per l'IVAJ

  • Els camps es celebraren del 26 de desembre al 4 de gener de 2022 en els albergs juvenils de Teulada-Moraira i Benicàssim
  • Participaren 50 joves donant l'oportunitat al fet que 42 xiquets i xiquetes gaudisquen d'unes vacances solidàries
Un total de 50 joves participaren en els camps de voluntariat juvenil, "Diverteix-te", organitzats per l'IVAJ, amb la col·laboració de la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.
 
Es tracta dels camps de voluntariat juvenil d'hivern que l'IVAJ organitza  dins del programa "*Viu la Solidaritat", i que es desenvoluparen en els albergs juvenils ‘La Marina' a Teulada-Moraira i ‘l'Argentina' a Benicàssim.
 
Els camps se celebrararen del 26 de desembre de 2021 al 4 de gener de 2022, i assistiren 42 xiquetes i xiquets del sistema de protecció de la Generalitat d'edats compreses entre els 9 i 12 anys que gaudiran d'uns dies de vacances, gràcies a la dedicació desinteressada de joves voluntaris i voluntàries.
 
El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha agraït el "lliurament i dedicació" dels i les joves participants en els camps de voluntariat 'Diverteix-te', que permeten a estos xiquets i xiquetes "gaudir en Nadal d'un complet programa d'activitats lúdiques i d'oci, al mateix temps que tixen complicitats i viuen situacions que afavoreixen el creixement personal i la realització d'un servei a la comunitat"·.
 
Jesús Martí, ha explicat que estos camps, a més de les activitats lúdiques i soci-educatives organitzades per als xiquets i xiquetes participants, "potència l'educació en valors i suposa una experiència de voluntariat que crea complicitats, cohesió grupal i un servei a la comunitat".
 
Camps Diverteix-te
En els camps de voluntariat juvenil un grup de joves de diferents comunitats autònomes es comprometen voluntàriament a dur a terme un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, tot això combinat amb activitats d'animació. El treball consisteix en la convivència, cura i assistència dels xiquets i xiquetes, així com en el desenvolupament d'activitats d'oci i temps lliure.
 
Complementàriament es desenvolupen excursions i visites, tallers i activitats formatives i d'animació, vetlades nocturnes, dinàmiques de grup, activitats esportives i jocs.
 
Els albergs disposen de tots els serveis necessaris com a cuina, menjador, dormitoris, zones d'activitats, etc. El menjar s'elabora en la mateixa instal·lació, per cuiners professionals.
 
Els dos camps, Diverteix-te I en Moraira i Diverteix-te II a Benicàssim, es desenvoluparen del 26 de desembre al 4 de gener de 2021 i comptaren amb un total de 25 joves, en cadascun d'ells, de diferents procedències. En Diverteix-te I participaren dos joves de La Rioja i 23 de la Comunitat Valenciana.
 
Per part seua, en Diverteix-te II a Benicàssim participaren 20 joves de la Comunitat Valanciana i cinc procedents de Castella Lleó, Castella-la Manxa, Aragó, Astúries i Andalusia.
 
En este sentit, ha indicat que es tracta d'una oportunitat per a passar "unes vacances diferents, solidàries i creatives portant a la pràctica activitats d'oci educatiu amb xiquets i xiquetes".