Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

 

Protocols COVID

A partir del 21 d'abril de 2022 queden derogades totes les restriccions per COVID relatives a activitats d'Oci Educatiu, amb excepció de l'ús de mascareta en transport públic, centres sanitaris i farmàcies, així com la prohibició de fumar en terrasses, segons la RESOLUCIÓ de 21 d'abril de 2022, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es dicten mesures en matèria de salut pública en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

 

ANNEX II. Fitxa d'informació de casos confirmats COVID-19 i els seus contactes des d'el centre d'oci al centre de salut pública

 

+Info Coronavirus

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere Felicitats Elia Barceló, per l'obtenció del Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil

Felicitats Elia Barceló, per l'obtenció del Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil

* L'IVAJ ha distribuït exemplars, en més de 70 municipis de la Comunitat, de 'L'efecte Frankenstein', obra eix de 'La Fórmula Secreta' d'educació en valors a través del joc i la lectura

Felicitats Elia Barceló, per l'obtenció del Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per la seua obra 'L'efecte Frankenstein'

El jurat ha valorat" la seua prosa fluida i madura, la seua trama perfectament encaixada fins al final, i uns personatges que evolucionen al llarg de la història i estan dotats d'una profunditat que els fa creïbles". També ha destacat que "l'obra compta amb un important treball de documentació històrica que mostra l'evolució del rol de la dona des de fa 200 anys".

L'IVAJ ha expressat el seu reconeixement a l'autora perquè L'efecte Frankenstein' és l'obra sobre la qual gira #LaFórmulaSecreta, una iniciativa per a l'educació en valors a través del joc i la lectura, que es desenvolupa en més de 70 municipis de la Comunitat amb la col·laboració de LEA Lectura Oberta i de professionals de joventut.

El director de l'IVAJ, Jesús Martí, ha valorat que "l'obra d'Elia Barceló és la base per a una aportació important al foment de la lectura juvenil" que en #LaFórmulasecreta suposa "una invitació al joc, al viatge lector, a l'aventura literària, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs nombroses activitats virtuals i presencials".

'L'efecte Frankenstein', que ja va obtindre premi EDEBÉ de Literatura Juvenil 2019, ens ha permés desenvolupar un programa que incideix en l'educació en valors amb eines d'oci educatiu, a través d'una plataforma digital innovadora", ha valorat.

Per a això, LEA Lectura Oberta ha dissenyat una lectura col·laborativa lúdica i formativa que permet educar en camps com el gènere, el creixement personal, la participació o la prevenció de la violència, alhora que es fomenta la lectura, el debat i l'aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

Entre els ingredients de #LaFórmulaSecreta es pot trobar un misteri, un monstre, una lògia secreta, una història de terror, dos viatgers en el temps, una aventura d'amor i sobretot un nou tipus de club de lectura més participatiu, més dinàmic, més interactiu.

L'IVAJ, des de finals d'estiu, treballa amb personal tècnic de joventut, de més de 70 municipis a qui ha fet arribar prop de centenar d'exemplars perquè puguen treballar en el desenvolupament del projecte.

Esta setmana, l'IVAJ al costat de LEA Lectura Oberta i professionals de Joventut estan ultimant l'activitat de escape room literari que tindrà lloc en cadascuna de les poblacions participants per a embarcar a les persones joves en un viatge lector autènticament transformador que actualitza i acosta a una obra clàssica i als misteris, secrets i històries que amaguen els llibres.

#LaFórmulaSecreta s'ha incorporat dins de la col·lecció de materials didàctics en el programa 'M'importa d'Educació en Valors', amb un dossier informatiu i una guia didàctica.