T'interessa

Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'.

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

Premis Campaments i Oci educatiu.

 

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere L'IVAJ destina més de 10 milions d'euros a ajuntaments i mancomunitats per a consolidar la Xarxa Jove

L'IVAJ destina més de 10 milions d'euros a ajuntaments i mancomunitats per a consolidar la Xarxa Jove

  •  Aquestes ajudes permeten la contractació de professionals de joventut en 130 ajuntaments i 34 mancomunitats
  • Se subvenciona el funcionament d'actuacions vinculades a la Xarxa Jove

València (08.04.22). L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha resolt la concessió de 10.450.000 euros per a consolidar la Xarxa Jove mitjançant subvencions destinades a 164 ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). 

Per a 130 ajuntaments amb població superior als 5.000 habitants l'IVAJ, entitat dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, destina 7.306.000 euros, i per a 34 mancomunitats de municipis amb població inferior als 5.000 habitants la dotació dins de la línia ‘Xarxa Jove” ascendeix a 3.144.000 euros.

La Xarxa Jove és el sistema públic valencià de serveis a la joventut, i té caràcter de servei públic essencial perquè es deriven prestacions indispensables per a satisfer les necessitats bàsiques personals i millorar les condicions de la qualitat de vida de la joventut.

La resolució publicada en el DOGV conté la relació de les entitats locals i mancomunitats que poden sol·licitar ajudes per a la contractació de professionals de joventut, o bé mantindre a les persones contractades o nomenades en exercici anteriors, i la quantitat concedida a cadascuna d'elles. 

Selecció del personal

S'estableix que els processos de selecció del personal es faran tenint en compte les funcions i requisits contemplats en el Pla concertat de joventut 2019-2023, de municipalització de les polítiques integrals de joventut, que inclou la contractació o el nomenament d'un grup de professionals de joventut amb funcions específiques de planificació, coordinació i organització de les polítiques integrals de joventut, i un altre grup que durà a terme funcions d'intervenció directa amb les persones joves.

Així mateix, es contempla la contractació de psicòlegs i psicòlogues per a atendre el benestar emocional de les persones joves en el seu territori. En aquest cas, les activitats es realitzaran en coordinació amb el departament de salut de la mancomunitat i del departament corresponent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. 

La contractació o nomenament de personal haurà de realitzar-se mitjançant un procediment selectiu en el qual es garantisquen els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Es valorarà com a mèrit la formació i l'experiència específica en polítiques integrals de joventut i desenvolupament comunitari, incloses actuacions de voluntariat.

Xarxa Jove en acció 

El treball que desenvolupa la Xarxa Jove en cada territori inclou un Pla Jove territorial, amb les dades necessàries per a l'elaboració del Mapa de recursos i serveis per a joves, enquestes, entrevistes a professionals de joventut i dades estadístiques.

També s'inclou l'organització d'un Fòrum Jove, com a eina de participació mitjançant la qual les administracions públiques i les persones joves dialoguen i treballen conjuntament per a construir les polítiques públiques territorials i sectorials.

El suport a la Xarxa Jove suposa a més el desenvolupament de Programes de joventut que posen l'accent en l'educació en la participació per a afavorir el contacte entre associacions i grups de joves, així com programes en Instituts d'Educació Secundària (IES), centres juvenils, associacions i grups del sector, per a facilitar una participació més activa de les persones joves en tots els àmbits.

Així mateix, dins de les iniciatives es contempla l'impuls dels consells de Joventut i potència les activitats d'oci educatiu, la informació juvenil i la difusió de programes de l'IVAJ en matèria de voluntariat, Carnet Jove, Educació en Valors i bones pràctiques de Joventut.