T'interessa

Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'.

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

Premis Campaments i Oci educatiu.

 

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere Any Europeu de la Joventut 2022 per a empoderar a les persones joves

Any Europeu de la Joventut 2022 per a empoderar a les persones joves

  • Objectiu: incorporar a le persones joves a l'acció política europea i nacional.
  • Participaran en la creació del programa d'activitats
  • Fons extra per a finançar les activitats dins dels programes Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat
 
L'Any Europeu de la Joventut 2022 té com a objectiu recuperar perspectives positives per a les persones joves europees, les qui s'han vist afectades negativament per l'impacte de la pandèmia de COVID-19. La designació de 2022 com un any centrat en la joventut significa augmentar els esforços per a integrar les sues prioritats en àmbits polítics clau i en tots els nivells del procés de presa de decisions. Les/els eurodiputades/tats van recolzar la decisió amb 604 vots a favor, 25 en contra i 68 abstencions.
 
Durant l'Any Europeu de la Joventut s'impulsarà la participació de les persones joves en processos de consulta clau, com la Conferència sobre el Futur d'Europa, i en altres polítiques públiques tant a nivell comunitari com nacional i local. A més, gràcies a la pressió exercida per les/els eurodiputades/ats, es prestarà especial atenció a les persones amb menys oportunitats, així com al tractament dels problemes de salut mental. 
 
Entre altres activitats, s'organitzaran conferències, iniciatives per a fomentar la seua participació en els processos polítics, campanyes de conscienciació per a una Unió més inclusiva, verda i digital, així com estudis i investigacions sobre la situació en la qual es troben a la UE.
 
Pressupost millorat
 
El Parlament ha aconseguit un complement de 8 milions per als programes Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat per a recolzar les activitats anuals (una xifra prèviament acordada en les converses de conciliació pressupostària de 2022 amb el Consell i adoptada per la Cambra). Al llarg de 2022 es mobilitzaran fons addicionals d'altres programes comunitaris per a finançar les diferents activitats.
 
Així mateix, les/els eurodiputades/ats van afegir l'opció de mobilitzar fons més enllà de 2022, amb la finalitat d'assegurar que la iniciativa tindrà un llegat durador.
 
I a més... Serà l'any de la Informació Juvenil
 

En un any en què tant la Comissió Europea com el Consell d'Europa centraran els seus esforços a donar veu a les necessitats i drets de la joventut i posar-la en primer pla, l'Agència Europea d'Informació i Orientació Juvenil no podia ser menys.

ERYICA es recolzarà en la campanya del Dia Europeu de la Informació Juvenil 2022 per a advocar pel dret a la informació de les persones joves. A més de donar accés a altres drets, el dret a la informació és una poderosa eina per a millorar la participació i preservar la democràcia, els drets humans i les llibertats fonamentals.

Com es pot participar?

L'Any Europeu de la Joventut inclourà conferències, actes i campanyes d'informació i promoció.

Hi ha persones coordinadores nacionals encarregades d'organitzar les activitats en cada Estat membre. Els informadors i informadores juvenils podeu posar-vos en contacte amb elles per a mantindre-us al corrent dels actes que tindran lloc pròximament en la vostra zona.

A Espanya la coordinadora és María Teresa Díaz, de l'INJUVEeuropean.year.spain@injuve.es