Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

Premis Campaments i Oci educatiu

 

Protocols COVID

A partir del 21 d'abril de 2022 queden derogades totes les restriccions per COVID relatives a activitats d'Oci Educatiu, amb excepció de l'ús de mascareta en transport públic, centres sanitaris i farmàcies, així com la prohibició de fumar en terrasses, segons la RESOLUCIÓ de 21 d'abril de 2022, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es dicten mesures en matèria de salut pública en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

 

ANNEX II. Fitxa d'informació de casos confirmats COVID-19 i els seus contactes des d'el centre d'oci al centre de salut pública

 

+Info Coronavirus

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere Aitana Mas destaca el caràcter social dels camps de voluntariat de l'IVAJ i la solidaritat de la gent jove que participa en la seua organització

Aitana Mas destaca el caràcter social dels camps de voluntariat de l'IVAJ i la solidaritat de la gent jove que participa en la seua organització

  • Aitana Mas ha visitat el camp ‘Divertix-te II’ a Teulada, on participen xiquets i xiquetes de 9 a 12 anys del sistema de protecció de la Generalitat
  • L'oferta de camps d'aquest estiu inclou 9 projectes a Viver, Xàtiva, Biar, Millares, Alcossebre, Benicàssim, Chera i a Teulada

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat el “caràcter social” dels camps de voluntariat de l'IVAJ, que són una realitat "gràcies a la joventut que tria la solidaritat per a passar les seues vacances i participar en la seua organització”.

Aitana Mas, acompanyada del director general de l'IVAJ, Jesús Martí, s'ha reunit a Teulada amb les voluntàries i voluntaris que participen en el camp ‘Divertix-te’, que durant la segona quinzena de juliol està desenvolupat un projecte social amb xiquetes i xiquets amb edats entre els 9 i els 12 anys tutelats i tutelades per la Generalitat. 

El treball del camp consisteix en la convivència, cura i assistència d'aquests xiquets i xiquetes, així com en el desenvolupament d'activitats d'oci i temps lliure, amb la programació i execució d'activitats lúdiques per als diferents grups i el desenvolupament d'activitats educatives.  

En la seua trobada amb els voluntaris i voluntàries del camp, la vicepresidenta ha destacat la importància que aquests xiquets i xiquetes, que es troben en situacions complicades i d'especial vulnerabilitat, “tinguen dret a l'oci educatiu i a accedir a un entorn preciós i a l'aire lliure on gaudir d'uns dies de vacances i d'una situació distesa i de normalitat”. 

Aitana Mas ha explicat que aquesta iniciativa s'emmarca dins de la campanya ‘Viu la Solidaritat’, que ofereix a la gent jove la possibilitat de passar unes vacances “diferents, solidàries i divertides”, en accions d'oci educatiu i de contingut social que promou la Generalitat. 

Projecte ‘Viu la Solidaritat’ 
Els camps de voluntariat juvenil són activitats juvenils en les quals un grup de joves de diferents procedències es compromet de manera voluntària i desinteressada al desenvolupament d'un projecte de treball amb contingut d'interés social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació, culturals, activitats formatives, etc, amb l'objectiu de fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural.

Amb la finalitat de facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat, l'IVAJ ha convocat per a aquest estiu 250 places en els camps de voluntariat juvenil per a dur a terme activitats dirigides a desenvolupar projectes amb contingut social de diferents modalitats.

‘Viu la Solidaritat’ inclou per a aquest estiu un total de 9 projectes, dos d'ells per a joves de 15 a 17 anys: ‘La costa del castell’, a Xàtiva, del 4 al 17 juliol, i ‘El Prat I’, a Viver, del 15 al 29 de juliol. 

Per a majors d'edat, de 18 a 30 anys, són set les propostes: ‘Anima't’, del 17 al 31 de juliol en l'alberg juvenil de Biar; ‘Xicotetes Il·lusions’, del 31 de juliol al 14 d'agost a Benicàssim; ‘Divertix-te I’, en Alcossebre, del 3 al 17 de juliol en el campament Jaume I d'Alcossebre,  i ‘Divertix-te II’, del 16 al 30 de juliol en l'alberg La Marina de Teulada- Moraira.

També s'ofereixen els projectes ‘El Prat II’, a Viver, del 31 de juliol al 14 d'agost; ‘Parc Natural Chera-Sot de Chera’, del 15 al 29 de juliol i, finalment, el camp ‘Castillet de Millares’, del 18 al 31 de juliol. 

A més, per a aquest estiu s'ofereixen al voltant de 200 places per a joves entre els 15 i els 30 anys d'edat en camps de les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Cantàbria, Catalunya, Ceuta, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Euskadi, Extremadura, Galícia, La Rioja, Comunitat de Madrid, Múrcia i Navarra. 

Així mateix, a través del Servei Voluntari Internacional (SVI), s'ofereixen també places per a joves de 18 a 30 anys en camps de voluntariat organitzats en altres països.