Oci educatiu

Oci educatiu

Posem a la disposició de totes les persones joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.

A més, podeu entrar en els articles que, des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant de l'Oci Educatiu.

Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'.

Descarrega l'adhesió a la declaració per signar al pleno del teu Ajuntament.

III conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació juvenil.

Premis Campaments i Oci educatiu.

 

 

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Llistat d'ajuntaments i mancomunitats adherits/des a la declaració d'oci educatiu...

Oci educatiu video

D'interès

Ves enrere Què podem fer durant la Covid?

Què podem fer durant la Covid?

L'IVAJ aposta pel desenvolupament de les activitats d'oci educatiu

El director de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha mostrat la seua satisfacció per "la normalització de l'oci educatiu" i ha realitzat una crida al "oci educatiu responsable" amb motiu de l'entrada en vigor de l'autorització de la Generalitat per al desenvolupament de les activitats d'oci educatiu en la Comunitat Valenciana.
 
A partir del 15 de març entra en vigor la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, de l'11 de març, en la qual s'actualitzen les mesures COVID-19 i que estaran vigents fins al 12 d'abril.
 
Jesús Martí ha afirmat que "entrem en una nova etapa en la qual es poden realitzar les activitats d'oci educatiu i d'escoles d'animació juvenil, organitzades tant per les administracions com per les entitats o associacions juvenils d'educació no formal". "Hem de fer-ho amb totes les mesures i amb l'empenyiment que caracteritza a aquestes entitats".
 
Martí ha agraït al Consell Valencià de la Joventut, a la Associació Valenciana d'*Empreses Culturals i d'Oci Educatiu (Avecoe) i a la Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana (APJCV) el seu treball i la seua aposta pel desenvolupament de les millors activitats en aquests moments. Així mateix, ha valorat que "els cursos de monitor i monitora de temps lliure poden reprendre la seua activitat presencial".
 
En les instal·lacions interiors o exteriors on es desenvolupen aquestes activitats no es podrà superar el 30% de l'aforament. Les activitats hauran de realitzar-se en grups de fins a un màxim de 10 persones, a més de la persona monitora.
 
En qualsevol cas, hauran de respectar-se les mesures de seguretat i distanciament físic, seguretat interpersonal, higiene, neteja, prevenció, i seguint les indicacions contingudes en els protocols establits a aquest efecte per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la COVID-19.
 
Albergs i campaments 'Viu l'*estiu'
 
El director de l'IVAJ ha informat que ja està obert el programa d'oferta concertada d'activitats d'oci educatiu en campaments i albergs per a grups de joves de la Comunitat Valenciana dins de les propostes 'Viu l'*Estiu 2021'.
 
"Hem activat un total de 2.168 places, en els campaments de Navalón i Jaume I d'Alcossebre, així com en els albergs La Marina en Moraira-Teulada, Mar i Vent, a Piles, i en l'alberg de Biar per a estades de grups, amb activitats d'oci educatiu des del 27 de juny al 5 de setembre", ha explicat.
 
Poden sol·licitar l'ús de les instal·lacions de l'IVAJ les associacions juvenils, els grups escolars de Primària, Secundària, Batxillerat, cicles formatius, universitats, ajuntaments, clubs esportius i altres entitats públiques o privades i, també, els grups de joves que organitzen activitats d'oci educatiu de la Comunitat Valenciana.
 
Més informació de les mesures: consultar ací
 
Més informació Oferta Concertada: consultar ací