Notícies

Ves enrere L'IVAJ comença la gira 'M'importa' d'Escena Erasmus 'Una cançó per a Europa' en el Teatre Arniches d'Alacant

L'IVAJ comença la gira 'M'importa' d'Escena Erasmus 'Una cançó per a Europa' en el Teatre Arniches d'Alacant

L'espectacle es representa este dimecres a les 20.30 hores

'Una canço per a Europa' reivindica una Europa lliure, plural i sense totalitarismes

L'IVAJ, amb el suport de Carnet Jove, inicia este dimecres, 5 de juny, a les 20.30 hores en el Teatre Arniches d'Alacant, la gira 'M'importa Educació en Valors' amb el projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València, que representa 'Una canço per a Europa'.

L'entrada per a la funció única en el Teatre Arniches és gratuïta fins a completar l'aforament de la sala. La gira s'insereix dins del programa 'M'importa' i es representa també el 13 de juny en el Teatre Principal de Castelló i el 14 de juny en el Teatre Municipal de Morella.

'Una cançó per a Europa' és un espectacle interpretat per 16 actors i actrius de 7 nacionalitats diferents (Etiòpia, Alemanya, Noruega, Gàmbia, Itàlia, França i Espanya), que demostren sobre l'escenari que és possible treballar junts i superar les diferències.

Enfrontaments, discussions, populismes, fronteres creixents, amenaces, baixesa moral, col·lapse, banderes renovades, somriures torts. Camina Europa cap a un nou abisme? Arribem al final d'un llarg temps de pau? Podemos eixir d'esta cruïlla? Cap a on anem? Cap a on volem anar? És la premissa de l'espectacle, que s'ha representat aquesta passada setmana a la Sala Matilde Salvador de València amb el cartell d'entrades esgotades per a totes les seues funcions.

Les funcions d'este espectacle s'emmarquen dins de la iniciativa que rep el nom 'Gira M'importa', dins de les activitats culturals del programa d'educació en valors de l'IVAJ. Es tracta d'un compromís amb els valors que fan créixer llavors de solidaritat, d'empatia, de tolerància, de pau, de drets socials.

'Una cancó per a Europa'
L'espectacle està dirigit per Javier Sahuquillo amb textos escrits a propòsit per destacats dramaturgs de l'escena valenciana Guada Sáez, Begoña Tena, Sonia Alejo, Sara Acàmer i Daniel Tormo i, per primera vegada, compta amb la col·laboració d'un autor madrileny, Ignacio García May, i un autor italià, Michele Ruol.

L'espectacle està protagonitzat per Nicolás Aranda (Canàries), Hanna Assefu (Etiòpia), Lucy Bigard (França), Vera La Rosa (Itàlia), Simona Bongiorni (Itàlia), Momodou Dibba (Gàmbia), Martin Gast (Alemanya), Mari Holmsen (Noruega), Annkathrin Jantz (Alemanya), André-René Knobloch (Alemanya), Quentin Rodríguez (França), Adriana Morbiducci (França) i les actrius i actors valencians Elena Pardo, Celia Burgos, Helena Ramon, Bruno Tortosa i Raquel Violero.

Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011, Premi Talent Jove 2018 i Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la Pearle Live Performance Europe) és un dels projectes culturals més singulars de la Universitat de València, ja que es tracta d'una iniciativa que, cada any, fomenta la pràctica del teatre entre l'alumnat Erasmus que estudia en la institució, una de les universitats europees que més estudiants internacionals atrau.

La col·laboració de l'IVAJ amb Escena Erasmus del programa 'M' importa' d'Educació en Valors' ja va contribuir l'any passat, dins del programa #AmbLesRefugiades, amb l'obra 'La Gran Final', que va arribar a teatres de Teulada-Moraria, Alacant, Benicàssim i Almassora.

+info