Concurs Jo He Aprés

« Ves enrere

Estem construint un marc estable i igualitari per a les persones que treballen en l'àmbit de la Joventut.

Estem construint un marc estable i igualitari per a les persones que treballen en l'àmbit de la Joventut.

La vicepresidenta presideix la reunió del Consell Rector de l'IVAJ.

València (16.10.18). El procés de municipalització de les polítiques de joventut i una nova ordre de bases d'ajudes a l'associacionisme va ser el centre de la reunió del Consell Rector de l'Institut Valencià de la Joventut celebrada a València.

També 21 mancomunitats: El Alto Palancia, Espadán Mijares, Marina Baixa, Circuit Cultural Comarcal Marina Alta, Intermunicipal Vall del Pop, Ribera Baixa, Ribera Alta, La Serranía, La Valldigna, La Safor, La Vall d'Albaida, Alto Turia, Camp de Túria, Castelló Nord, Rincón de Ademuz, Les Valls, La Baronía, Els Ports, l'Alcoià i el Comtat, Municipios Bajo Segura y Mancomunidad del Interior Tierra del Vino ja han vist aprovats els seus programes de joventut en col·laboració amb l'IVAJ. Esta línia pressupostària ascendeix a 305.000 euros.

Així mateix s'ha apostat per dotar a 55 serveis d'informació juvenil de millores en equipaments de tecnologies de la informació i de la comunicació.

La vicepresidenta, Mònica Oltra, ha destacat que el procés és imparable i s'ha materialitzat en la concessió d'ajudes per a desenvolupar programes de joventut en 115 municipis de la Comunitat Valenciana, amb una dotació total d'un milió d'euros.

El desenvolupament d'estes polítiques requereixen en primer lloc de les persones que les porten avant en el seu treball diari, per això Mónica Oltra ha destacat que ara es tracta de completar este procés iniciat amb l'aprovació de la llei de Polítiques Integrals de Joventut de la Comunitat Valenciana i de garantir una continuïtat en el període (2019- 2023), a través tant de professionals de joventut com incorporant en l'àmbit municipal la figura de dinamitzadors i dinamitzadores de joventut, encarregats de l'atenció directa en els seus respectius àmbits territorials.

En la reunió del Consell Rector també s'ha atés al moviment associatiu juvenil, plantejant una nova ordre de Bases d'ajudes a l'associacionisme.

Finalment, destaquem que la prestació de serveis a la joventut, des del sector públic és una prioritat per al Consell i que la seua eficàcia estreba en les relacions i la cooperació amb els ajuntaments, i també entre els municipis de la Comunitat i per descomptat en les persones que aposten per l'oci educatiu, la participació i el voluntariat.