Concurs Jo He Aprés

« Ves enrere

El Carnet Jove de la Comunitat Valenciana integra el carnet d'alberguista i nous descomptes en teatres i cinemes

El Carnet Jove de la Comunitat Valenciana integra el carnet d'alberguista i nous descomptes en teatres i cinemes

L'IIVAJ ha presentat en el Teatre Rialto de València la nova imatge de Carnet Jove, que incorpora el carnet d'alberguista internacional; nous descomptes en teatres, auditoris, filmoteca del Institut *Valencià de Cultura i 160 sales de cinemes de la Comunitat Valenciana. 
 
El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que, des de 1988, el Carnet Jove s'ha fet cada vegada més present entre la joventut valenciana fins a arribar a prop de 250.000 usuaris, situant-se en un índex d'implantació entorn del 30% de la joventut valenciana. 
 
Martí ha valorat que el Carnet Jove "és una eina al servei de la joventut" que es presenta amb un disseny comú per a tots els territoris adherits a EYCA amb el lema 'Do more, Be more', per a facilitar la reciprocitat i la mobilitat, així com el reconeixement del 'Carnet Jove Europeu'. 
 
Carnet Jove i d'Alberguista 
El director general de l'IVAJ ha destacat que "som la primera comunitat autònoma que integra el Carnet Jove amb el carnet d'alberguista internacional i aquesta fusió té com a objectiu sumar avantatges, no competir ni substituir un carnet per un altre". 
 
Com el carnet d'alberguista té una validesa internacional en 90 països que formen HI ofereix milers de descomptes a tot el món. Els i les joves gaudiran dels avantatges del Carnet Jove i també en més de 300 albergs juvenils a Espanya i de més de 4.000 a tot el món, podran accedir a programes de mobilitat juvenil nacionals i internacionals i a descomptes complementaris als del Carnet Jove tant en entitats nacionals com en entitats d'altres països en transport, oci, restaurants o museus. 
 
Teatres al 50% i Filmoteca al 30% 
L'Institut Valencià de Cultura, a través del seu director general, Abel Guarinós, ha anunciat l'ampliació dels avantatges, que ja s'han gaudit amb motiu del 30 aniversari de Carnet Jove per a tot l'any, tant en el Teatre Arniches d'Alacant: arts escèniques, música i programació de Filmoteca; en el Teatre Principal de Castelló, l'Auditori de Castelló i Filmoteca, així com en el Teatre Principal de València, en el Teatre Rialto i la Filmoteca. 
 
En espectacles d'arts escèniques i concerts musicals, les persones titulars del Carnet Jove gaudiran, com a oferta exclusiva, d'un descompte del 50% en la seua entrada i ara també en la d'una persona acompanyant. 
 
Quant a projeccions de cinema, les persones titulars del Carnet *Jove gaudiran d'un descompte entorn del 30% en el preu de la seua entrada. 
 
D'estos descomptes solament quedaran excloses les programacions per a públic familiar o infantil, que ja tenen reduït el seu preu d'entrada i excepcionalment en els espectacles que s'indique expressament. 
 
Descomptes en 160 sales de cinemes 
Per part seua, l'Associació Valenciana d'Empresaris de Cinemes (Avecine) s'ha sumat com a entitat adherida a la Xarxa de Carnet Jove, aplicant entre un 10% i un 22% de descompte sobre la tarifa de l'entrada normal i depenent del dia en un total de 28 cinemes en tota la Comunitat Valenciana, -16 a València, 2 a Castelló i 10 a Alacant el que suposa un total de més de 160 sales-, oferiran aquests descomptes a partir de l'1 de març. A més, este acord d'adhesió permetrà realitzar promocions especials a les persones usuàries del Carnet Jove. 
 
Martí ha agraït a les 1.693 entitats adherides a la Xarxa del Carnet Jove: 708 d'Alacant; 210 de Castelló, 756 de València i 19 de fora de la Comunitat Valenciana, que contribuïsquen a millorar les condicions per al col·lectiu juvenil. 
 
Un reconeixement que ha fet extensiu a 87 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, dels quals 37 Alacant, 11 de Castelló i 39 de València, així com a les seus de l'IVAJ que l'emeten en la seua modalitat clàssica. 
 
Així mateix, ha destacat a les sis entitats bancàries que emeten el Carnet Jove en la seua modalitat financera -Banc Sabadell, Bankia, CaixaBank, Grup Cooperatiu Cajamar, Caixa Ontinyent i Associació Valenciana de Cooperatives de Crèdit-, que col·laboren perquè el Carnet Jove sume avantatges.