Concurs Jo He Aprés

« Ves enrere

Dos joves residents en la Comunitat Valenciana triats per sorteig s'incorporen amb veu i vot al Consell Rector de l'IVAJ

Dos joves residents en la Comunitat Valenciana triats per sorteig s'incorporen amb veu i vot al Consell Rector de l'IVAJ

• El Consell Rector es renova i reforça la presència jove en la presa de decisions
• La reunió telemàtica aborda les polítiques de Joventut després de la pandèmia
Dos joves residents en la Comunitat Valenciana, Lucia Limiñana i Fernando Dolz, s'incorporen com a vocals al Consell Rector de l'IVAJ que va celebrar la seua primera reunió telemàtica amb tota la representació juvenil prevista en la Llei de Polítiques Integrals de Joventut de la Comunitat Valenciana. 
 
Lucía i Fernando van resultar seleccionats per sorteig entre les 79 candidatures rebudes, de les quals 37 corresponen a dones i 42 a homes que es van presentar en la convocatòria Representa't, una iniciativa que busca garantir la representació igualitària i directa de les persones joves.
 
Estes persones joves participen amb veu i vot en les reunions del Consell Rector de l'IVAJ, l'òrgan de representació i participació en el qual es prenen les principals decisions sobre les línies d'acció a seguir i s'aproven i avaluen documents com l'Estratègia Valenciana de Joventut o els Pressupostos de l'IVAJ. 
 
Participació jove en la presa de decisions
El Consell Rector compta també amb quatre vocals designats per l'Assemblea del Consell Valencià de Joventut: Laura Bermejo, Irene Peris, Luis Albors i Miguel Marí. 
 
També participen com a vocals en representació de l'alumnat, designat pel Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, Enrique Martínez; en representació  d'estudiants d'estudis superiors , el president del Consell d'Estudiants de la Universitat d'Alacant, Alvaro Asencio;  en representació del sector de professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana, David Latorre i en representació dels col·lectius amb diversitat   Estefania Rico de Jovesord.
 
El Consell Rector de l'IVAJ està presidit per la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. El director general de l'IVAJ, Jesús Martí i la presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Pilar Blasco, ostenten les dues vicepresidències. 
 
A més està integrat per cinc representants de la Comissió interdepartamental de Joventut de la Generalitat:  Josep Miquel Moyà, director general de l'Esport;  María Muñoz, directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital; Ofelia Gimeno, directora general de Salut Pública i Addiccions;  María Jesús Pérez, directora General de Participació Ciutadana i David Vegara, director general d'Emergència Habitacional, Funció Social de l'Habitatge i Observatori de l'Hàbitat i Segregació Urbana. 
 
Així mateix s'incorporen quatre vocals, preferentment menors de 30 anys, designats per les diputacions provincials i la FVMP que corresponen a Andrés Campos Casado, diputat delegat de l'Àrea de Joventut i  Esports de la Diputació de València; Maria Lluïsa Monferrer, diputada general de Joventut de la Diputació de Castelló i Mari Carmen Jover, diputada de Serveis Socials i Igualtat de la Diputació d'Alacant al costat del representant de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i regidor de l'ajuntament de Cocentaina, Jordi Pla.