Concurs Jo He Aprés

« Ves enrere

Dia Internacional de la Joventut. La visibilitat per a la joventut compromesa i participativa de la qual ningú recorda

Dia Internacional de la Joventut. La visibilitat per a la joventut compromesa i participativa de la qual ningú recorda

Jesús Martí destaca a les persones joves que dediquen el seu temps al fet que el món que els envolta siga millor.
Educació en la participació i oci educatiu estan presents en les polítiques de Joventut.
 
El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha fet una crida amb motiu del Dia Internacional de la Joventut per a trencar la invisibilitat de les persones joves que duen a terme cada dia, durant tot l'any tantes i tantes activitats. Martí s'ha referit al fet que des de 1999 en què l'Assemblea General de les Nacions Unides, va declarar el Dia Internacional de la Joventut, cada 12 d'agost passa pràcticament desapercebut.
 
Per este motiu ha destacat les accions protagonitzades per persones joves molt diverses que dediquen part del seu temps al fet que el món que els envolta siga millor. "El seu esforç, la seua dedicació, la seua responsabilitat, el seu lliurament ha de ser posat en valor, són joves que en els seus centres educatius assumeixen responsabilitats, que cada cap de setmana estan amb xiquets i xiquetes educant en valors, a grups de voluntariat, són joves que construeixen escoles de ciutadania i espais per a créixer com a persones" .
 
"Crec que ha arribat el moment de celebrar el Dia de la Joventut, des de l'IVAJ apostem per unes polítiques de joventut concretes en educació en la participació i d'oci educatiu accessibles a totes les persones de manera que es construïsquen des de l'autoestima, l'empatia, el treball en equip o el lideratge", ha assenyalat.
 
Finalment Jesús Martí ha reivindicat que "des de les polítiques publiques treballem perquè tinga formació, recursos, reconeixement i passe a un primer pla aqueixa manera d'entendre ‘ser jove'.