Concurs Jo He Aprés

« Ves enrere

Creu Roja convida a la joventut a usar la tecnologia amb finalitats humanitaris en la Dreamhack València

Creu Roja convida a la joventut a usar la tecnologia amb finalitats humanitaris en la Dreamhack València

Els pròxims dies 5, 6 i 7 de juliol se celebra a València el festival de cultura i oci digital Dreamhack, una trobada tecnològica que només l'any passat va reunir a més de 50.000 visitants, i en el qual Creu Roja Joventut estarà present en esta edició.

Creu Roja comptarà amb un ampli espai en el qual exposarà bona part dels seus projectes tecnològics amb finalitats humanitaris. "L'objectiu és sensibilitzar a les persones assistents sobre el poder de la tecnologia per a transformar i millorar la vida de les persones vulnerables", ha destacat la coordinadora de Creu Roja Joventut a la Comunitat Valenciana, Bàrbara Pallarés. "La joventut té el poder de canviar i millorar el món i la tecnologia ha d'ajudar-los al fet que l'aconseguisquen".

Per a Javier Carrión, director del Dreamhack, este festival no és només un punt de trobada de gamers, sinó també un espai on fomentar tecnològicament valors solidaris: "És increïble el poder transformador de la tecnologia i volem que la joventut la utilitze i ajude a Creu Roja continuar ajudant".

La participació de Creu Roja en el Dreamhack
A través de la realitat virtual, Creu Roja convidarà a les persones assistents a pujar-se en una moto aquàtica real on podran posar-se en la pell d'un socorrista en una acció de rescat marítim. També podran viure com és la realitat de les persones refugiades sirianes a través del projecte "Sense of Home".

Un altre dels projectes innovadors que portarà Creu Roja és ENTAMAR, una solució tecnològica que, a través de la realitat augmentada, ajuda a la infància hospitalitzada de llarga estada a desenvolupar la seua imaginació i el seu aprenentatge en un entorn lúdic utilitzant les noves tecnologies. Creu Roja compta amb més de 25 anys d'experiència a oferir serveis tecnològics a persones vulnerables. I ho fa a través de projectes que també podran conéixer els assistents a l'esdeveniment com són: la teleassistència accessible, per a persones sordcegues, els sensors Narrowband lot, aplicacions com Cuida't+, entre altres recursos.

A més, per a inculcar valors en la joventut Creu Roja portarà al festival informació i jocs per a sensibilitzar sobre el risc del consum de drogues i alcohol, xarxes socials, així com un espai propi lliure de masclisme en el qual promourà conductes de respecte i llibertat sexual. Per a dur a terme esta acció, Creu Roja Joventut ha comptat amb el Carnet Jove i l'IVAJ (Institut Valencià de la Joventut).