Concurs Jo He Aprés

« Ves enrere

Carnet Jove de l'IVAJ ha llançat '#LaFórmulaSecreta' per a l'educació en valors mitjançant el joc i la lectura

Carnet Jove de l'IVAJ ha llançat '#LaFórmulaSecreta' per a l'educació en valors mitjançant el joc i la lectura

- Els professionals de joventut poden inscriure's en aquesta fórmula col·laborativa
- Forma part del programa "M'importa d'educació en valors"

L'IVAJ, per mitjà de Carnet Jove, ha llançat '#LaFórmulaSecreta', una iniciativa per a l'educació en valors mitjançant el joc i la lectura, amb la col·laboració de LEA Lectura Abierta.'#LaFórmulaSecreta' és una invitació al joc, al viatge lector, a l'aventura literària, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs, nombroses activitats virtuals i presencials entorn d'una obra literària, 'L'efecte Frankenstein' de l'autora alacantina Elia Barceló, premi Edebé de Literatura Juvenil 2019.

Es tracta d'una iniciativa que incideix en l'educació en valors amb eines d'oci educatiu, mitjançant una plataforma digital innovadora.

LEA Lectura Abierta ha dissenyat aquesta lectura col·laborativa lúdica i formativa que permet educar en camps com el gènere, el creixement personal, la participació o la prevenció de la violència, al mateix temps que es fomenta la lectura, el debat i l'aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

Entre els ingredients de '#LaFórmulaSecreta' hi ha un misteri, un monstre, una lògia secreta, una història de terror, dos viatgers en el temps, una aventura d'amor i, sobretot, un nou tipus de club de lectura més participatiu, més dinàmic i més interactiu.
El personal de joventut que desitge apuntar-se a aquesta experiència innovadora, ha d'estar atent a les publicacions i omplir un formulari, des del qual, a més, podrà participar en la cocreació d'aquesta lectura oberta.

Tot això es farà per mitjà de trobades, tallers, jocs, misteris i, fins i tot, una 'escape room' per a embarcar els joves en un viatge lector autènticament transformador que actualitza una obra clàssica i acosta els joves als misteris, els secrets i les històries que amaguen els llibres.

'#LaFórmulaSecreta' s'ha incorporat a la col·lecció de materials didàctics del programa "M'importa d'educació en valors", amb un dossier informatiu i una guia didàctica.

Més informació