Concurs Jo He Aprés

« Ves enrere

Cap (de setmana) a la 7 ª Trobada de Teatre Jove en Benicàssim i Moraira amb joves que senten passió pel teatre

Cap (de setmana) a la 7 ª Trobada de Teatre Jove en Benicàssim i Moraira amb joves que senten passió pel teatre

L'any passat un total de 1.553 joves de 57 instituts de tota la Comunitat van participar en la 6a Trobada de Teatre Jove i la primera activitat de 2020 es desenvolupa els dies 25 i 26 de gener a Benicàssim

L'IVAJ i Projecte Inestable/Teatre de la Joventut comencen el programa de Teatre de la Joventut amb una iniciativa titulada Cap (de setmana) a la Trobada, que es desenvolupa ells dies 25 i 26 de gener en l'alberg Argentina de Benicàssim i, posteriorment, el cap de setmana del 8 al 9 de febrer en l'alberg La Marina de Moraira.
 
L'objectiu inicial és millorar la qualitat de les creacions que s'exhibisquen en la Trobada, però, sobretot, aprofundir en la convivència entre joves que senten passió pel teatre, formant-se en arts escèniques amb professionals i compartint processos creatius.
 
Per a este programa "comptem amb un equip de professionals de les arts escèniques i de la pedagogia que oferiran tot el seu coneixement i la seua estima pel teatre i la joventut", ha valorat el director general de l'IVAJ, Jesús Martí, que a més, ha destacat que "enguany ampliarem el programa Teatre de la Joventut, innovant amb esta iniciativa de cap de setmana en la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils, que reuneix grups de joves que fan teatre i que posteriorment mostren les seues creacions en la 7a Trobada de Teatre Jove en els mesos de març i abril a Alacant, Castelló i València".
 
Cap a la Trobada
L'activitat de cap de setmana a Benicàssim va dirigida a 11 grups de joves acompanyats per docents que actuaran en la 7a Trobada de Teatre Jove, on realitzaran tallers, assajos intensius, una vetlada en la qual representaran una actuació col·lectiva i la segona jornada en la qual cada grup treballarà la seua proposta i reflexionarà amb la resta de participants.
 
Esta primera activitat esté coordinada per Projecte Inestable/Teatre de la Joventut, Projectes, Teen Theatre, Teatre de Caixó, Màster en Teatre Aplicat de la Universitat de València i AVEC Teatre i està organitzada per Projecte Inestable i l'IVAJ.
 
7a Trobada de Teatre Jove i Jornades Cefire
El cap (de setmana) és l'avantsala de la 7a Trobada de Teatre Jove on durant una setmana a Alacant, a Castelló i a València es produeix la trobada d'alumnat i professorat que creguen i que munten espectacles en els seus centres, que gaudeixen del teatre i es formen mitjançant les arts escèniques en el sentit més ampli (dansa, música, plàstica, teatre, expressió corporal).
 
Durant la Trobada, les persones participants exhibeixen les seues performances; es formen en tallers amb professionals de les arts escèniques i la pedagogia i coneixen i comparteixen experiències amb altres persones que viuen el teatre en l'educació secundària.
 
El director de l'IVAJ ha anunciat "celebrarem l'educació artística i la seua força pedagògica del 23 al 27 de març a València, del 30 de març al 3 d'abril a Castelló i Alacant, on també es realitzaran tres jornades de formació Cefire per al professorat".
 
Així mateix, el director de l'IVAJ ha valorat que "la 6a. Trobada de Teatre Jove de 2019 ha comptat amb la participació de 57 instituts i l'assistència de 1.553 joves en les seus de Castelló, València i Alacant, la qual cosa ens impulsa a continuar treballant en esta línia."
 
Escena Erasmus i nous projectes
Jesús Martí ha destacat que també en l'àmbit teatral "mantenim la col·laboració este curs amb Escena Erasmus de la Universitat de València i facilitarem la gira M'importa. Educació en Valors en municipis d'Alacant i Castelló. Pròximament en la web de l'IVAJ obrirem el termini per als ajuntaments que desitgen portar les representacions d'Escena Erasmus a les seues poblacions".
 
Actualment, l'IVAJ estudia a més dues iniciatives innovadores de teatre rural i de teatre en centres de menors.