Concurs Jo He Aprés

« Ves enrere

25 joves inicien el seu voluntariat en l'antic barri d'Obradors a Manises, centre de producció de ceràmica

25 joves inicien el seu voluntariat en l'antic barri d'Obradors a Manises, centre de producció de ceràmica

L'IVAJ posa en marxa el camp de voluntariat d'arqueologia 'Obradors' a Manises i també ha organitzat camps d'arqueologia en El Prat de Viver i en El Castillet de Millares

L'IVAJ ha iniciat el programa de camps de voluntariat juvenil 'Viu la Solidaritat' a l'estiu amb el projecte arqueològic 'Obradors', a Manises que es desenvolupa del 27 juny a l'11 de juliol, en el qual participen 25 joves de 15 a 17 años.

Se tracta del primer d'un total de 8 camps de voluntariat organitzats en la Comunitat Valenciana en l'estiu 2021, tres d'ells de modalitat arqueològica.

El projecte Obradors es desenvolupa en col·laboració amb l'Ajuntament de Manises, i es dedica a l'excavació d'una part de l'antic barri d'Obradors, centre de producció de ceràmica des del segle XIV fins a finals del segle XX.

Les persones voluntàries coneixeran la història de la ceràmica; tècniques i nocions en matèria arqueològica sobre el tractament correcte del material des de l'excavació i extracció del material, així com la selecció, ordenació, catalogació i cronologia dels materials i preparació per a la presentació pública en exposicions o a les sales del Museu de Ceràmica de Manises.

A més de les activitats pròpies del projecte es desenvolupen, simultàniament, activitats culturals i d'animació adaptades a les característiques de l'entorn i de les persones participants, durant les vesprades i caps de setmana.

Els altres dos projectes d'arqueologia, organitzats per l'IVAJ tindran lloc del 10 al 23 de juliol en la Vila Romana El Prat de Viver i en la fortalesa islàmica El Castillet de Millares de l'1 al 15 d'agost.

+info