T'interessa

Albergs, Residències i Campaments

Albergs, Residències i Campaments

Albergs juvenils

Són allotjaments idonis tant perquè els grups desenvolupen els seus programes d'activitats, com per a la seua utilització de manera individual.

La Xarxa Valenciana d'Albergs juvenils està distribuïda, de nord a sud, per tota la geografia valenciana i també inclou els albergs privats que estan adherits a la Red Española de Albergues Juveniles REAJ.

El Carnet d'alberguista en les seues diferents modalitats (Carnet Jove+Alberguista, Adult, Juvenil, Familiar i Grup) permet allotjar-se en tots els albergs de la Federació Internacional d'Albergs Juvenils (IYHF), amb més de 4.200 albergs situats en 60 països de tot el món.

A la IYHF també pertanyen la Red Española de Albergues Juveniles (REAJ) i la Xarxa Valenciana d'Albergs juvenils.

Campaments i residències juvenils

Els campaments juvenils són instal·lacions permanents que poden utilitzar tots aquells grups que ho desitgen. A més de l'ús al llarg de l'any, de juny a agost es porten a terme diverses activitats (d'oci educatiu) a través del programa Oferta Concertada

Les residències juvenils són instal·lacions que s'ofereixen especialment a les persones joves estudiants, mitjançant convocatòria pública, i que tenen la finalitat de proporcionar l'estada i l'alimentació. Així mateix, en algunes d'estes existeixen a disposició de les i als alberguistes places durant tot l'any.

Reserves en les instal·lacions de l'IVAJ - Central de reserves.

Comprovació de disponibilitat de places

Per a qualsevol consulta pots enviar un correu a creserves_ivaj@gva.es 

Instalaciones video

D'interès

Ves enrere Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

  • Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià

  • Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu paper en la societat com a mesura principal

L'"Estudi sobre la Participació Juvenil en la Comunitat Valenciana", presentat pel Consell Valencià de la Joventut, ofereix una visió dels discursos i percepcions de la joventut sobre la participació juvenil al territori valencià, així com suggeriments concrets per millorar-la.

Entre les dades més rellevants, es destaca que un 11,3% de les persones joves enquestades declaren estar actives en associacions o organitzacions juvenils, així com quasi un 20% d'aquests també manifesta que els agradaria fer-ho. Aquesta xifra evidencia la necessitat d'incrementar els esforços per atraure la participació juvenil en els àmbits associatius, doncs, aquestes troben barreres com la falta de temps o d'informació, sent els últims un 36,7% de les persones joves enquestades. També és important recalcar altres obstacles com la sensació que no s'escolta a la joventut, amb una dada alarmant de prop del 78%, així com el desconeixement, la desafecció política, la precarietat econòmica i la falta de temps.

L'altruisme com a impuls de participació de la joventut valenciana
L'estudi, també parla sobre les motivacions que impulsen les i els joves a participar, evidenciant que, el 71'2% de les persones joves ho fa per sentir-se útil ajudant als altres i un 58'9% per a defensar els seus drets i interessos, perquè volen canviar una situació concreta o ajudar a un col·lectiu.

Aquestes dades reforcen la idea de la necessitat de continuar fomentant un moviment associatiu com el que ja tenim al territori valencià; exigent i amb major compromís amb la seua societat. Però, per poder continuar engreixant aquesta modalitat de participació, també s'han d'aplicar mesures que siguen conscients del context en el qual viuen les persones joves valencianes actualment.

Dotar les persones joves de recursos, apropar-les de manera primerenca al món de la participació, optar per la cocreació de polítiques públiques com a model de participació ciutadana, incloent-hi a les entitats juvenils i la joventut en el disseny, desenvolupament i avaluació de les polítiques públiques, són algunes de les mesures que, tant en el Consell Valencià de la Joventut, com en l'estudi, defensen.

L'Estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana ja està disponible al web de l'ObservatoriJove i al del Consell.