T'interessa

Albergs, Residències i Campaments

Albergs, Residències i Campaments

Albergs juvenils

Són allotjaments idonis tant perquè els grups desenvolupen els seus programes d'activitats, com per a la seua utilització de manera individual.

La Xarxa Valenciana d'Albergs juvenils està distribuïda, de nord a sud, per tota la geografia valenciana i també inclou els albergs privats que estan adherits a la Red Española de Albergues Juveniles REAJ.

El Carnet d'alberguista en les seues diferents modalitats (Carnet Jove+Alberguista, Adult, Juvenil, Familiar i Grup) permet allotjar-se en tots els albergs de la Federació Internacional d'Albergs Juvenils (IYHF), amb més de 4.200 albergs situats en 60 països de tot el món.

A la IYHF també pertanyen la Red Española de Albergues Juveniles (REAJ) i la Xarxa Valenciana d'Albergs juvenils.

Campaments i residències juvenils

Els campaments juvenils són instal·lacions permanents que poden utilitzar tots aquells grups que ho desitgen. A més de l'ús al llarg de l'any, de juny a agost es porten a terme diverses activitats (d'oci educatiu) a través del programa Oferta Concertada

Les residències juvenils són instal·lacions que s'ofereixen especialment a les persones joves estudiants, mitjançant convocatòria pública, i que tenen la finalitat de proporcionar l'estada i l'alimentació. Així mateix, en algunes d'estes existeixen a disposició de les i als alberguistes places durant tot l'any.

Reserves en les instal·lacions de l'IVAJ - Central de reserves.

Comprovació de disponibilitat de places

Per a qualsevol consulta pots enviar un correu a creserves_ivaj@gva.es 

Instalaciones video

D'interès

Ves enrere Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

  • Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut
  • La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda ha presidit la reunió de la Comissió Interdepartamental de Joventut

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, ha destacat que el Consell ha iniciat el desenvolupament de la nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029 (EVJ), que comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut, com les entitats juvenils, els consells de joventut, les entitats locals, així com les les associacions de professionals del sector. 

Susana Camarero ha presidit la reunió de la Comissió Interdepartamental de Joventut en la qual s'ha tractat l'elaboració de l'EVJ que establirà les directrius generals de la política juvenil en la Comunitat Valenciana i a més coordinarà les actuacions i programes de les diferents Conselleries i de les administracions locals en matèria de joventut. 

Sobre este tema, la vicepresidenta segona ha recordat que la Comissió Interdepartamental de Joventut és un òrgan col·legiat de la Generalitat que té per objecte la proposta, informe i coordinació de la programació i execució de les polítiques de joventut que promou el Consell. 

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029
Durant la reunió celebrada, s'ha donat a conéixer la proposta de la Comissió Interdepartamental de Joventut a partir de la qual l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) elaborarà l'Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029, que es presentarà en el segon semestre de 2024. 

Per a garantir l'encert de la nova estratègia és important el treball dels membres de la comissió, així com la participació de les persones responsables dels centres directius per a articular totes les actuacions en matèria de joventut en un únic document. 

Comissió Interdepartamental de Joventut
La Comissió Interdepartamental de Joventut ha de reunir-se almenys dos vegades a l'any. No obstant això, l'última va reunir va tindre lloc a l'abril de 2022, per la qual cosa la vicepresidenta segona ha considerat imprescindible esta convocatòria per a garantir la continuïtat dels treballs de l'òrgan col·legiat. 

Susana Camarero, en qualitat de presidenta de la Comissió Interdepartamental de Joventut, ha presentat a més als membres de l'òrgan el marc normatiu, la composició i les funcions del mateix i ha explicat la necessària transversalitat de les polítiques de joventut. 

Així, ha subratllat que és necessari que les polítiques de joventut es dissenyen integralment per a tots els àmbits de la joventut des de tots els departaments de les administracions públiques. 

“És fonamental que les actuacions en matèria educativa, d'ocupació, de salut, vivenda o cultura, entre altres, estiguen alineades per a aconseguir uns objectius comuns en matèria de joventut. Tots els departaments de la Generalitat han de treballar conjuntament, de manera coordinada, per a donar resposta a les necessitats de les persones joves”, ha assegurat la vicepresidenta segona.