T'interessa

Albergs, Residències i Campaments

Albergs, Residències i Campaments

Albergs juvenils

Són allotjaments idonis tant perquè els grups desenvolupen els seus programes d'activitats, com per a la seua utilització de manera individual.

La Xarxa Valenciana d'Albergs juvenils està distribuïda, de nord a sud, per tota la geografia valenciana i també inclou els albergs privats que estan adherits a la Red Española de Albergues Juveniles REAJ.

El Carnet d'alberguista en les seues diferents modalitats (Carnet Jove+Alberguista, Adult, Juvenil, Familiar i Grup) permet allotjar-se en tots els albergs de la Federació Internacional d'Albergs Juvenils (IYHF), amb més de 4.200 albergs situats en 60 països de tot el món.

A la IYHF també pertanyen la Red Española de Albergues Juveniles (REAJ) i la Xarxa Valenciana d'Albergs juvenils.

Campaments i residències juvenils

Els campaments juvenils són instal·lacions permanents que poden utilitzar tots aquells grups que ho desitgen. A més de l'ús al llarg de l'any, de juny a agost es porten a terme diverses activitats (d'oci educatiu) a través del programa Oferta Concertada

Les residències juvenils són instal·lacions que s'ofereixen especialment a les persones joves estudiants, mitjançant convocatòria pública, i que tenen la finalitat de proporcionar l'estada i l'alimentació. Així mateix, en algunes d'estes existeixen a disposició de les i als alberguistes places durant tot l'any.

Reserves en les instal·lacions de l'IVAJ - Central de reserves.

Comprovació de disponibilitat de places

Per a qualsevol consulta pots enviar un correu a creserves_ivaj@gva.es 

 

RESOLUCIÓ de 18 de juliol de 2023, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual es determina el procediment de contractació per a la reserva i utilització de les instal·lacions juvenils pròpies, així com les tarifes i els preus dels servicis prestats.

Instalaciones video

D'interès

Ves enrere Els voluntaris del camp juvenil de l’IVAJ ‘Divertix-te II’ atenen 25 xiquets i xiquetes menors provinents del sistema de protecció de la Generalitat

Els voluntaris del camp juvenil de l’IVAJ ‘Divertix-te II’ atenen 25 xiquets i xiquetes menors provinents del sistema de protecció de la Generalitat

  • El secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Nacho Grande, ha visitat l’alberg juvenil La Marina, a Moraira-Teulada, a on es desenrotlla el camp
  • Les persones voluntàries programen activitats d’oci educatiu per als menors a càrrec seu, amb els quals conviuen entre el 31 de juliol i el 8 d’agost

Les persones voluntàries participants en el camp de voluntariat juvenil ‘Divertix-te II’ de l’IVAJ atenen 25 xiquets i xiquetes menors provinents del sistema de protecció de la Generalitat, als quals ha visitat este dilluns el secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Nacho Grande, en l’alberg juvenil La Marina, a Moraira-Teulada.

El responsable de Servicis Socials, acompanyat pel director general de l’IVAJ, Vicente Ripoll, ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha conversat amb les persones voluntàries i els menors que reben atenció en l’alberg.

En el camp ‘Divertix-te II’ participen 25 jóvens voluntaris i voluntàries que conviuen i compartixen experiències amb 25 xiquets i xiquetes d’entre 9 i 12 anys tutelats per la Generalitat. El camp ha sigut organitzat de manera conjunta entre l’IVAJ i la Direcció General de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic.

Les persones voluntàries, amb l’assessorament i guia de l’equip d’animació, programen activitats d’oci educatiu per als menors a càrrec seu, amb els quals conviuen entre el 31 de juliol i el 8 d’agost, temps en el qual es desenrotlla el projecte tècnic.

Totes les activitats del camp es duen a terme amb les consignes d’integració i normalització, amb l’objectiu que els menors participen de manera activa en estes.

Camps de voluntariat de l’IVAJ

Els camps de voluntariat de l’IVAJ estan dirigits a jóvens voluntaris de diferents procedències que es comprometen de manera voluntària i desinteressada a desenrotllar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació.

Són una iniciativa que fomenta els valors de la convivència, la tolerància, la participació, la solidaritat i l’aprenentatge intercultural. Les persones voluntàries reben formació prèvia sobre els protocols dirigits a atendre els menors.

Les activitats se celebren en  primavera, estiu i hivern, tant a la Comunitat Valenciana com en altres comunitats autònomes, així com en l’estranger, a través del Servici Voluntari Internacional (SVI).

Els camps també inclouen activitats complementàries com excursions i visites, tallers i activitats formatives, vetlades nocturnes, dinàmiques de grup, activitats esportives i jocs.

Els servicis inclouen l’allotjament en instal·lacions adequades per a l’activitat; règim de pensió completa; formació necessària per al correcte desenrotllament del projecte tècnic; programes d’oci educatiu, amb activitats d’animació i de tipus cultural i assegurança d’accidents i de responsabilitat civil.