T'interessa

enllaços

Destacat

Ves enrere La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

Escena Erasmus de l'IVAJ i de la Universitat de València presenta, dins de les activitats del programa Carnet Jove, una nova edició de la gira ‘M'importa’, el programa d'educació en valors de l'IVAJ, que arribarà al juny als municipis d'Altea, Torreblanca, Muro i Viver amb l'obra ‘Qui soc jo quan ningú em mira’, una reflexió sobre la identitat individual i col·lectiva.

Este projecte europeu oferix l'oportunitat a estudiants Erasmus a València procedents de diferents països, juntament amb estudiants valencians, d'involucrar-se en la representació d'esta obra teatral d'Anna Marí i Daniel Tormo, amb direcció de Josep Valero.

El director general de l'IVAJ, Vicente Ripoll, ha subratllat que esta gira és “especialment enriquidora, tant per als actors i actrius participants, que podran conéixer més parts del nostre territori, com per als instituts i joves dels municipis en els quals es representarà l'obra”, que podran descobrir este tipus d'activitats que tant el Carnet Jove de l'IVAJ com el programa de la Universitat de València duen a terme.

Segons el director de l'obra, Josep Valero, a partir dels testimoniatges i reflexions de les actrius i actors procedents de cinc països diferents, ‘Qui soc jo quan ningú em mira’ “medita sobre qui som en un món convuls, de nou amenaçat per l'horror de la guerra, la mentida i l'absolutisme, però també per l'individualisme, l'autocensura i la projecció distorsionada del 'jo' al món virtual”.

Per part seua, els vicerectors de Cultura i Internacionalització de la Universitat de València, Ester Alba i Carles Padilla, destaquen la consolidació d'Escena Erasmus UV com “un projecte de caire internacional que ha aconseguit que, a través de les arts escèniques, el diàleg i la dansa, cohabiten i convisquen diferents cultures en una itinerància pel territori”.

L'obra es representarà el 4 de juny en el Palau d'Altea Centre d'Arts d'Altea, el 14 de juny a l'Auditori Metropol de Torreblanca, el 18 de juny en el Teatre del Centre Cultural de Muro i el 20 de juny a la Casa de la Cultura de Viver. En cada població hi haurà dos funcions: una al matí dirigida al públic dels IES de la comarca i una a la vesprada oberta al públic general.

El repartiment de 2024 el formen per part d'Itàlia Alice Vaccaro, Fabiana Quattrone, Giulia Sbraccia, Lucca Tinaro i Marta Toso; de França Doucia Lopez-Pueyo i Julie Méndez; d'Alemanya Leonie Ronja; de València Carlos Baixauli, Sara Olivas i Sandra Pombo, i d'Euskadi June Otxoantesana.

Escena Erasmus

Els espectacles d'Escena Erasmus es van iniciar en 2010 amb els estudiants Erasmus com a protagonistes i col·laboradors en la creació i redacció dels textos.

Des de llavors, s'han representat en més de 300 ciutats, pobles i centres penitenciaris i en festivals de teatre com els d'Almagro, Olite, Olmedo, Elx, Internacional de Santander, Alcalá, o en la Comissió Europea a Brussel·les.

Com a resultat de qualitat i èxit, Escena Erasmus ha sigut reconegut en diverses ocasions des de l'any 2011, en què va rebre el premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu; en 2018 va guanyar la Menció d'Honor del Premi ‘Spotlight on Heritage in Culture and the Arts’ de la Lliga Europea d'Empreses d'Arts Escèniques a Brussel·les; en 2019, el premi AVETID al millor projecte teatral valencià; en 2021, la Distinció 'Lluís Vives'- Premi 9 d'Octubre del Consell de la Generalitat per l'aportació valenciana a la construcció europea; i en 2023, el premi d'Honor de les Arts Escèniques Valencianes de l'Institut Valencià de Cultura-GVA.

Novetats

Obertes les inscripcions per al Pot dels Camps de Voluntariat nacionals

Viu una experiència plena de diversió i solidaritat amb el Camps de Voluntariat de l'IVAJ! Pren nota!! Des del 4 de juny s'obri una nova etapa d'inscripció per als Camps de Voluntariat d'Estiu...

11a Trobada de Teatre Jove: la festa del teatre i la joventut continua

Nova entrada en el blog de l'IVAJ Quan arriba la primavera, ja va sent tradicional que celebrem la festa de les arts escèniques i la joventut, la Trobada de Teatre Jove, a Alacant, Castelló i...

Sorteig de 2 abonaments dobles per a OWN Valencia 2024

L'IVAJ sorteja 2 abonaments dobles per a OWN València, que se celebrarà del 5 al 7 de juliol, en Fira València. Si tens entre 14 i 30 anys, disposes de Carnet Jove vigent pots participar. Per a...

8a Edició Premi Culturama

Es convoca la 8a edició del Premi Culturama per a donar suport a projectes d'innovació social en joventut. El "Premi Culturama de Innovació Social en Joventut" que organitza Culturama, celebra la...

39a Trobada Audiovisual de Joves de Cinema Jove

L’IVAJ estarà present en la 39a edició de la Trobada Audiovisual de Joves, que tindrà lloc del 26 al 28 de juny de 2024, dins de la programació del Festival Internacional de Cinema de València -...

Twitter